Aquesta és la qüestió. O Pedro (Sánchez) o Paco (Franco). I si apostem pel generalíssim Paquito, cal triar a través de quin dels seus mèdiums el convoquem al proper akelarre hispànic: Pablo (Casado, l’estudiant trampós), Santiago (y cierra España), Isabel (la reina de Madrid), Carlitos i Manolo (els amos del poder judicial), Felipe (el rei de la guionista del discurs del 3 d’octubre) o la colla de Villarejo (el rei de les clavegueres).

Tot plegat, per començar a córrer i no parar fins a demanar asil polític a Brussel·les.

Però el 2022 i el 2023 aniran d’això, per als catalans. O Sánchez o Franco. O mentidetes, excuses, vaguetats i preses de pèl, amb aquella gràcia que té Sánchez per xutar la pilota cap al no-res i posar cara d’estadista… O un nou Decret de Nova Planta i a veure si d’una punyetera vegada aconsegueixen exterminar (políticament i culturalment) Catalunya.

Hi ha alguna opció més? Sí, en teoria, però ves a saber… Es diu «fer allò que el 2017 no vam acabar de fer». Té pros i contres, com tot. Dels pros no cal ni parlar-ne, perquè si fossin de franc, els comprava una majoria aclaparadora. L’inconvenient són els contres, que lúcidament apuntava fa uns dies el professor López Bofill, perseguit per la seva universitat (UPF): sang, esforç, suor i llàgrimes

I sang vol dir sang. Ens volem enganyar? Tard o d’hora, Espanya acabarà matant per defensar la seva unitat, per doblegar Catalunya. Les garrotades de l’ú d’octubre van ser solament un avís. Faran el que calgui, peti qui peti, al preu que sigui. Amb la benedicció del rei del 3 d’octubre, que s’hi juga la corona i la nòmina.

D’aquí el dilema que ens bloqueja: o ens deixem prendre el pèl per Sánchez, com a mal menor, o acceptem el desafiament i intentem plantar cara a Franco (i a Felipe VI) i als seus hereus amb més força que el 1939 i el 1714.

Ni partidismes, ni autonomismes, ni maniobretes ni ximpleries: aquesta serà la jugada definitiva. O ens aclarim o hi prendrem mal. O anem de cara a guanyar o, en el millor dels casos, ens perdrem en una teranyina en la qual hi perdrem bous i esquelles. L’opció Sánchez i l’opció Franco ens porten a una derrota segura, una més dolça que l’altra, però derrota al capdavall. I si apostem per la Yolanda Díaz i la seva «Espanya on hi hagi espai per a totes les Catalunyes», igual. 

Per què? Perquè a tots els models de l’esquerra (aparentment) republicana espanyola sempre hi ha un Borbó. Sempre. És a dir: sempre accepten que un dia el Borbó pugui ordenar a les seves tropes militars, paramilitars, policials i judicials, a més de les eclesials, econòmiques i mediàtiques, que posin en marxa el «155», la «Nova Planta» o el que més convingui per aconseguir que els catalans s’agenollin i demanin clemència.

Tot va a parar sempre al mateix lloc, a la mateixa cruïlla. Sempre acabem topant amb Franco. I això va de derrotar-lo, a ell, que ho va guanyar tot, fins i tot la seva posteritat. Aquest és el repte de fons, que algú, a la península ibèrica, tingui els nassos de derrotar Franco i la seva herència política.

Si no gosem fer-ho, sempre ens quedarà Sánchez, i els que creuen que fan alguna cosa pactant amb Sánchez, quan en realitat només li estan donant la victòria definitiva a Franco.

En el cicle 2022-2023 ho veurem claríssim, temps al temps: ni Sánchez ni Franco.

Comentaris

  Gonzalo Gener 02, 2022 | 20:36
  Si quieres sangre, tendrás sangre. Y esperemos que la tuya sea la primera en correr. Aunque creo que el primero en correr hacia waterloo serás tú. Cobarde. Deja de calentar la cabeza a los pobres frustrados indepres. Bastante tienen con seguir ignorando que les tomaron el pelo.
   Repúblique catalana Gener 03, 2022 | 05:50
   Esto no ha acabado amigo, y a Waterloo no van l'ós cobardes sino los justos L'ós cobardes estan en Madrid escondidos tras la màscara del patriotisme, del sable y la corona
    Doctor Strangelove Gener 03, 2022 | 07:46
    Repúblique catalana, aprèn a escriure, tros d'analfabet. Doc.
     Pep Gener 03, 2022 | 10:46
     Jo escric com em surt dels 00, si et molesta et fots!
      Gonzalo Gener 03, 2022 | 13:31
      Vuelve al colegio, puto analfabeto.
      Doctor Strangelove Gener 03, 2022 | 13:35
      Escriu com vulguis, però ets un tros d'analfabet. Ruc! Doc.
      Luisnomeacuerdo Gener 04, 2022 | 12:43
      Ha dicho OO!
  Jm Gener 02, 2022 | 21:25
  Es el mateix el macarra amable PSOE, que’l macarra violent PP… tots dos son macarres dels catalans
  Indesinenter Gener 02, 2022 | 22:20
  Fals dilema.El Psoe-Gal es una de tantes disfresses del franquisme representat pel PPSOE + C'S + els Pudents. Tots són la mateixa merda .
   Pere LLimonera i Citronell Gener 04, 2022 | 11:24
   Te respondo con un poema que se me acaba de ocurrir, so paleto; A los celos ¡Oh niebla del estado más sereno, Furia infernal, serpiente mal nacida! ¡Oh ponzoñosa víbora escondida De verde prado en oloroso seno! ¡Oh entre el néctar de Amor mortal veneno, Que en vaso de cristal quitas la vida! ¡Oh espada sobre mí de un pelo asida, De la amorosa espuela duro freno! ¡Oh celo, del favor verdugo eterno!, Vuélvete al lugar triste donde estabas, O al reino (si allá cabes) del espanto; Mas no cabrás allá, que pues ha tanto Que comes de ti mesmo y no te acabas, Mayor debes de ser que el mismo infierno.
    Pere LLimonera i Citronell Gener 04, 2022 | 13:13
    Muy bueno, obviamente el poema, pero no es Mio, Ni yo he enviado este comentario.... Yo, si envió un poema que no sea mio pongo el autor... Este Poema es "A los celos" de Góngora... ... Este comentario NO es del VERDADERO "Pere LLimonera i Citronell", que soy yo... Expone algunas razones y verdades muy claras, pero no es mio, ni lo he enviado yo... ... No se si es un TROLL que comenta usando el nombre de otros aprovechando que ve mi nombre con cierta frecuencia, o si es un separata para meter Cizaña... O si es el Troll IndePendenciero que usa mi nombre y el de otros para comentar solo busca crear indignación y cólera entre los catalanes con sus comentarios de "Falsa Bandera", u otro Troll diferente; pero en todo, caso el comentario no es mio...
     Pere LLimonera i Citronell Gener 06, 2022 | 14:30
     Si... SI que es mío este comentario, del verdadero Pere LLimonera i Citronell (el verdadero, NO el Troll que comenta con mi nombre y el de otros)... y digo VERDADES muy claras en el, NO las memeces que dices tú, el TRoLL IndePendenciero que imposta mi Nombre y de otros para comentar de Falsa Bandera... Es FACIL darse cuenta porque MIS Comentarios NO van en la onda , ni son IndePendencieros Supremacistas... ... Ja, ja, ja... ! el Troll demente IndePendenciero supremacista del Fachorrerio insoportable del Nacional-Catalanismo ahora se dedica a enviar comentarios estúpidos utilizando mi nombre ! Ha copiado Literalmente un comentario mio competo; cambiando algo la frase, y ha añadido al final un frase, que en realidad le define completamente a el: ". joer cuanta mierda soy capaz de dar de mí! " ... fa pena... Sin duda se trata de un 'pobret' enfermo, toxico al que el Régimen del Nacional-Catlicismo fascistoide ha llevado a esas taras y problemas internos... Solo cabe desearle suerte y que busque ayuda...
  Luisnomeacuerdo Gener 02, 2022 | 22:26
  Joder estreñio, la presión de no cagar solo te hace decir cada vez más sandeces, cualquier día de esto vas a explotar por la mierda que acumulas en tu infecto cerebro de fascissta independentissta. Arduo trabajo el de los psicologrocs con estos aborígenes de tractoria.
   Gonzalo Gener 04, 2022 | 11:56
   Vuelve al colegio, puto analfabeto.
  Sanchez el GOLFO FORRA EJERCITO DE ESPAÑA Y OLE Gener 03, 2022 | 07:46
  O Franco.Sanchez.junqueras.155 o Franco.Sanchez.Junqueras.155 i la pija rica Yolanda GUCCI.DIAZ, autentica Golfa de ESPAÑA.PIJERIA DE IZQUIERDAS MOET.ASENS.155
  Narcís Gener 03, 2022 | 09:32
  Massa espanyols no saben viure lliurement, ço és, o es senten superiors per damunt del bé i del mal ( normalment qui ocupa llocs alts de l' administració de per vida amb tota sa parafernàlia .. ) o es senten inferiors sabent-se'n haver de xuclar de territori/ població aliè al seu sent motor econòmic ! PD : allò que han de fer es ser i deixar ser, viure i deixar viure i fer i deixar fer , tot plegat, si hi són que sigui per fer el bé ( si més no, no el mal ) sinó que nassos fumen volent-nos amb ells . . per a delinquint-nos, per a seguir delinquint-nos ?
  jo Gener 03, 2022 | 12:31
  No bales, si virus i s acaba la historia sense sang.
  Dilema absurd Gener 03, 2022 | 12:49
  Treure l'espantall de Franco 46 anys després de la seva mort i barrejar-ho amb el 1939 i el 1714 és un deliri. Larticle no té cap sentit.
   Gonzalo Gener 03, 2022 | 13:34
   Hace ya mucho tiempo que este "articu-listo" perdió el sentido. Vive anclado en el pasado. Es una rémora social. Y aún pretende aleccionar a los pobres frustrados indepres.
   Ricard Gener 03, 2022 | 20:40
   No és l'article. És el racisme pancastellanista.
  Karapeix Gener 03, 2022 | 13:05
  L'únic camí és la lluita per l'indepèndencia. Qualsevol altre camí ens portarà cap a la decadència més absoluta . No podem triar. Llibertat o sumisio.
  ton c. Gener 03, 2022 | 15:46
  jo ja he triat.
  LlunyDeCat Gener 03, 2022 | 17:05
  L'article és premonitori com ho fou un d'abans "Esperant el Milosevic Espanyol" i a més ens fa veure la situació i motivació del Nou Botiflerisme que es rendeix als Espanyols i aquests continuen fotent-los i fotent-nos a tots els Catalans. Només cal veure el repugnant comportament del rector de l'UPF amb el professor Bofill per dir allò del terror que tenim als morts als conflictes d'emancipació nacional i alhora trobem normal els 25'000 de la covid-19. O l'alt funcionari de la Generalitat director de l'Escola d'Admistració Pública que ha carregat contra Valtònyic. Plouen els traïdors, els col.laboracionistes i curiosament molts vénen del món suposadament independentista. Allò que els Catalans han de tenir present és que els Espanyols no s'aturaran fins a esclafar-nos a tots els nivells, inclòs el físic. El tast el vàrem tenir el 2017 amb les pallisses als vells. I que no tingué pas cap reacció de Revolta Popular com la violació de les donzelles pels soldats castellans allà al 1640 va provocar la Revolta dels Segadors i la defenestració del virrei i... La República Catalana.
   Joan Rovira Gener 03, 2022 | 19:09
   Sí, LlunyDeCat, això va d'això: de l'extermini, més o menys dissimulat. I de la rendició i traició. I d'estar a l'altura de la nostra història, per conquerir el futur. Ja sabem que no serà de franc. Ni de Franco. Ens toca fer el que està pendent des de fa dècades: derrotar Franco i els seus hereus, que no s'ho esperen pas.
  Aigualit Gener 03, 2022 | 18:28
  Rovira, estás malalt d'odi, quina pena per tu.
   Ricard Gener 03, 2022 | 20:45
   Martin Luther King odiava els blancs? I Ghandi els britànics? I Sanmartín els castellans? Si es que sí milions de catalans odien els pancastellanistes. Pot estar-ne ben segur.
  Ignacio Gener 03, 2022 | 19:05
  Catalunya tiene derecho a luchar por lo que ellos consideran que será lo mejor , aunque nos pese es cuestión de democracia , si sale no pues será no, y si sale si pues será si . Un saludo y no os enfadéis.
   Joan Rovira Gener 04, 2022 | 18:44
   ¿Dónde hay que firmar?
  Ricard Gener 03, 2022 | 20:39
  Franco=Felipe V=conde duque de Olivares=Carlos III=Santxes=FelipeVI=Castella. Tot és el mateix. Si no hi ha enfrontament hi ha aniquilació. És el que els castellanistes han fet sempre! Prou ingenuïtat suïcida.
   Això fa riure Gener 04, 2022 | 12:02
   Tant despropòsit no es pot prendre seriosament.
  "Dels pros no cal ni parlar-ne" Gener 03, 2022 | 23:05
  No sea tímido, Sr. Rovira. Cuéntenos como será la Jerusalén celestial de ERC-Junts-CUP, por favor.
  Verbo Gener 03, 2022 | 23:28
  Eventualment el franquisme guanyarà. Espanya es franquisme. Només cal que les esguerres ho acabin d’esgarrar com ara esquerra, mantenin el franquisme encobert. Als espanyols els ha de costar alguna cosa ser espanyols. Ells mateixos.
  Guillem . Gener 04, 2022 | 00:17
  No hi ha dikema. Millor contra Franco que contra Sanchez donat que aquest es Franco disfressat de democrate i aixo porta a confusio aqui i a Europa
   Gonzalo Gener 04, 2022 | 09:45
   Si quieres sangre, tendrás sangre. Y esperemos que la tuya sea la primera en correr. Aunque creo que el primero en correr hacia waterloo serás tú. Cobarde. Deja de calentar la cabeza a los pobres frustrados indepres. Bastante tienen con seguir ignorando que les tomaron el perro. Viva Franco
  Pere LLimonera i Citronell Gener 04, 2022 | 09:43
  Yo, Franco.
  Raül Gener 04, 2022 | 14:07
  Quina diferència REAL hi ha en aquest tema concret?
  Traca Gener 04, 2022 | 15:02
  Habría quedado mejor o dirlewanger o manson o Angles o godzilla, más impacto e igual de real.

Nou comentari