El missatge del règim

"Aquest és el missatge que permet blanquejar la repressió i blanquejar la imatge democràtica d'Espanya: permeten que els presos polítics facin campanya"

No, no és res del que diuen Illa o Iceta. Ni el que deixen anar en campanya la resta dels partits del bloc borbònic: abraçades pendents, sous autonòmics i allò tan original de “unidos somos más fuertes“. No és ni tan sols la persistent pluja fina, destructiva, que des dels mitjans al servei del bloc borbònic, ens vol convèncer dia sí i dia també de la trista decadència de Catalunya, causada per l’estupidesa i la tossuderia dels catalans indepes. No, aquest no és el missatge central de campanya que ens envien des de Madrid, des del poder madrileny que ja fa anys que ha segrestat totes les altres Espanyes possibles i que vampiritza l’Espanya real, anestesiada i intoxicada.

Mentre aquí ens descollonem amb les patètiques peripècies de Borrell a Rússia, on un brillant i dur ministre d’Exteriors, Sergei Lavrov, va demostrar les limitacions del sobrevalorat personatge, no oblidem que el règim hispànic també sap teixir la seva teranyina. I no sempre a garrotades, que és un mètode groller reservat per a situacions límit. El règim segur que ha pres nota dels perills que té la comparació entre Espanya i països com Polònia, Hongria o Turquia… I per tant, durant quinze dies, el règim obre una mica la mà i afluixa la corda.

Ho fa, com sempre, a través de la seva maquinària fiscal i judicial. Independent, només faltaria, i sempre fidel a l’imperi de la llei, l’imperi del dret i l’imperi espanyol, sobretot, que és l’autèntica font de tot el dret i el que justifica qualsevol animalada.

Aquesta vegada toca que fiscals i jutges estiguin quiets i calladets. Curiós. Van actuar quan calia, forçant la convocatòria electoral que li convenia al règim, i que no li convenia als interessos partidistes dels partits catalanistes. Però no és prudent passar-se, oi? L’intel·ligent és marcar el territori, deixar clar qui mana, i també obrir una mica la mà, amb magnanimitat, perquè els belgues, russos, alemanys, francesos i altres no tinguin tan fàcil on agafar-se per qüestionar la puresa democràtica d’una de les primeres democràcies del món mundial.

Així, els presos polítics surten de les presons polítiques, el poder madrileny fa una mica de comèdia, amenaça una mica amb prevaricacions, però en el fons no passa res. Deixen que facin campanya. Almenys, mitja campanya. Ja veurem si tota, depèn de les coses parlades o acordades o implícites o amagades…

Aquest és el missatge que permet blanquejar la repressió i blanquejar la imatge democràtica d’Espanya: permeten que els presos polítics facin campanya. I fan veure que també permeten que ho facin els exiliats, tot i que estan emparats per un altre dret, l’europeu, que els permet que facin el que vulguin a condició que no traspassin la frontera espanyola, que a vegades forma part d’Europa i d’altres no. El règim borbònic està fent una campanya més intel·ligent que el pobre discurs televisat del limitat monarca espanyol, el 3 d’octubre del 2017.

Els presos i les preses polítiques poden participar en campanya electoral! Ara obren la mà, demà la tancaran, quan els convingui. De moment, callen i deixen fer. Segons com vagin les coses el diumenge vinent, hi haurà acusacions de prevaricació o medalles al mèrit rehabilitador. Ja se sap, la justícia espanyola és també indepe, furiosament gelosa de la seva independència, tot i que és evident que respon a un guió que algú dibuixa a algun despatx. 

El govern espanyol, dirigit pel monarca gris i per l’oligarquia madrilenya en les qüestions essencials, sempre llança la pedra i amaga la mà, ja sigui amb Rajoy o Sánchez. D’això se’n diu xantatge, a més d’oportunisme. Si voleu els presos polítics al carrer, voteu el que toca. Si voleu una sortida per als exiliats, voteu el que toca. Si voleu una solució per als altres represaliats, voteu el que toca. La campanya electoral és la vostra oportunitat. El dilluns dia 15 de febrer passarem comptes i veurem què fem, segons el que voteu vosaltres… La presó pot estar oberta o tancada… Més clar, impossible.

Comentaris

  Ciutada del mon 09/02/2021 1:43 am
  Otro iluminado y otro tarado j**** COT no trae más que frikis fanáticos aquí entre el Alexandre el Rovira este el 10 la bierge j**** macho que ha sido un frenopatico fanáticos nazis adoctrinados en fin con esta gente no hay nada que hacer están imbuidos de odio hacia el vecino de nacionalismo barato de campanario tribal nada que les den Rovira que te den y Alexandre a la bierge y al Xavier diez también me oís sois españoles y morireis españoles no vais a ser independientes en la p*** vida
  Luisnomeacuerdo 08/02/2021 7:29 pm
  Me reafirmo la mala cara que tiene este pavo es comer poca fibra o del odio que le carcome como buen fascista independentista por no poder imponer sus ideas al resto de compatriotas. Toma más kiwis aunque sean amarillos.
  Hemeroteca 08/02/2021 3:19 pm
  Està clar que PPsoE ha engañado los de ERC. Jo penso que si Illa serà investit per Vox llavors ERC ha de retirar el seu suport al Congreso de los diputados. Si no ERC contribuirá a blanquejar la ultradreta xenòfoba de Vox.
  jg 08/02/2021 2:05 pm
  pastas gallo se llevó a cordoba la sede fiscal en el 2017 y ahora se lleva la produccion....enhorabuena indepes.....
  40
  50
  Respon
  Home, Rovira 08/02/2021 12:38 pm
  Si els colpistes fan campanya política per les seves idees polítiques, no són presos polítics per definició. És elemental estimat Watson. A partir d'aquí l'article ja ni té sentit ni és creïble.
  219
  32
  Respon
  simonet 08/02/2021 11:05 am
  Tots els indepes, a votar el 14-F! Que ningú no es quedi a casa. Hem de tornar-los els cops de porra, un a un, però en forma de vots, com vam fer el 21-D. Ens hi juguem molt. Necessitem una majoria independentista al Parlament, per poder seguir fent país i avançar cap a l’estat. El govern de la Generalitat és un dels fronts principals on es juga la batalla de la nostra existència com a nació. El 14-F tenim l’oportunitat d’aconseguir una nova victòria en aquest front. Aprofitem-la!
  Narcís 08/02/2021 9:45 am
  Em deia : què estrany deixin ser els segrestats als actes públics pro la independència , ço és, no em quadrava gens vist allò vist .. Ara, gràcies a l' autor, ho entenc , perquè n'és obvi d' allò més, que amb llurs raptors , ' pensa mal i no erraràs ' ( al cap i a la fi continuen dessota/ lligats ) ! PD : només esperar Europa no sigui tan ingènua com un servidor .. i no ens n' enganyem : ni guanyant partits anticatalans deixarien lliures nostres representants , a l' inrevés, sent tipus sense cap mena d' honor, si fumarien més dessobre !
   Efecte Illa apagat 08/02/2021 11:46 am
   Si, deu ser aquesta la intenció. Però no els surt com volien Els presos han apagat l'efecte Illa i han anul.lat la possibilitat de tripartit amb el Psoe.
  Donec Perficiam 08/02/2021 8:34 am
  Més clar no es pot dir. Res que no sabessim, però cal recordar-ho perque els catalans (indepes) no caiguem en l'adoctrinament i adormidera mental que ens preparen cada dia des de Caspaña. Hem de tenir més clar que l'aigua del Pirineu que Caspaña no regala res, que no canvia ni canviarà mai, que no ens estima ni una miqueta i que l'única cosa que vol de Catalunya és els diners. No ho dubteu mai, perque si ho feu, hauràn vençut. Caspaña segueix tenint la mateixa genètica que al segle XIX (pobrets no donen per més) : colonització, territori, riquesa, poder, fer por, castigar. i sang (si cal i sense remordiments). Si tardem gaire en marxar ja no serem a temps i Cat desapareixerà sota la seva inmensa màquina trinxadora. Només hi ha un camí i es diu Independència.
  enricsvh 08/02/2021 8:18 am
  El que no entenc, és com encara votem. Si deixéssim sense vots als partits "indepes", que cobren d'Espanya, a tant el diputat, possiblement, faríem més mal, que votant. Entenc que entraria voxppc'spsoe a governar Catalunya, que el català, patiria i l'escola catalana també, però és que tal com anem, encara patirem més.
  TSSO 08/02/2021 6:58 am
  Un cop lligat el nou govern cap a la garjola de nou. Més que res per si cal arranjar algun pacte que els pugui interessar a Madrid
  LlunyDeCAt 08/02/2021 2:52 am
  Molt bona anàlisi. Però insisteixo una altra vegada: no és pas el "Règim", és purament Espanya. Són els Espanyols. Els Espanyols no estan intoxicats per la propaganda. Són així ! Sempre han odiat els Catalans ! I sabeu per què ? Simplement perquè no han pas abandonat la llengua i no han pas adoptat la llengua dels Espanyols. És el mateix problema al Kurdistan turc, a França amb tots els territoris on encara mantenen llur pròpia llengua, a Romania amb els hongaresos, etc. Cal acceptar que la Guerra és entre Catalans i Espanyols. Però sembla que els únics que ho tenen clar són els Espanyols.
  34
  26
  Respon
   Estàs molt antiquat noi 08/02/2021 2:54 pm
   Parts de les idees d'Almirall (1879) i Pompeu Gener (1900). Tot això està més que superat. En què sinistre món vius?.
  2 a 6 anys abans de la fallida 07/02/2021 10:54 pm
  El món està canviant molt ràpid, hi ha una veritable revolució geopolítica i tecnològica en marxa que Espanya, país ineficient i corrupte per natura no podrà suportar sense fer fallida. La qüestió és que no ens arrossegi a nosaltres.

Nou comentari