Cuixart, utilitzat per l’establishment autonomista per perpetuar-se

"Al cap i a la fi, Jordi Cuixart no deixa de ser l’únic pres polític que no ha acceptat ser moneda de canvi en els tripijocs dels partits"

Saps que el règim colonial a Catalunya ja no pot ni transmetre la il·lusió que se sustenta en fonaments democràtics quan tots els mercenaris de l’establishment, la menjadora al complet, fan l’ús polític grotesc de la figura de Jordi Cuixart que van fer ahir i avui.

Tinc una opinió molt concreta del fet de ni tan sols dirigir la paraula a qui no només contribueix a mantenir-te a presó sinó que fent-ho, manté també subjugat el teu poble. Com a pres polític que ets, t’estan utilitzant per donar exemple als que estan lliures, mantenint tota una ideologia empresonada. És impropi del líder social d’un moviment d’emancipació seriós.

Ara bé, al cap i a la fi, Jordi Cuixart no deixa de ser l’únic pres polític que no ha acceptat ser moneda de canvi en els tripijocs dels partits, inclòs l’indult que s’està madurant, es representa a ell mateix i a l’entitat que presideix, del paper de la qual podem discutir-ne un altre dia. La resta forma part de l’especialitat del procés, que és fer seva qualsevol idea o qualsevol figura per pervertir-la i fer-la semblar allò que interessa al poder, si és que al que queda a Catalunya se’n pot dir poder.

Per això hem pogut veure com tota la masoveria ha sortit a sac en defensa del gest de Cuixart amb Miquel iceta, sense cap altre argument que l’apologia de la moral, que en política només serveix per agradar-se més davant del mirall. Perquè han cremat ja tota la resta de presos a l’olla de cínics i només els queda ell. Protegint-lo a ell, s’estan protegint a ells mateixos, la seva aposta per la taula de diàleg, la seva acceptació de l’indult, la investidura de Pere Aragonès, la suposada concòrdia que no és més que rendició.

I en aquest intent desesperat podem trobar reaccions que farien les delícies de qualsevol sistema autoritari, com ara fer judicis de moral en base a opinions polítiques i el que és encara més greu, a les opinions sobre una figura pública, cosa que el mateix Cuixart no fa. Només una societat malalta accepta que hi ha temes o persones que, pel motiu que sigui, no es poden criticar. I és pitjor quan aquest motiu és quelcom tan subjectiu com la moral.

Però com que no poden defensar un gest que els interessa amb arguments polítics favorables a l’independentisme, ho han de fer d’aquesta manera, comparant Cuixart, fins i tot, amb Mandela, algú que si fos independentista català avui, tots estarien titllant d’hiperventilat. Només cal veure com coincideixen en això amb comuns i la dreta catalana que ara deu votar socialista. Com si el que va ser expresident sud-africà no hagués hagut de guanyar primer per poder abraçar els bòers, i no a la inversa, després de defensar la lluita armada com a única forma d’emancipar el seu poble.

Comentaris

  Peter 28/05/2021 2:47 pm
  Pel Doctor Strangelove, el que tot va malament, tot és tort, ningú pensa com ell, tots deixem de ser homes o dones si no tenim el batxillerat (aquesta paraula també la feia servir quan signava com a Phil Philipps) Tu, doctor, segur que et proposen per Premi Nobel. Ets patètic, repugnant i covard amagant-te al darrera de noms que ni tu tels creus. Apa, cuida els teus fills i ves a missa, "meapiles". El recordes aquest cognom?
  Bepo 28/05/2021 2:37 pm
  Pel Doctor Strangelove, el que tot va malament, tot és tort, ningú pensa com ell, tots deixem de ser homes o dones si no tenim el batxillerat (aquesta paraula també la feia servir quan signava com a Phil Philipps) Tu, doctor, segur que et proposen per Premi Nobel. Ets patètic, repugnant i covard amagant-te al darrera de noms que no tu tels creus. Apa, cuida els teus fills i ves a missa, "meapiles". El recordes aquest cognom?
  ramonb3 28/05/2021 12:09 pm
  jo no entenc l'article. ni sé que vol dir....... així de clar.
  Ramon 28/05/2021 12:11 am
  Doncs jo no me'n fio de la fermesa de Cuixart perquè dir Cuixart és dir Òmnium i desgraciadament dir Òmnium és dir ERC i dir ERC és dir allò que Espanya ens vol fer votar. Vés que no sigui com un Pla D d'Espanya. Com una vàlvula de seguretat per si de cas.
  131
  3
  Respon
   FUERA LA OLIGOCRACIA 30/05/2021 1:23 pm
   Porque JORDI pertenece a una sociedad civil y no pertenece a nigun partido del estado. Porque es los partidos son del estado porque reciben dinero del estado. De un estado que rechazan😂🤣😂.
  federalista 27/05/2021 4:48 pm
  jajajaj ja sap carracelas per que utilitzaria jo la teua boqueta de pinyo, apa a menjar braguetas unionistes tarada friki, aixo si en els meus calcots porte una estelada plena, ai com vas a menjar gossa.
  Vergonya 27/05/2021 4:24 pm
  Article apte per unionistes fanàtics i venjatius, i per curts de gambals. És bastant increïble que es publiquin articles porqueria d'aquesta mena, que no tenen el més mínim respecte pels presos polítics.
  42
  115
  Respon
  Narcís 27/05/2021 1:56 pm
  Un hom pot ser un sant quan té el poder àdhuc més si no el té .. però anar de sant davant un no ningú que tant se li' n fum el sofriment d' una societat que cerca sa llibertat nacional amb tot el que implica o política, cultural i econòmica així psicològica, Intel.lectual i d' ànima . . . n' és absurd , n' és grotesc ! PD : ça com lla, Déu me'n guard de jutjar persona empresonada i víctima d' estat botxí barat i delinqüent de coll blanc !
  Teresa 27/05/2021 1:06 pm
  L’abraçada entusiasta de Cuixart al botxí repugnant Iceta em va doldre com una ganivetada perquè de qui menys m’esperava una cosa així és de Cuixart
  168
  10
  Respon
   Gerard 27/05/2021 1:30 pm
   Teresa, a Cuixart era a l'únic a qui no li havia perdut el respecte, l'únic que veia per sobre de la misèria de partits quan tots els altres s'havien anat col·locant (Jordi Sánchez a Junts, Carme Forcadell a ERC, etc). El veia com a futur líder aglutinador de l'independentisme un cop hagués sortit de la presó. Jo també ho he sentit com una ganivetada a l'esquena. Molt decebut.
   167
   2
   Respon
    Manel 27/05/2021 7:06 pm
    Segurament no sabrem mai si Cuixart era un lluitador independentista que s'ha cremat a la presó o era un talp des del primer dia
  Pepet 27/05/2021 11:58 am
  Aquesta dona ha de canviar la seva alimentació i fer més esport, ja que escriu amb una agressivitat i manca d'objectivitat que fa feredat. Un xic de ioga també seria aconsellable.
  23
  135
  Respon
   català 28/05/2021 11:51 am
   Aquesta senyora es espanyolista de tota la vida. No ha estimat mai Catalunya. Aquestes persones s:'els i aurie de fer el buit
  I Òmnium què en pensa d'això? 27/05/2021 10:42 am
  Quina performance faran enguany? Abraça't a un espanyol? Que vagin a cagar tots. Gaudiu de la presó, pallassos, només em sap greu per la gent de bona voluntat que us va creure i que ara està denunciada i perseguida pels jutges prevaricadors espanyols.
  209
  1
  Respon
   Anònim 27/05/2021 1:08 pm
   Malauradament, Òmnium està sota el control d'ERC que és tant com dir de l'estat colonial, la mort de la Muriel Casals va ser providencial pels enemics de Catalunya
   fat boy 27/05/2021 12:09 pm
   Aixo sense parlar dels iaios que aquells miserables f.d.p. van atonyinar, els que van perdre ulls i els que es van jugar la pell a Urquinaona. Perque ara aquest desgraciat vagi a llepar-li el cul al Petain d'opereta aquest.
   135
   1
   Respon
  Cuixart l'ha cagat 27/05/2021 10:35 am
  S'abraçava amb el carceller perquè li agrada estar a la presó? Pregunto.
  105
  1
  Respon
  Perot 27/05/2021 10:33 am
  Com quan els presos jueus se'n reien sense esma de les bromes dels seus carcellers perquè no els peguessin més. Un pres no pot liderar res, no ha de liderar res. Deixeu de parlar dels presos, ara mateix són un llast.
  Ja no hi toca 27/05/2021 9:53 am
  Els presos són persones vençudes psicològicament. Alguns ja eren vençuts ideològicament i els va costar ben poc aclucar el cap. El "gest" de Cuixart no representa cap fortalesa moral. És el que de fa molt es coneix com a síndrome d'Estocolm, i es propi del captiu domesticat.
  AFM 27/05/2021 9:46 am
  l'autora del article destila ràbia i escuma per allà on comunica. Aquest tipus de periodisme no està a l'alçada del moment que ens ha tocat viure. Caldria esperar un anàlisi polític des de una visió mes estadista i no enfocar sempre la curta volada ni el protagonisme de fets que res importaran politicament parlant en unes setmanes. Som mes gent que mai que votem a favor de la independecia de Catalunya, vam enfrontar-nos el 1-O al estat espanyol i li vam guanyar l'embat concret democràtic I retransmit a tot el mon en directe. Vam situar Catalunya al mon, i ara tothom veu i sap que Espanya ens està castigant amb presos, exili..etc... la fase de negociacio del conflito tot just sembla que ara pot avançar donada la feblessa del gobierno. Salut i força.
  76
  166
  Respon
   Déu senyor! 27/05/2021 9:59 am
   L'autora és de les poques veus lliures que encara es poden llegir als mitjans sota subvenció d'ERC. La teva capacitat d'anàlisi és ínfima, perquè fins i tot un ruc sap que el gobierno és feble davant la dreta i el poder judicial que el tenen collat, no pas davant l'independentisme ni els presos. Si cau caurà de la banda d'encara més repressió desacomplexada.
   146
   21
   Respon
    Jac Jou 28/05/2021 7:58 am
    Que i te a veure la dreta aquí ?
     Llegir per entendre 28/05/2021 8:04 am
     Té a veure amb "la feblesa del gobierno".
  Molt trist tot plegat 27/05/2021 8:59 am
  No estic d'acord amb el que va fer el Cuixart, per més justificacions i explicacions que pugui donar el fet és que ha confraternitzat amb el seu carceller i botxí i això és intolerable. Suposo que la seva situació personal és molt dura però ara s'ha desacreditat per a liderar res i la seva opinió ja no es pot tenir en compte. Ha passat de ser un actiu per aconseguir la independència (en la meva opinió el líder futur més solvent) al mosso que llepa les botes de l'amo innecessàriament. Què em dirà ara Òmnium?
   AFM 27/05/2021 9:48 am
   l'autora del article destila ràbia i escuma per allà on comunica. Aquest tipus de periodisme no està a l'alçada del moment que ens ha tocat viure. Caldria esperar un anàlisi polític des de una visió mes estadista i no enfocar sempre la curta volada ni el protagonisme de fets que res importaran politicament parlant en unes setmanes. Som mes gent que mai que votem a favor de la independecia de Catalunya, vam enfrontar-nos el 1-O al estat espanyol i li vam guanyar l'embat concret democràtic I retransmit a tot el mon en directe. Vam situar Catalunya al mon, i ara tothom veu i sap que Espanya ens està castigant amb presos, exili..etc... la fase de negociacio del conflito tot just sembla que ara pot avançar donada la feblessa del gobierno. Salut i força.
  Doctor Strangelove 27/05/2021 7:46 am
  A unes persones sense el batxillerat com són l'IZ i en Cuixart, tampoc se'ls hi ha d'exigir gaire. Trobo que sou massa elitistes! Doc.
  111
  61
  Respon
   ton c. 27/05/2021 10:54 am
   jo no se si el sr. Cuixart, te el batxillerat, peró te una empresa, vol dir alguna cosa més senyor?
   58
   105
   Respon
    Carai tu 28/05/2021 8:09 am
    Tenir una empresa és un mèrit? Et fa més llest? Honrat? Valent? Lleial? ...
     ton c. 28/05/2021 8:47 am
     home, si l´ empresa la montes tu, doncs tu mateix?
   Elitistes, diu el puto Doc... 27/05/2021 10:01 am
   Com es pot ser tant ruc?
   60
   43
   Respon
  Avia 27/05/2021 7:23 am
  El van fer caura convidant els botxins a la presa del Sr. Aragones del "poder"de la Generalitat per ser President. El President Torra va negar la presencia de les autoritats españoles, crec que el President Puigdemont tambe i ERC els va convidar per destensar les relacions.
  114
  18
  Respon
  Ex soci d'Omnium. 27/05/2021 7:23 am
  Jo tampoc, aquesta claudicació davant l'infame Iceta me'ls ha acabat.
  123
  3
  Respon
  toni 27/05/2021 6:41 am
  Ser pragmàtic no es el fort de Jordi Cuixart. Keep kalm . Menys discursos que no portan enlloc, i més calma i serenor.
  27
  35
  Respon
  Hom 27/05/2021 1:02 am
  El que molts veiem i no volíem creure: Què els manaies del "procés" eren i són uns "frikis". Des de les metàfores marineres, passant pel jutge Vidal i acabant amb algun tertulià que basteix un discurs per omplir de xerrameca la buidor dels representants polítics...I l'ajut inestimable d'algun cínic, traïdor, narcisista.
  Vendetta 26/05/2021 11:26 pm
  Catalunya catalana33 adeu botiflers processistas la gent us a vists el llauto abrazarta am el teu botxi es lo mas de lo jas
  fat boy 26/05/2021 9:21 pm
  Doncs el senyor Cuixart sera un sant baro i deu voler tenir un lloc entre els benhaurats al Cel, pero despres d'abracar a l'Iceta, per a mi ja pot fer la seva carrera sol. Per descomptat que ja no penso continuar financant mes la seva organitzacio. Totes les ximpleries tenen un limit i aquesta ha estat l'ultima.
  232
  53
  Respon

Nou comentari