“El vostre vot us protegirà de la repressió”, deien els cínics

"Cal acabar amb la idea que si evitem el conflicte (un conflicte que l’altre no ha abandonat mai) hi sortirem guanyant"

Quan, aquest dilluns, vaig veure el grup de manifestants que preparaven barricades a la Universitat de Lleida per dificultar el màxim possible la detenció de Pablo Hasél per part dels Mossos d’Esquadra no vaig poder evitar pensar que és això, precisament, el que esperava dels líders polítics que van anar com xaiets a entregar-se a l’Audiència Nacional el 2017 després d’haver vist com els Jordis entraven a Soto del Real i després d’haver vist com ningú va entregar una sola urna voluntàriament a la policia només un mes abans.

Algú que es considera un pres polític, i més encara algú amb un càrrec electe, no pot entregar-se sense oposar resistència. Perquè allò que deixa en mans de qui l’oprimeix va molt més enllà de la seva persona individual, com els vots de l’1 d’octubre eren molt més que un tros de paper: està entregant la institució completament gratis. Això s’ha repetit diverses vegades, amb la renúncia a investir Puigdemont president (una renúncia que va provocar ell mateix, acceptant proposar un altre candidat), amb l’acatament de la inhabilitació per part de Quim Torra. I a cada renúncia regalen més i més barata la voluntat col·lectiva dels catalans, independentistes i no independentistes.

Resulta paradoxal que no hagi passat ni una setmana des que Pere Aragonès, probablement proper president de Catalunya, digués a RAC1 que el nostre vot ens protegeix de la repressió. De fet no han passat ni tres dies des que vam poder-lo emetre fins que la policia catalana hagi actuat un cop més, i sense cap mena de resistència per part dels que la comanden, com a subcontracta de la repressió i hagi tret emmanillat de la Universitat de Lleida un raper a la presó de Ponent per protegir la unitat d’Espanya.

Com passa a qualsevol colònia, el nostre vot només pot canviar l’empresa adjudicatària dels serveis de repressió a Catalunya. Sigui en forma de repressió policial a l’independentisme (actuant per exemple com a acusació particular contra manifestants); sigui en forma de propaganda sobre la utilitat o la inevitabilitat de la rendició (és a dir, de limitar la nostra màxima demanda a un referèndum pactat que Espanya no té cap necessitat d’oferir) per mantenir la pau social; sigui en forma de mercadeig de qualsevol cosa essencial per a qualsevol país per mantenir allò que és accessori (els càrrecs i els sous que donen aparença de poder després d’entregar el veritable poder). És el que sempre ha fet el catalanisme i fa anys que fa aquesta evolució natural seva (per exhauriment el 2010 arran de la sentència de l’Estatut) que és aquest independentisme no independentista. 

De la repressió només ens pot protegir la revolta generalitzada, passant per sobre de les institucions, desencadenant el conflicte. No ens en protegeix evitar-lo ni domesticar-lo ni substituir-lo per succedanis folklòrics o estratègies judicials el resultat de les quals no només no evita ni compensa el patiment dels represaliats sinó que tampoc no obliguen Espanya a res. I és aquí on ens porten els partits polítics que parlen de diàleg o els que aposten per reservar el màxim exponent del conflicte, la declaració unilateral d’independència, a “quan es pugui sostenir”, com si el sotmetiment a l’Estat ens hi preparés, quan és al revés. O invents com el Tsunami Democràtic (hola? on s’ha ficat des de la investidura de Pedro Sánchez?) o organitzacions com l’Assemblea o Òmnium Cultural.

Però per arribar a aquest punt primer ens cal ser crítics amb el discurs hegemònic, orientat a fer-nos creure que sense la cúpula la base és feble; que si plantem cara ens esclafaran (els que ploren per quatre tomàquets i tres ous en un míting polític i necessiten constantment que els jutges i la policia els faci la feina bruta); que si ens passem al castellà caurem més simpàtics i defensarem millor el català. En definitiva, cal acabar amb la idea que si evitem el conflicte (un conflicte que l’altre no ha abandonat mai) hi sortirem guanyant.

Comentaris

  El verdugo del Cid 20/02/2021 11:18 am
  Les reaccions a la detenció de Pablo Hasél ens posa, finalment, en el bon camí: si et foten hòsties, ens cal tornar-ne dues. Per sort, el nostre jovent no es creu l'astracanada del pacifisme i el lliri a la mà i aquests dies ens estan mostrant "la fe veritable" cap a la independència i cap a qualsevol llibertat: contra les hòsties, mala hòstia! Així s'han aconseguit las independències a Europa els últims anys, així la aconseguirem nosaltres, més aviat que tard, malgrat aquesta merda de polítics als quals jo -i espero que molts més- tan sols he votat per comptar-nos; ja som més del 50%. Així doncs, desperta ferro!
  Jordi 20/02/2021 10:49 am
  Molt d'acord amb el fons de l'article. El que ara caldria esbrinar es si el 22% de ciutadans que van votar ERC es van deixar enganyar pel discurs mediàtic dels Junqueras boys o si ja els està bé aquesta reivindicació in eternum que serveix per no fer rès però tenir l'excusa de semblar que sí.
  AlertaAlsIdiotes 20/02/2021 2:40 am
  Humberto Eco va morir avui fa 5 anys. Era un especialista de l'Edat Mitjana entre moltes altres activitats. Un personatge del Renaixement amb una cultura immensa. “Social media gives legions of idiots the right to speak when they once only spoke at a bar after a glass of wine, without harming the community. Then they were quickly silenced, but now they have the same right to speak as a Nobel Prize winner. It’s the invasion of the idiots.” Link: https://comipi.wordpress.com/2015/06/18/the-invasion-of-the-idiots-and-modern-churnalism/ M'he llegit força comentaris a la web i a l'article (cap dels Espanyols) i malhauradament es confirma el diagnòstic d'Eco. Amb l'afegitó que els idiotes d'aquí escriuen un catanyol infecte (analfabets) i a més insulten.
  Tònia 19/02/2021 8:07 pm
  Totalment d'acord!!!!!
  80
  21
  Respon
  ciutada del mon 19/02/2021 4:29 pm
  res carracelas xarnega carracelas de cognom i rostre mes espanyol, que el del mio cid, lo mateix que altra insigne nazionalista de nom pilar, patrona d'espanya per cert tanto monta monta tant la carracelas, com la rahola la mateixa M nazionalista son.
  65
  167
  Respon
   Jordi 20/02/2021 10:36 am
   Ja es veu que el mon civilitzat no t'encaixa gaire. I si proves amb les clavegueres? Potser el mon de les rates se´t fa mes familiar.
  federalista 19/02/2021 9:42 am
  el tarat del suis barroso li diues que es corti o anira ben aviat als tribunals espanyols si la rata no fuig a suissa, com fan totes les rates fugir, i alli potser ja no puguem fer res amb el feixista, be potser si un comand d'espanyols del que tant odia pot anar com qui no vol la cosa, a la merda de canto on viu aquest pallasso i buuuuum, la caldera ha estallat,i el jordi suis s'ha acabat jajaja me ha eixit un pareat.
  Octubrista 18/02/2021 10:58 pm
  Gran article ! No us perdeu el blog d'aquesta senyora: https://pilarcarracelas.cat/
  79
  17
  Respon
  David. 18/02/2021 6:37 pm
  el procés era tant per ERC com per ANC i els ara anomenats pdeCat un muntatge, un farol per intentar negociar vés a saber quines engrunes amb Espanya. Però no va colar.... Tampoc s'esperaven que la gent defenses les urnes com si els hi anés la vida. Entregar-se com es van entregar ja posava de manifest una elevada submissió que no pregonava res de bo. Ni cap esperit de resistència. Altre cosa es com ho ha fet el Pablo Hasel. Amb dos collons i amb dignitat. "Si em voleu em veniu a buscar "
  370
  258
  Respon
   Si noi, 19/02/2021 9:30 am
   qui va suspendre la DUI en segons i va fugir és Fuigpelmón. Qui ha fet el tripartit fa un any és JxSou+PSOE+Comuns per fer presidenta a la també corrupta Núria Marín.
   235
   147
   Respon
    I a tu qui et va fer? 19/02/2021 12:12 pm
    Coneixes ta mare, però ton pare...
     Ramoneta i puta 19/02/2021 12:37 pm
     Jo només tinc un fill, Ramon el fatxa. Hauries de pagar-me royalti per fer servir les meves paraules sense permís.
  Gonzalo 18/02/2021 6:15 pm
  Que bonito es comprobar como vuestra frustracion va en aumento.....
  33
  176
  Respon
   Bona nova 22/02/2021 12:43 am
   Déu t'estima, malgrat tot.
   vendetta 19/02/2021 8:08 am
   ejpanyol es akel ke no puede ser nada mas ,ajajaa adeu ejpnya adeu
   ¡Lo que va en augmento es tu estupidez! 18/02/2021 11:28 pm
   Però siendo ecspanyordo, no se puede esperar mas...
  Anna 18/02/2021 5:56 pm
  En general no estic gaire d'acord amb la P. Carracelas, però avui sí. Els presos polítics els va ·"enganyar" en part el Pepe Beúnza a través del Raül Romeva. El havia estat a la presó per insubmís i els va dir que sortirien de seguida. Greu error. Els insubminos no van posar mai en risc la "unidad de ¨Ñ" i per això no eren massa perillos. Només incordiaven. El Junqueras ja ho havia dit: "l'1O serà com sempre" i de fet, ho va ser. A la presó, com sempre.
  Jordi (Català i Suís) 18/02/2021 1:54 pm
  Article fantàstic que desemmascara els comportaments del tripartit independentista. Però com vaig viure el terror franquista i el terror de la Transició tinc una explicació a la por atàvica dels nostres líders que sempre fou confirmada pels pares i avis. I ho explica en Joan Margarit 2018 https://www.naciodigital.cat/noticia/162253/joan-margarit-no-interessen-ni-somnis-ni-esperanca-perque-son-mentida. Explica que Ecspanya és al segon lloc amb més morts enterrats al costat dels camins darrere .... la Cambòdia d'en Pol Pot. El terror Espanyol ve de lluny al segle XV. I els Catalans patiren del 36 al 39 el terror dels Comunistes i del lumpen proletariat Ecspanyol infiltrat a la CNT i la FAI. I el pitjor fou a partir del 1939 que afusellaven a la metralladora al Camp de la Bóta. La por no la tenen els joves actuals i això és bo. Comptat i debatut Ecspanya i els Ecspanyols són el pitjor d'Europa. Fins i tot llur llengua és fastigosa: tota plena de renecs, paraulotes i un llenguatge sexual a vomitar. La generació actual de polítics no ens duran pas a la Independència malgrat que els Catalans - no parlo pas dels Colons Espanyos - són al 100% per a la IND.
  103
  25
  Respon
  baldiret 18/02/2021 12:05 pm
  Aquesta noia que parla, és una mena d'allò que a la taula dels "savis" del bar del poble en deien, "mira si en sap, ella es Cal Puta".
  16
  158
  Respon
   Anónim com tots. 18/02/2021 8:41 pm
   Amplia el comentari, que el rigor no és dolent. Qui són els savis? Perqué li pots dir Cal Puta. Si no ho saps fer, els del bar del poble etpoden ajudar.
   100
   1
   Respon
  Un de pas 18/02/2021 8:27 am
  En part és producte de masses de repressió, l'argument és tant clar com que els maltractaments els demanen/permeten els maltractats i els oprimits.... No feu res que rebreu... I hem rebut, de fa més de 300 anys que rebem osties de tots colors... Amb Ñ no s'hi pot fer res, la seva ideologia base és de conquerir (guanyar) o morir, mai negociar, que es perdre. Salut i república aquí i a Ñ
   Narcís 18/02/2021 6:35 pm
   De quan ençà a estat gens democràtic que sí fàctic i anticatalà .. un vot resolt res ? PD: allò únic que resolt n'és seguir apropiant-se del que no els pertany !
   47
   11
   Respon
  vendetta 18/02/2021 8:18 am
  es axi urkinaona gegant srs urkinaona
  Ricard 18/02/2021 7:43 am
  Parteixes de la base que els catalans volen la independència, i que s'estan equivocant fent les coses. I no. Els catalans volen continuar plorant i defensar la tribu i els seus gurus, a qui per això voten sempre, facin el que facin. Els catalans no voldrien la independència ni regalada. Continues sense entendre res, Carracelas.
  30
  161
  Respon
  I ??? 18/02/2021 7:33 am
  A osties fins que s'escagarrinin cada cop que s'hagin de possar l'uniforme. Nens benzina i lleigiu que ara va barat.
  No diguis tantes bestieses, Rapaciña 18/02/2021 2:16 am
  Pablo Hasél no és cap angelet. L'any passat el jutjat penal número 1 de Lleida el va condemnar a sis mesos de presó per un delicte de lesions per agredir un periodista de TV3 en una roda de premsa al Rectorat de la Universitat de Lleida, ocupat per estudiants i no estudiants al juny de 2016. Després parlem de "llibertat d'expressió" però si la premsa no diu el que ens agrada li donem unes hòsties i llest.
  62
  45
  Respon
   A veure si us assabenteu d'alguna cosa @Red Baron i @JordiP 18/02/2021 11:10 am
   Pablo Hasél té quatre condemnes i un judici pendent per violència. De les condemnes una és per injúries a la corona, una altra per enaltiment del terrorisme i dues, recorregudes, per agressió (una d'elles a l'periodista de TV3). Entra a la presó per acumulació de condemnes; només per "injúries a la corona" de 9 mesos de presó i és per la qual entra ara, no hi hauria entrat de no tenir tota la resta.
   41
   12
   Respon
   Red Baron 18/02/2021 9:47 am
   ...i clar l'han possat a la pressó per pegar a un periodista de tv3. informa't i no desinformis.
   60
   10
   Respon
    JordiP 18/02/2021 10:21 am
    No ho has entés.
  Toni 17/02/2021 11:34 pm
  100% d'acord.
   Xavier C. 18/02/2021 9:58 am
   Amb tot el respecte pels presos, però crec que algú els va enganyar molt quan els van fer creure que entraven a la presó però que ràpidament tornarien a sortir al carrer. Suposo que per això molts d'ells van decidir quedar-se i no marxar a l'exili. Segons aquesta estratègia de lliurar-se dòcilment per no provocar la reacció del poder de l'estat era impensable que ningú hi poses resistència ja que els podia perjudicar. Recordeu les primeres declaracions d'en Jordi Cuixart davant el jutge ? Després les va rectificar honorablement quan va veure que no els deixarien en llibertat.

Nou comentari