Sóc plenament conscient que el que jo digui en aquest escrit no provocarà en vostè el més mínim canvi d’actitud. Ni tan sols mig segon de reflexió. No li cal, ho sé, perquè difícilment es deu poder imaginar res més humiliant que rebaixar-se a respondre a un aborigen de les colònies. A les colònies se les sotmet, i als aborígens díscols, ja siguin joves, vells o infants, se’ls agafa pels cabells, se’ls tira a terra i se’ls hi obre el cap a cops de porra. Tanmateix, com que sé que hi ha una cosa que vostè, tot i tenir la porra pel mànec, no suporta, que és que els aborígens insubmisos de les colònies ens expressem i posem en evidència la dictadura espanyola, jo ho faig avui aquí.

Cal molta malignitat, francament, per dir les barbaritats que diu vostè sobre Catalunya cada cop que té un micròfon al davant. Però tot encaixa quan es fa palès que es disputa l’electorat amb una formació d’ultradreta com Ciudadanos. I és que vostè i el seu partit, el PSOE, també són ultradreta a Catalunya. Per això, més enllà de matisos verbals –vostès són més hipòcrites–, no tenen cap diferència ideològica amb Vox, PP i Ciudadanos pel que fa al meu país. Cap ni una. De fet, si no fos perquè el marc de la Unió Europea els ve estret i els tiba d’allò més, ja hi hauria hagut detencions massives i assalts de la Guàrdia Civil a punta de metralleta en les llars familiars, i ara mateix les presons espanyoles estarien farcides de centenars o milers de catalans. Ja els ho diuen a la cara les Nacions Unides i el Consell d’Europa: vostès s’han saltat tots els principis democràtics, són un Estat violador dels drets humans i estan al nivell de Turquia.

L’Estat espanyol, senyor Sánchez, és la dictadura del sud d’Europa, una dictadura on es persegueix una nació anomenada Catalunya, on s’intenta anorrear la seva llengua, on es criminalitzen les seves legítimes ànsies de llibertat i de voler segar les cadenes que li impedeixen realitzar-se per si mateixa, on s’estigmatitza l’independentisme per ser una ideologia desafecta al Règim, on tota persona, pel sol fet de tenir a casa una ampolla de lleixiu, amoníac o material per fer soldadures pot ser acusada de terrorisme, privada d’assistència lletrada, incomunicada diversos dies amb ocultació dels seus drets i sotmesa a tota mena de vexacions i amenaces. “Què volen aquesta gent que truca de matinada?”, pregunta el poema de Lluís Serrahima que cantava Maria del Mar Bonet. Cantava i canta encara, perquè la cançó va ser composta el 1968 com a crit de denúncia internacional contra el feixisme, i vostè, al capdavant de la plataforma d’ultradreta PSOE-Vox-PP-Ciudadanos –tots quatre contra la llibertat de Catalunya–, han tornat a fer necessari que soni en tota mena de recitals, no sols en la veu de Maria del Mar Bonet sinó en versions d’altres músics. Quan cal recórrer als vells himnes antifeixistes per lluitar contra un Estat opressor, és que el feixisme continua ocupant-ne el poder. I vostè i el seu PSOE representen avui aquest poder.

Ja fa molt de temps que vostè es dedica a difamar el president del meu país. Són difamacions, falsedats i desqualificacions que formen part del projecte espanyol de criminalització de l’independentisme. La manca d’arguments els obliga a utilitzar les clavegueres de l’Estat per ‘fabricar’ proves que s’ajustin a un relat que, segons vostès, els permetria declarar una mena d’estat de setge a Catalunya. L’enviament d’homes armats fins a les dents al crit de “A por ellos” dos anys després de l’U d’Octubre és un dels punts del pla. Quina mentalitat més patètica i totalitària la seva, senyor Sánchez. És aquesta: “Si los catalanes tienen urnas, España tiene porras”. I què més? I Guàrdia Civil, i grisos amb camisa azul, i fusells, i metralletes, i lleis feixistes, i odi, molt d’odi contra un poble pacífic i d’un civisme admirable que l’únic crim que ha comès ha estat voler votar. Votar!

Hauria de tenir més sentit del ridícul intentant vincular els presidents Torra i Puigdemont al terrorisme. Tan desesperats estan vostès, tan desarmats intel·lectualment, que han de recórrer a aital barbaritat? Faria riure, si no fos tan greu. Ja han vist, però, que Europa no els compra barbaritats tan baixes. Vostè pretén acusar-nos de terrorisme? Vostè? Precisament vostè, que lidera el partit de la calç viva, el partit que governava l’Estat les clavegueres del qual van crear una banda terrorista destinada a matar persones? Aquell partit és el seu, senyor Sánchez. I si tingués un bri de dignitat democràtica i humanística no hi militaria. Vostè, però, no sols hi milita, també ha glosat el sinistre personatge que comandava el partit i el govern espanyol aquells dies, altrament conegut com l’home X. Són crims del seu Estat contra la humanitat.

Amb tota la malignitat, diu vostè: “Que els independentistes deixin d’enganyar la gent; només han portat dolor intern i extern, han fracturat la societat i han reduït l’activitat econòmica de Catalunya”, i acusa el president Torra d’incitar a la violència. De quina violència ens parla, senyor Sánchez? De quina? Perquè fins ara, l’única violència que hi ha hagut i hi ha a Catalunya la practiquen vostès. Ens han apallissat per votar i es dediquen a amenaçar-nos amb l’ocupació de les nostres institucions i restringir-nos encara més les nostres llibertats individuals i col·lectives. La violència és vostè, senyor Sánchez. És vostè qui causa dolor a gent completament innocent. Tregui les urpes del meu poble i posis en contacte amb David Cameron, un polític que al seu costat sembla d’extrema esquerra, per tal que li doni lliçons de democràcia i de respecte pel dret a l’autodeterminació dels pobles.

El dia 3 d’octubre, des de Badajoz, vostè va fer unes declaracions feixistes. Netament feixistes. Va dir: “Qui aplica el 155 és l’independentisme català. Són ells els qui tenen la responsabilitat de no obligar l’Estat a haver-lo d’aplicar”. Quin nivell, Déu meu! Com es pot ser tan miserable i tan cínic? Tots els feixismes han fet servir aquest argument. El fa servir Erdogan per trinxar la dissidència, i el feien servir Franco, Pinochet, Videla, etc.: la culpa seria de qui demana llibertat, perquè obliga l’Estat a escanyar-lo encara més. Quanta maldat! És el mateix argument de tots els maltractadors de dones: “És ella, la culpable que jo la pegui. Si fos submisa i m’obeís no li passaria res”.

No és tampoc l’independentisme qui escanya l’economia de Catalunya, és Espanya qui, espoliant-la, escanya l’economia catalana. Creuen que ofegant-nos econòmicament ofegaran la consciència de la nostra identitat. Gran error. Ni vostè, ni Vox, ni PP, ni Ciudadanos ens faran recular un mil·límetre, senyor Sánchez. I tampoc no ho faran les seves porres. Sabem que tenen milers de porres –reals i metafòriques– als seus magatzems preparades per abatre’s sobre nosaltres, però són les porres de la derrota. L’impotent no és el que rep, sinó el que pega. I com més peguen, com més amenacen amb la Ley de Seguridad Nacional i el 155, més diàfana és la seva derrota. Peguen, amenacen, ocupen, persegueixen, menteixen i empresonen perquè no poden fer res més. Res més. És la vella praxi del feixisme.

Som una nació tossuda, sap, senyor Sánchez? Una nació que és irreductible en la seva voluntat de ser. Som la nació que va tenir el primer Parlament d’Europa, tenim una cultura democràtica ancestral i una actitud davant la vida que no ha de condemnar cap violència per ordre de ningú, i menys d’Espanya, perquè és amb la nostra radicalitat democràtica i amb la nostra cívica manera de ser que es fa palès qui som, com som i com pensem. Contra les porres per oprimir, nosaltres hi oposem urnes per decidir. Les urnes que vostè i el seu Estat volen destruir.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa