El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els quatre plebiscits de Colau
  • CA

El 28 de maig, l’alcaldessa i candidata dels Comuns, Ada Colau, celebrarà el seu particular quàdruple plebiscit. El primer, de portes endins, presentant-se per tercera vegada en nom d’un partit que abandera la limitació de mandats com la garantia de regeneració democràtica i de desprofessionalització de la política. El segon, de portes enfora, perquè la resta de candidats, i especialment Xavier Trias, han convertit la campanya en un Colau, sí, Colau, no. Es pot derrotar algú només amb l’argument de fer-lo fora? Tercer, sobre la relació amb el seu soci, el PSC, perquè qui fins fa poc era el seu soci, Jaume Collboni, ha deixat els seus soldats a Sant Jaume per sortir a combatre l’alcaldessa des de fora. Un guanyarà i l’altre perdrà. Però poden tornar a ser socis i cal saber com es reparteix el poder. I quart, el plebiscit del model de ciutat. Si guanya, voldrà dir que els barcelonins no estan tan disgustats amb la Barcelona de les superilles, un model que agradarà més o menys, però que és un model amb DO que els altres candidats no poden exhibir.

Ara bé, si Ada Colau guanya les eleccions serà, en bona part, per incompareixença dels rivals. Per falta de concreció de models alternatius o per models massa similars, per irrellevància política, per prepotència o per les lloses que arrosseguen les seves sigles, no pas perquè l’alcaldessa tingui entre mans un projecte imbatible i adreçat a tots els barcelonins i barcelonines.

A Colau no li ha calgut fer una gran campanya electoral. De fet, és de les candidates que ha fet menys actes, i en tots ha fet gala del seu model de ciutat, fins i tot prometent 20 noves superilles, sense que els seus rivals l’hagin aconseguit desmuntar amb arguments sòlids i creïbles.

Ara bé, l’alcaldessa i candidata dels Comuns no ha considerat mereixedors de llegir una entrevista els 400.000 barcelonins que cada mes llegeixen el TOT Barcelona. Els altres caps de llista -ERC, PSC, Trias per Barcelona, CUP, PP, Cs i Valents- han conversat amb els periodistes de la casa, tret de Colau, que, per enèsima vegada, ha refusat, com ha fet en els darrers cinc anys, l’oferta d’aquesta capçalera de referència a la ciutat.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Carles Cabrelles a maig 23, 2023 | 20:31
    Carles Cabrelles maig 23, 2023 | 20:31
    Colau camí a la Divinitat, avui l'han ingit els consagrats.
  2. Icona del comentari de: Tela a maig 24, 2023 | 00:31
    Tela maig 24, 2023 | 00:31
    Miri, sra Aguilera. Als catalans ens importa una pmerda les eleccions en un Catalunya ocupada. A veure si ho enteneu d'una vegada.
  3. Icona del comentari de: Barceloni fastiguejat. a maig 24, 2023 | 07:44
    Barceloni fastiguejat. maig 24, 2023 | 07:44
    Moltes pestas contra Colau, però tornarà a ser l'alcaldessa de Barcelona, segur. I no ho serà pas amb el meu vot.
  4. Icona del comentari de: Narcís ( quan fa que l' alcadessa made in Valls ben viu de diners públics ? ) a maig 24, 2023 | 09:10
    Narcís ( quan fa que l' alcadessa made in Valls ben viu de diners públics ? ) maig 24, 2023 | 09:10
    Ras i curt: si guanyés aquesta dona no seria pas pels " barcelonins i barcelonines " que sí pels que no ho són . . . . . per què serà ? PD : això no desfà que les ' superilles ' o fer una " ciutat-botànica" pugui ser atractiu .. però a qui preu de ' paperot humanitari ' que l' enfonsi del tot ?
  5. Icona del comentari de: Fart de pallassos a maig 24, 2023 | 12:27
    Fart de pallassos maig 24, 2023 | 12:27
    Si guanya ella serà per incompareixença dels juÑtaires, que diuen de no anar a votar o fer-ho amb una papereta que res te a veure i així es creuen més revolucionaris. Quina estratègia tant estranya, deu ser que no volien ni volen treure el país i la seva capital de les urpes dels ñols...
  6. Icona del comentari de: Colau ens l'ha fotut a maig 24, 2023 | 14:04
    Colau ens l'ha fotut maig 24, 2023 | 14:04
    Les lleis electorals no permeten inaugurar obres públiques un temps abans de les eleccions. No obstant això sí que permeten (i no sé per què) començar noves obres públiques a unes setmanes o dies de les eleccions. Totes les obres començades aquest any no es podran revertir bé perquè estan acabades bé per les indemnització que el nou ajuntament hauria de pagar a les empreses, bé perquè tota la ciutat està empantanegada i és pitjor deixar-la així que acabar les obres. Pren nota nou alcalde (si no ets Colau, és clar), Colau t'ha fotut i no podràs complir el que has promès, encara que no hagi estat només una mentida electoral.
  7. Icona del comentari de: la mare del talp a maig 24, 2023 | 18:35
    la mare del talp maig 24, 2023 | 18:35
    Ja va quedar clar al primer mandat quina mena de persona és, quan tot i negar-ho durant tota la campanya, el primer que va fer, va esser endollar el seu home. Al segon mandat, també ho va deixar clar, quan va acceptar els vots del feixista d'en Valls, per mantenir la poltrona. I ara, per tercera vegada, deixa clar, que l'únic que busca és un (bon) sou a canvi de fer res de profit, y que de regeneració democràtica, ni n'ha sentit a parlar, ni li interessa saber què és. Per desgracia per als barcelonins, la resta de candidats estan tan poc interessats com ella en el benestar dels ciutadans, i només els interessa el sou.
  8. Icona del comentari de: Vendre mentides a maig 24, 2023 | 19:23
    Vendre mentides maig 24, 2023 | 19:23
    Encara que el més votat sigui Trias els altres tres pactaran amb l'excusa de les esquerres. S'estimaran més pactar amb Colau que amb Trias. Ja ho van provar a les darreres eleccions. 52% de vot indepe i van vendre que havia guanyat l'esquerra. Imatges i veritats falses com amb la intel.ligència artificial. Mala gent.
  9. Icona del comentari de: TRICORNIO OKUPA Colau.MARAGALL.COLLBONI compra votos a emigrantes a 100€ a maig 25, 2023 | 11:52
    TRICORNIO OKUPA Colau.MARAGALL.COLLBONI compra votos a emigrantes a 100€ maig 25, 2023 | 11:52
    ERColau, amb el Maragall fent de bufó vell de la Madame Colau, reina dels OKUPAS I DROGATES, com erc
  10. Icona del comentari de: ERColau, junquerisme per la Colau dels Okupes a maig 25, 2023 | 18:26
    ERColau, junquerisme per la Colau dels Okupes maig 25, 2023 | 18:26
    Votar Maragall es votar Colau. ERÑ ja no enganya a ningú que tinqui cervell català
  11. Icona del comentari de: Ok Corral a maig 26, 2023 | 09:39
    Ok Corral maig 26, 2023 | 09:39
    Sempre ha funcionat així, amb 4 carmels la gent et vota. Te la foten per totes bandes, però dos, ni 4, caramelets i a votar-los. Jo em sento feliç no anant a votar, menys idiota. Si l’abstenció fos del 50% +1, tot seria igual, seria acceptable el frau continu? Comparo l’Ajuntament amb l’escala. Veïns sense cap mena de criteri seguint els capricis de l’administrador que, clar, s’omple les botes, com els polítics.S’han fet tantes reformes que en pocs anys es podia haver construït dos edificis nous, de moment. L’Ajuntament igual, ara poso tramvia, ara el trec, Ara poso testos al mig del carrer perquè faci 50 voltes per arribar-hi, algú els treurà

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa