Independència o oposició

"Junts no té permís democràtic per renunciar al seu projecte essencial, aixecar la suspensió de la DUI"

Els tres partits que estan mirant de formar un govern amb els vots d’independentistes, diu que estan negociant. Nosaltres no sabem exactament què, perquè aquestes coses als votants mai no ens les expliquen, però coneixent-los, el més probable és que tingui a veure amb el fucking money, man. Càrrecs, conselleries, politiqueig, politiqueta, això serà per a mi, allò serà per a tu. Si en aquests despatxos hi fessin política, que és una activitat que té a veure amb la gestió per part d’unes persones dels afers dels ciutadans als quals representen, el que estarien defensant són els seus respectius compromisos electorals, no les seves cadiretes.

Des de Junts, per exemple, s’han passat la campanya assegurant que aixecarien la suspensió de la DUI si l’independentisme sumava una majoria de vots. Aquesta ha estat la seva promesa estrella, igual que va ser-ho la tornada de Puigdemont a la campanya de les eleccions anteriors. No són compromisos ignorables, són compromisos estructurals. Ara que l’independentisme ha superat el 50% dels vots, doncs, Junts no té permís democràtic per renunciar al seu projecte essencial, al compromís que l’ha col·locat a la posició on és. Estarien obligats, si fossin coherents i genuïns, a condicionar la seva entrada al govern a l’aplicació de la DUI.

Ara l’independentisme té majoria de vots i majoria d’escons, suma una tirallonga de victòries electorals i, sobretot, va guanyar el referèndum del Primer d’Octubre. Si amb tot això, ERC encara creu que el Govern no està legitimat per fer efectiva la independència, l’últim que hauria de fer Junts és blanquejar la seva submissió compartint-hi govern. Aquest partit que en teoria està disposat a fer la independència -ara sí que sí- perquè ja s’ha desfet dels dolents del PDeCAT i s’ha rererenovat, el que hauria de fer, si tot plegat no fos un bluf, és defensar la unilateralitat des de l’oposició per convèncer més gent de cara a les pròximes eleccions. Si en canvi, a canvi de les paguetes que estan en joc, Junts decideix seguir participant de la miserable gestió autonòmica, la legislatura del 51,7% serà pastada a l’anterior, és a dir penosa. I pel que fa a la CUP, doncs el mateix. Els dos partits sumen més que ERC, haurien de fer pinça. Independència o oposició.  

Comentaris

  Pues va a ser que no 24/02/2021 9:44 pm
  Y tal dia hará un año y ocho segundos.
  72
  19
  Respon
   Rucs per Cat 25/02/2021 10:00 am
   Estic d'acord que si Junts fossin una mica estrategues i no miressin pel negoci immediat no hauria d'entrar al govern. El govern autoanomenat d'"esquerres" és tan insostenible i contradictori que en qüestió de mesos tindríem noves eleccions amb ERC totalment en evidència com a principal responsable del desastre. Però ni la intel·ligència ni l'astúcia no han estat mai el seu fort. La tornaran a cagar, com explica avui en Colomines a elnacional.cat que la van cagar pactant a l'anterior govern, on ERC se'ls va rifar, començant pel pacte de presidències.
   110
   1
   Respon
  Joan Raurich 24/02/2021 11:14 pm
  Ni independència, ni oposició. Aquests de Junts son uns hipòcrites.. Uns mentiders patològics que només ens venen que fum. Unilateralitat de pensament. Aneu a pastar fang i deixeu de enganyar-nos. No us torno a votar mai mes. És la ultima vegada que m’enrredeu.
  112
  136
  Respon
   Ramon 25/02/2021 12:20 am
   Sí, sí, segur que vas votar Junts per Catalunya. Ens ho creiem.
   34
   11
   Respon
   Ramon 25/02/2021 12:25 am
   En Raurich ens explica que ha votat Junts per Catalunya i ara, VUIT DIES DESPRÉS!, cunsiderasanyócuní que són uns hipòcrites, uns mentiders patològics que només venen fum. No recordo mentida tan mal ordida, tan aparatosament visible, d'ençà la del Periódico d'ençà llur "Nota".
   55
   18
   Respon
   Ramon 25/02/2021 12:26 am
   Els quinquis del PSC tiren d'aquest recurs des dels anys del Cuní a COM Ràdio. Els quinquis del PSC canvien menys de repertori que Los Diablos.
   59
   37
   Respon
   Ramon 25/02/2021 1:10 am
   "Aquests d'ERC són uns hipòcrites, uns mentiders patològics que només ens venen que fum. I tot això ho he descobert des de fa un parell de diumenges ençà. Que se'n vagin a pastar fang i deixin d'enganyar-nos. No us torno a votar més. És l'última vegada que m'enredeu".
   155
   35
   Respon
  Ramon 24/02/2021 11:15 pm
  Aquest, és el plantejament. Els tenim ben agafats per l'entrecuix. Però cal jugar bé les cartes. Jo voto per entrar en el Govern, recordar no cada dia sinó cada cinc minuts la promesa sociata feta en campanya de convocar d'immediat la taula, anar-hi i si la negociació no va d'autodeterminació i amnistia eixir-ne fotent un bon cop de porta.
  65
  103
  Respon
  Luisnomeacuerdo 24/02/2021 11:19 pm
  Esta tonta aún no se ha enterado que son elecciones autonómicas y así será la proximas y las próximas y las siguientes . Astrid y los mundos de yupilazis.
  26
  101
  Respon
   Luisporsinoteacuerdas... 25/02/2021 12:27 pm
   ...Ecspanyordos... Franco... a muerto... snif, snif
  Fer pinça 25/02/2021 12:01 am
  O sigui, bloqueig. Quan seran les properes eleccions?, a l'estiu?.
  Narcís 25/02/2021 11:12 am
  Renoi ! Collons collia la tia Maria ! Estem ben guarnits ! ERC ha guanyat . . ERC és independentista de natura . . ERC té suport per a aconseguir-la . . i així i tot, l'autora és continua fument amb JxC ? PD : allò que l'ha de preocupar és que CUP no sigui ' cavall de Troia ' forà .. sota excusa/ pretext social ( com si resta no ho fos .. quan n'és el màxim esperó, el màxim agulló, pro la llibertat!) !
  joandomenec 25/02/2021 2:03 pm
  Totalment d'acord. Junts i CUP exigeixen recuperar la DUI a ERC o se'n van a l'oposició i a preparar noves eleccions, ERC a la paperera de la història.
  111
  2
  Respon
  ciutada del mon 25/02/2021 3:46 pm
  jajaja en fi indepres els perro flautes sense rentar de la cup 9 i els del fugit fuigpelmont 32 total 41 per la dui escons 135 la meitat son tachan 68 es questio de matematiques de primer de primaria indepres jajajajajaja
  David. 25/02/2021 4:54 pm
  Sento tenir que recordar que l'independentisme amb prou feines arriba a la tercera part del Parlament (Cup i Junts). Lo d'ERC (conjuntament amb gent com l'ANC) només és postureig absolutament fals. Això ho veu tothom. Esperances que Junts i la Cup s'entenguin per a fer oposició o quecom útil ??..... : Cap ni una. Així de trist i de frustrant !!
   Ricard 26/02/2021 10:02 am
   Esquerra és una estafa descarada, això és evident. Com també és evident que la CUP i JuntsxNoséquè tenen d'independentistes el que jo tinc d'expert en tauromàquia. Fets. Cal ser fanàtic processista per no adonar-se'n. Cal ser, en definitiva, del 51% que els ha votat de nou a tots plegats.
   19
   16
   Respon
  Ninguno de los aludidos tiene la seguridad de mejorar resultado si se repiten las elecciones. 25/02/2021 9:31 pm
  Así que ninguno va a renunciar al fucking money ni a las cadiretes. Mi apuesta es una legislatura en la que ERC y Junts se darán de nuevo pellizcos de monja con una mano y usarán la otra para acariciarse las gónadas. Aderezada con muchas proclamas y aun más lamentaciones. No hay novedad, señora baronesa.
  Sometent 26/02/2021 10:58 am
  Ets patètica Àstrid...
  Gonzalo 26/02/2021 1:35 pm
  Europa acaba de asestar un duro golpe al secesionismo sentando las bases de cuál es la única vía legal para convocar una consulta de estas características. En concreto, ha sido la Comisión de Venecia, dependiente del Consejo de Europa, la que acaba de advertir en sus nuevas directrices que todo referéndum debe contar con el aval de la Constitución de cada país.
  21
  25
  Respon
  Leo el artículo... 27/02/2021 12:14 pm
  ... y llegó a la conclusión de que la autora aún no ha pillado el chiste. Perdón, quería decir el simbolismo.

Nou comentari