El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Borràs i el miratge d’una concentració
  • CA

Apel·lar ara a la unitat de l’independentisme és d’una ingenuïtat que tira de tos. Per recuperar-ne una certa coincidència, Elon Musk hauria de tancar Twitter, la bassa de tarquim més negre de la marjal. Perquè l’independentisme faça res de profit caldria refer-la, aquesta unitat? I tant. No hi ha un altre camí. Però hi ha gent que s’estima més fer una “depuració” prèvia. Paciència. Això de les depuracions va com va. Els francesos es van inventar la guillotina i al final no hi havia prou mans ni hores. Ni prou guillotines. Quan els depuradors maulets acabaren amb els traïdors botiflers, ells mateixos serien considerats traïdors per uns nous depuradors. Més paciència. Ara com ara odis i ràbies -tan justificats com es vulga- pinten i manen.

Per tot això va resultar excessivament ingenu celebrar la concentració independentista que van convocar partits i entitats contra la cimera francoespanyola com “un punt d’inflexió”. Un punt d’excepció. Esquerra, Junts, la CUP, l’Associació de Municipis per la Independència, l’Assemblea i Òmnium van confluir per unes hores. I amb espectacle previsible, tot i que controlat. Un grup dels assistents van imprecar Oriol Junquera. El president d’Esquerra i el seu partit podrien haver aprofitar aquell incident per a evitar futures confluències, però no ho van fer. Sembla que s’hi han resignat. Aquestes confluències, però, són més aviat improbables.

La primera oportunitat ja ho ha demostrat. Divendres el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va obrir el judici de Laura Borràs. El “Cas Borràs”, com tothom n’ha convingut a dir, ha desvelat amb cruesa els fets. La unitat anticimera va ser aigua d’un dia. La presidenta en suspens del Parlament és una altra guerra. Guerra de l’Estat i guerra interna. La de l’Estat és l’habitual. La interna, també. Afirmen els defensors de Borràs que tots els càrrecs que se li imputen mereixen unes consideracions desbocades per part de l’instructor de la fiscalia. Argumenten que la fragmentació de contractes per sota del mínim exigit per a convocar un concurs és una mala pràctica habitual en totes les administracions. Addueixen també que en cap cas això hauria de comportar ni els càrrecs ni les penes que apareixen en la instrucció i l’escrit de la fiscalia. Tot això els porta a considerar que la presidenta en suspens pateix un nou atac de les fonts i les clavegueres de l’Estat.

Subscriuen aquesta teoria -o almenys van acompanyar Laura Borràs divendres al Tribunal Superior- el seu partit, l’Assemblea Nacional i el Consell per la República. Ningú més.

A l’altre costat, els altres partits i les altres entitats recomanen calma, afirmen amb contundència que la presidenta suspesa no pateix una persecució de l’Estat, sinó una denúncia per males pràctiques i no se sumen a la campanya que la defensa considerant-la víctima d’una nova maniobra del front policial i judicial patriòtic.

Es decanten per aquesta versió, Esquerra -i per tant l’actual govern-, la CUP, Òmnium i l’Associació de Municipis per la Independència. Per tant, divendres no la van acompanyar en la passejada per l’Arc Triomf. Xavier Antich havia declarat un dia abans: “No som davant un judici per exercir drets civils i polítics”. Potser, d’una manera o altra, tothom té una part de raó. Laura Borràs podria haver incorregut en una mala praxi quan va fragmentar contractes a una sola empresa. I òbviament, cada vegada que algú ho fa n’és ben conscient. Però també és ben segur -sense potser- que l’artefacte judicial espanyol ha aprofitat aquesta circumstància -presumptament demostrada en uns correus que va enviar i rebre l’empresari beneficiat- per amollar la ira que li és tan habitual. I igualment no es mereix cap confiança que el magistrat encarregat del cas siga Jesús María Barrientos, un personatge de fòbies ben conegudes i contrastades.

La fiscalia considera que els correus electrònics creuats entre Laura Borràs i Isaías Herrero són la prova determinant que li permet acusar-la de prevaricació i falsedat documental en el fraccionament de contractes. Unes converses i uns càrrecs que, òbviament, no tenen res a veure amb la causa independentista. La defensa de Borràs al·lega que aquests correus es van obtenir sense autorització judicial i que, per tant, es va trencar la cadena de custòdia. I torna a insistir en la persecució política, que és, al seu parer, el motiu real que mou i remou el cas.

Més enllà de la sentència que perpetrarà el jutge Barrientos i de la causa real que ha mogut l’actuació de la fiscalia i de la instrucció, l’independentisme s’ha dividit una vegada més. S’ha resituat en l’estat que ara li és natural. L’altre dia Pedro Sánchez, davant els seus barons, se’n tornava a vantar ben cofoi. Ha dividit els rebels i n’està ben pagat. La concentració contra la cimera que ell va convocar a Barcelona per a escarment i befa de sediciosos va ser-ne l’excepció. Junts per Catalunya es juga el seu futur immediat en el judici de Laura Borràs. La unitat independentista ja l’ha perdut.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: 1 d'octubre: Diada Nacional de Catalunya a febrer 11, 2023 | 21:13
    1 d'octubre: Diada Nacional de Catalunya febrer 11, 2023 | 21:13
    L'acarnissament dels colonialistes i els masovers que els cuiden la hisenda catalana, contra la senyora Borràs, és conseqüència de que forma part de l'entorn del MHP Puigdemont. Familiars i coneguts espiats, mossos que el van escortar en període de vacances, l'advocat Gonzalo Boye i els polítics propers són víctimes de la lawfare de les clavegueres subterrànies i a cel obert del poder castellà. Aïllar el president Puigdemont és el mot d'ordre dins els mitjans d'informació sota el seu control i els seus titelles. Els espanyols tenen un olfacte molt més fi detectant els seus enemics que els catalans identificant els amics. Això i el boicot organitzat pels lacais del poder colonial disfressats de diverses formes explica el poc suport el dia del judici a la senyora Borràs
    32
    Icona de dislike al comentari de: 1 d'octubre: Diada Nacional de Catalunya a febrer 11, 2023 | 21:13 38
    Respon
    • Icona del comentari de: 1-O el dia de la vergonya a febrer 12, 2023 | 20:48
      1-O el dia de la vergonya febrer 12, 2023 | 20:48
      Agraeixi-ho al batxiller que mai vam votar, ens el va encolomar Miss Catalunya per ser el més incompetent, que va suspendre la DUI en 8 segons i va fugir deixant-ho tot i tothom enmerdat. Incompetent i mala persona.
      14
      Icona de dislike al comentari de: 1-O el dia de la vergonya a febrer 12, 2023 | 20:48 17
      Respon
      • Icona del comentari de: Wow a febrer 12, 2023 | 21:09
        Wow febrer 12, 2023 | 21:09
        Vergonya per tu, espanyolàs, per els catalans es un orgull i una victòria.
        • Icona del comentari de: Si noi, a febrer 13, 2023 | 10:19
          Si noi, febrer 13, 2023 | 10:19
          orgull corruptgent, dels que prefereixen prUcessar cap enlloc i qui dia passa any empeny. Jo prefereixo la independència!
          • Icona del comentari de: Jm a febrer 13, 2023 | 12:39
            Jm febrer 13, 2023 | 12:39
            La unica independencia que pots conseguir… es la dels catalans.. que’t deixaran pringat a la teva EspaÑa
            2
            Icona de dislike al comentari de: Jm a febrer 13, 2023 | 12:39 2
  2. Icona del comentari de: Mala praxi a febrer 11, 2023 | 21:34
    Mala praxi febrer 11, 2023 | 21:34
    Voler incloure en la persecució a l'independentisme un cas clar de corrupció, amb proves clares i evidents, és una forma de procedir de Borràs que perjudica l'independentisme i al seu partit. S'ha de tenir molta barra i poc sentit del ridícul per fer aquesta comèdia estrambòtica i fora de lloc.
    42
    Icona de dislike al comentari de: Mala praxi a febrer 11, 2023 | 21:34 31
    Respon
    • Icona del comentari de: Pregunta a febrer 12, 2023 | 11:14
      Pregunta febrer 12, 2023 | 11:14
      I confiar que españa impartirà justícia què és?
      • Icona del comentari de: És una merda feixista a febrer 12, 2023 | 21:04
        És una merda feixista febrer 12, 2023 | 21:04
        Però no és corrupció
    • Icona del comentari de: Informació a febrer 13, 2023 | 15:24
      Informació febrer 13, 2023 | 15:24
      FATBOY. Un cas clar o un presumpte cas? Per la forma de condemna que uses ja es veu que t'has empassat el relat del partit únic del govern i també et deus haver empassat la tramposa llei de delictes agreujats. Busca més fonts d'informació que les subvencionades.
  3. Icona del comentari de: Espectador a febrer 11, 2023 | 21:58
    Espectador febrer 11, 2023 | 21:58
    Es que ERC no està per la independència. Es veritat, es vulgui edulcorar con es vulgui. Te dret, però que ho digui. El que no es pot fer seguir parlant de taula de diàleg quan en aquests anys només s'ha reunit dia cops per dir que no es parlarà d'independrncia en cap cas, aprovar que en tot cas serà amb la constitució, dir que es trencaran relacions amb el Catalangate però seguir com si res, passar de la repressió que continua (i no sols independentisme, també Valronyc) i aprovar els pressupostos del Sánchez mentre al mateix temps s'hi pixa en la llei mordassa, l'oficialitat del català a Europa i el defeicit fiscal. Això són fets reals. Doncs quina unitat independentista pit haver amb ERC pel mig? Han aparcat la ideologia pel poder. I aquesta passa no te marxa enrere, per desgràcia, i està molt bé parlar de maulets i acusadors, però tot això veritats
    36
    Icona de dislike al comentari de: Espectador a febrer 11, 2023 | 21:58 28
    Respon
    • Icona del comentari de: 'ERC no està per la independència' i els corruptgents si? a febrer 12, 2023 | 16:10
      "ERC no està per la independència" i els corruptgents si? febrer 12, 2023 | 16:10
      Per això el batxiller foll va suspendre la DUI en segons abans de fugir? Per això el pallasso Torra va estar 4 anys jugant amb pancartetes? Per això la xoni Borràs va sortir del Govern amb el vot de 3000 militants que li deuen el sou al partit perquè no es parlés de la seva imputació per corrupció? Al menys ERC toca de peus a terra i aposta per un referèndum acordat i vinculant que és l'únic que acceptarà Europa i la resta del món, cosa difícil si s'ha de fer amb els corruptes prUcessistes cap enlloc...
      17
      Icona de dislike al comentari de: 'ERC no està per la independència' i els corruptgents si? a febrer 12, 2023 | 16:10 13
      Respon
      • Icona del comentari de: Mala peça a febrer 12, 2023 | 21:10
        Mala peça febrer 12, 2023 | 21:10
        Ets un lloro
        • Icona del comentari de: Si noi, a febrer 13, 2023 | 09:01
          Si noi, febrer 13, 2023 | 09:01
          els lloros també menteixen com els corruptgents? Ho pots contradir?
      • Icona del comentari de: girigall a febrer 13, 2023 | 09:24
        girigall febrer 13, 2023 | 09:24
        El teu president d'ERC, es va cagar a les calçes abans i tot!
        • Icona del comentari de: Ho pots demostrar? a febrer 13, 2023 | 10:21
          Ho pots demostrar? febrer 13, 2023 | 10:21
          No recordo pas al Junki suspenent la DUI ni fugint deixant-ho tot i tothom enmerdats...
          • Icona del comentari de: JordiP a febrer 13, 2023 | 18:32
            JordiP febrer 13, 2023 | 18:32
            Digues a la Rovira, l'ofidi favorit Junqueras, que t'expliqui quina mena de xismes procedents de "la capital" li va fer arribar a Puigdemont.
          • Icona del comentari de: Per JordiP a febrer 13, 2023 | 19:43
            Per JordiP febrer 13, 2023 | 19:43
            Per què no ens ho expliques tu? Tirar la pedra i amagar la ma fa massa.... corruptgent.
  4. Icona del comentari de: No hablamos solo de 'fraccionamiento de contratos' a febrer 11, 2023 | 22:15
    No hablamos solo de "fraccionamiento de contratos" febrer 11, 2023 | 22:15
    Hablamos de la MHP Borras dando instrucciones a su amigo el MH Trapis Herrero sobre como hacer facturas y presupuestos falsos durante cinco años, con cargo al erario público. Hablamos de la MHP Borras dando premios de poesía a su amigo el MH Trapis Herrero durante tres años, con cargo al erario público. Hablamos del MH Trapis Herrero, camello, pinchacontadores y traficante de billetes falsos, preguntando a su amiga la MHP Borras si "no habría una manera más elegante de hacer las cosas". Ese es el nivel.
    10
    Icona de dislike al comentari de: No hablamos solo de 'fraccionamiento de contratos' a febrer 11, 2023 | 22:15 27
    Respon
  5. Icona del comentari de: Vesalamerda a febrer 11, 2023 | 23:31
    Vesalamerda febrer 11, 2023 | 23:31
    De quin collons d'unitat parles? Si l'únic que vos uneix és el sou que us paga el borbó, colla de miserables Tots.
  6. Icona del comentari de: Quin desastre a febrer 11, 2023 | 23:51
    Quin desastre febrer 11, 2023 | 23:51
    Digues-li a la directora que elimini la secció "Gent" d'aquest diari o perdreu seguidors. Això ja sembla tv3 o tele5. Mara meva, sou un diari amb informació, o només caspa? Ha, i digue-li que et torni i et facturi cap a tv3. Quin desastre.
    • Icona del comentari de: La secció Gent de elMónCorruptgent.Cot cada dia més llarga a febrer 12, 2023 | 16:04
      La secció Gent de elMónCorruptgent.Cot cada dia més llarga febrer 12, 2023 | 16:04
      I saps per què? Resulta que ja no publican tants articles dels jefes corruptgents, les noticies dels corruptgents només son desgràcies per l'independentisme. Has vist que poc parlan de la xoni i lo poc que duran els articles plens de comentaris renegant d'ella i la seva corrupció? I les noticies i opinions no faltan, però cap de bona. En canvi també es troban que d'ERC, dels que només publican les noticies dolentes, tampoc ni ha...
  7. Icona del comentari de: Ja. a febrer 12, 2023 | 07:25
    Ja. febrer 12, 2023 | 07:25
    Dir això és haver-se empassat el relat "oficial" . El més còmode. Espero més de la Intel.ligència de l'articulista. Queden moltes ocasions.
    16
    Icona de dislike al comentari de: Ja. a febrer 12, 2023 | 07:25 13
    Respon
  8. Icona del comentari de: Independentista a febrer 12, 2023 | 07:26
    Independentista febrer 12, 2023 | 07:26
    La independència de Catalunya arribarà de la mà del Poble, no de la dels polítics.
    • Icona del comentari de: MHP a febrer 12, 2023 | 20:20
      MHP febrer 12, 2023 | 20:20
      Ahhhhhhhhhh
  9. Icona del comentari de: El Vicentet Sanchis ja renega dels corruptgents a febrer 12, 2023 | 07:31
    El Vicentet Sanchis ja renega dels corruptgents febrer 12, 2023 | 07:31
    De quina unitat parla? De quan el batxiller va decidir suspendre la DUI i fugir? De quan els corruptgents van regalar la DIBA i molts ajuntaments on havia guanyat ERC al PSC? De quan la xoni no va voler renunciar a la presidenvia del Parlament quan va ser imputada per corrupció com diu el reglament que ha de fer?
    18
    Icona de dislike al comentari de: El Vicentet Sanchis ja renega dels corruptgents a febrer 12, 2023 | 07:31 22
    Respon
    • Icona del comentari de: Pensi per vostè mateix a febrer 12, 2023 | 11:09
      Pensi per vostè mateix febrer 12, 2023 | 11:09
      Molt be, però que excloguis ERC i la Cup del grup de corruptogens et delata. Per mantenir la unitat s'havien d'entregar tots, o anar tots a l'exili i lluitar des de fora de l'abast del estado? I recorda, encara que et foti, que els qui no es van entregar son els únics que mantenen el Govern Legítim, el que Catalunya va votar.
      • Icona del comentari de: Reflexioni per vostè mateix a febrer 12, 2023 | 20:53
        Reflexioni per vostè mateix febrer 12, 2023 | 20:53
        Que hi ha algú d'ERC o les CUP que sigui investigat per corrupció i a judici vagi acompanyat dels companys?
    • Icona del comentari de: Roger de Sarria a febrer 12, 2023 | 16:55
      Roger de Sarria febrer 12, 2023 | 16:55
      El Sol es dedica a aixo ara. Lamentable. L han fotut a galeres. Els de l MDT a galeres
      • Icona del comentari de: Ah si? a febrer 12, 2023 | 20:52
        Ah si? febrer 12, 2023 | 20:52
        Què escriu en aquest pamflet corruptgent com el Vicentet porta fent des que no està a TV3%?
  10. Icona del comentari de: fat boy a febrer 12, 2023 | 10:23
    fat boy febrer 12, 2023 | 10:23
    Mentre aqui ens l'agafem amb paper de fumar les "hordas marxistas de los sin Dios" del PSOE feien costat a l'assassi Barrionuevo sense cap mania, mentre es califica al Molt Honorable President de James Bond, Aznar, el "joven falangista", donava una medalla com a victima del terrorisme al torturador i colaborador dels nazis Meliton Manzanas. Aixi ens va a nosaltres i aixi els va a ells.
    27
    Icona de dislike al comentari de: fat boy a febrer 12, 2023 | 10:23 11
    Respon
    • Icona del comentari de: Si a febrer 12, 2023 | 11:17
      Si febrer 12, 2023 | 11:17
      A les cúpules d'ERC, Junts i Cup els és igual el que comentes. Nomes treballen per les engrunes dels seus partits. Ara toca vendre Catalunya a saldo per poder protegir els seus privilegis d'esclaus privilegiats.
      • Icona del comentari de: Tu ets corruptgent, oi? a febrer 12, 2023 | 20:56
        Tu ets corruptgent, oi? febrer 12, 2023 | 20:56
        Es nota perquè sempre socialitzeu lamerda i privatitzeu els beneficis...
      • Icona del comentari de: fat boy a febrer 12, 2023 | 20:57
        fat boy febrer 12, 2023 | 20:57
        Be, ja ho se aixo, pero es que a mi tambe tant m'es el que diguin ells i, si som els suficients, els engegarem a tots a cagar a la via per sempre mes.
        • Icona del comentari de: Molt bé gordet! a febrer 13, 2023 | 09:07
          Molt bé gordet! febrer 13, 2023 | 09:07
          Ja has vist que'ls corruptgents no volen la independència ni l'han volgut mai? Només has trigat 10 anys, ni ha que no són tant lents, i mira que fa temps que ho demostran i t'ho diem. Records a la xoni, aniràs a donarli escalf aquesta setmana quan vagi al jutjat?
  11. Icona del comentari de: Pepbetzina a febrer 12, 2023 | 11:09
    Pepbetzina febrer 12, 2023 | 11:09
    Per omplenar la nevera, no has de perdre la dignitat Vicent.. Ara be, entenc que no saps de què et parlo. Igual igual que l’altre Vicent, en Partal. Ja només li queden els quatre avis que li comenten l’editorial després del café amb llet i anar a cagar…
    • Icona del comentari de: fat boy a febrer 12, 2023 | 21:00
      fat boy febrer 12, 2023 | 21:00
      Aquests 4 vells que dius son els que s'enfrontaven als criminals de la Policia Nacional del Franco i es jugaven que els cardessin un tret de pistola. Els merdaseques com tu, que heu fet?.
      • Icona del comentari de: Doctor Strangelove a febrer 13, 2023 | 12:53
        Doctor Strangelove febrer 13, 2023 | 12:53
        A veure grassonet, tu sap el que és el treball efectiu? Mira jo treballo unes sis hores a la setmana, però faig més feina que molts que en treballen 40 -no et cito a tu, car deus ser pensionista- i per això cobro més del triple que ells. D'això se'n diu efectivitat. Ara parlem d'aquests vells que dius tu, els que van deixar morir al Generalíssim al llit. Saps quina va ser la seva efectivitat? "Cero patatero", com el que ets tu, un zero a l'esquerra després de la coma! Doc.
        • Icona del comentari de: Fat boy a febrer 13, 2023 | 17:02
          Fat boy febrer 13, 2023 | 17:02
          Ha, ha ha. Un zero a l,esquerra després de la coma te un valor significatiu. No és el mateix 0,01 que 0,001. Veus com ets un imbecil?. A veure si resultarà que cada mes cobres 0,001 milions i et penses que cobres 0,01 milions.
          • Icona del comentari de: Doctor Strangelove a febrer 13, 2023 | 19:43
            Doctor Strangelove febrer 13, 2023 | 19:43
            Sí que en té, tens raó, però només per a miserables. I no em tornis a insultar mai més, doncs si ho tornes a fer, morirem els dos, tu de la garrotada i jo de l'ona expansiva! Ha ha ha, talòs! Doc.
        • Icona del comentari de: JordiP a febrer 13, 2023 | 18:41
          JordiP febrer 13, 2023 | 18:41
          Que ets amo d'un burdell, pot ser? Teniu noies xineses i cocaïna rosa? Que bé, oi?
      • Icona del comentari de: ¿Què has fet tu merdaseca Fat boy? a febrer 13, 2023 | 13:07
        ¿Què has fet tu merdaseca Fat boy? febrer 13, 2023 | 13:07
        Pensar poc i parlar-ne molt.
  12. Icona del comentari de: Doctor Strangelove a febrer 12, 2023 | 11:22
    Doctor Strangelove febrer 12, 2023 | 11:22
    Bon dia, i felicitats al Real de Madrid pel nou campionat del món mundial! I amb això ja està tot dit, car tot l'altre no té cap importància! Doc.
  13. Icona del comentari de: Colau fraccionat projectes urbanístics(!?) a febrer 12, 2023 | 15:42
    Colau fraccionat projectes urbanístics(!?) febrer 12, 2023 | 15:42
    A Barcelona no sols s'han fraccionat pressupostos, bona part de les transformacions urbanístiques també s’han fet en contra de la majoria i els veïns fraccionant deliberadament un projecte global de ciutat, a base de tramitar com a obres de menor envergadura el que en realitat requeriria una revisió del Pla General Metropolità. Doncs Colau dorm ben tranquil.la, no és independentista, ha fet de barrera d'aquest moviment a Barcelona, ningú la denunciarà. Ha ho veieu, Borràs és independentista i se la carregaran [els espanyols i ERC i la Cup] amb uns farsa de judici.
    • Icona del comentari de: interessant... a febrer 12, 2023 | 20:58
      interessant... febrer 12, 2023 | 20:58
      pots donar-nos dades comprobables dels contractes fraccionats? o només ets un@ corruptgent socialitzant la merda?
  14. Icona del comentari de: joandoménec a febrer 12, 2023 | 18:57
    joandoménec febrer 12, 2023 | 18:57
    La unitat independentista qui la trencada? Ja fa temps d'aquest trencament senyor Sanchis, vosté es mira el trencament com un àrbitre imparcial, com si a banda i banda d'aquest trencament no hi hagués un trencador. No es mulla. I és de domini públic que el trencament té un responsable clar, un tal Junqueras i el seu partit ERC.
    • Icona del comentari de: La unitat independentista qui la trencada? a febrer 12, 2023 | 21:02
      La unitat independentista qui la trencada? febrer 12, 2023 | 21:02
      Doncs la xoni Borràs, sortint del Govern amb el vot de3000 militants que li deuen el sou al partit perquè no és parlés de la seva imputació per corrupció, i no volia deixar el càrrec com diu el reglament del Parlament. Quina culpa te en Junki i ERC que'ls corruptgents siguin tant corruptes?
  15. Icona del comentari de: No cola a febrer 12, 2023 | 19:32
    No cola febrer 12, 2023 | 19:32
    Doncs sí haguessis vist quanta gent l'esperava quant va sortir cauries de cul. Per cert, el seu partit no hi va assistir, van faltar la majoria i si no que li preguntin al Trias, Sánchez....
  16. Icona del comentari de: Cirera a febrer 13, 2023 | 01:27
    Cirera febrer 13, 2023 | 01:27
    Aquest home ens pren per rucs. Els que mai han volgut unitat han set els ER i Cup. Desde Más fins a Aragonés. No volien la presidencia de Junts ni a l’alcaldia( recordeu la mentida de Colau contra Trías, el pacte amb Valls ciudadanos) ni a la presidencia( les esquerres deien que si l’independencia no la feien ells, no n’hi hauria. Era la gran escusa per no fer la). Fins i tot en Junqueras amagat i desaparegut en el moment fina esperant que Puigdemont es poses la soga al coll i fos ell el que acabés a la presó.
    • Icona del comentari de: Unitat amb corruptes prUcessistes? a febrer 13, 2023 | 10:26
      Unitat amb corruptes prUcessistes? febrer 13, 2023 | 10:26
      Per què? Perquè suspenguin la DUI i fugin? Perquè surtin del Govern amb el vot de 3000 militants que li deuen el sou al partit per tapar la corrupció de la xoni presidenta?
  17. Icona del comentari de: vendetta a febrer 13, 2023 | 08:21
    vendetta febrer 13, 2023 | 08:21
    paraula de botiflers

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa