La batalla de l’Alguer

"Entre el ridícul d'Espanya i la batalla de l'Alguer, ERC no sap ben bé on és el seu lloc"

Espanya ha tornat a fer el ridícul a l’àmbit internacional. La gent de bona i democràtica consciència es demana quina justificació trobarà el gobierno pel nou conflicte judicial amb el cinquè país europeu, després de Bèlgica, Alemanya, Suïssa i Escòcia. I quina quan el conflicte sigui amb la totalitat de la UE representada pels seus tribunals de justícia. Com explicarà que el lawfare que ha fet servir a l’interior l’ha convertit en el outlaw de l’exterior.

Això és el que hom pensa a Catalunya, on el nou ridícul espanyol ha provocat un enrenou que ni TV3 pot amagar. Tanmateix a Espanya ningú no dirà res. Els mitjans silenciaran la notícia i parlaran d’altres coses. Fa segles que amaguen els ridículs i han esdevingut especialistes en aquesta feina. Llur història està farcida de ridículs amagats sota tones de proclamacions grandiloqüents. Com més gran el ridícul, més grans les fanfarronades. Parlant de Cuba, Cánovas deia que Espanya estava disposada a “gastar la seva última pesseta i donar l’última gota de sang dels seus fills”, el que no està malament quan es recorda que els fills de qui tenien les pessetes s’alliberaven d’anar a la guerra.

Les fanfarronades avui són les declaracions del president Sánchez i l’oblat Casado prometent portar davant els tribunals espanyols el “fugat” Puigdemont. Es veuen com Césars arrossegant un Vercingetorix vençut. No és meravellós l’espectacle d’un home sol deixant en ridícul tot un Estat amb els seus tribunals, ambaixadors, policies, mitjans i lleials delinqüents, i disposat a tot? Cánovas, Sánchez, Casado… la tradició és sòlida.

On Espanya fa el ridícul es magnifica la figura del MHP Puigdemont. De sobte, un moviment rutinari del president, un viatge, un bolo amb xerrada, provoca el gran desori al si d’un independentisme que estava consolidant la nova normalitat. De les dues estratègies en competició, la “pragmàtica” i la de la “confrontació intel·ligent”, la segona torna a acaparar la llum de l’escena i a mostrar la seva superioritat en termes de lluita per a la independència.

Un acte gairebé insignificant s’ha tornat en una batalla de l’Alguer on s’ha manifestat l’abast gaullista del president Puigdemont. Al president legítim de Catalunya no li cal cap amnistia ni indult perquè compta tornar al país com a ciutadà europeu lliure, en ús dels seus drets. I gràcies a la competència i habilitat del seu equip jurídic, el qual aporta la faceta pimpinella escarlata als èxits de l’acció exterior de l’independentisme. Ja se sap que la fortuna ajuda els valents.

Entre el ridícul d’Espanya i la batalla de l’Alguer, ERC no sap ben bé on és el seu lloc. En la mesura que la divisió de l’independentisme es personifica en els dos líders, el vicepresident Oriol Junqueras i el president Puigdemont, la crua realitat ha deixat en clar diferències abismals que es condensen en la que hi ha entre un home de partit i un home de país. El partidisme de Junqueras és palès. Segons pròpia confessió, prioritza la “línia del partit” sobre qualsevol altra consideració. Es diu “línia del partit” la decisió personal de qui la invoca. El partit està per sobre del país i, per això, els ideòlegs parlen de l’hegemonia al si de l’independentisme, perquè es tracta d’un país concebut a imatge i versemblança d’un partit, la seva línia i la persona que la imposa.

Quant a la condició d’home de país del president Puigdemont, la qüestió pren un altre caire. La història l’ha posat on és ara mateix, legítim president de Catalunya a ulls dels independentistes i símbol de la lluita de les nacions europees sense estat. Tant si ell ho vol com si no vol. Aquest lloc privilegiat és conseqüència de la seva convicció, perseverança i valor, trets caracterològics i, per tant, personals. Però la seva posició supera el projecte personal per assolir el nacional.

A les darreres eleccions, el president Puigdemont es va presentar com cap de llista d’un partit. I va perdre i quedar en tercer lloc. És obvi que el seu carisma personal té molt més suport electoral que el seu partit. La qüestió aleshores és si repetir la fórmula té sentit perquè el resultat serà semblant. Només la presentació d’una candidatura de país, encapçalada pel president Puigdemont, sense hipoteques de partit podrà fer el miracle de transformar unes eleccions autonòmiques en un referèndum d’independència.

Comentaris

  strange! 05/10/2021 9:18 pm
  No veus comunistes per aquí? Pobret infeliç…
  Doctor Strangelove 05/10/2021 10:36 pm
  A veure comunistot, que els de Junt pel Cash t'han fet la creu, ja no et pagaran res més, així que no cal que li facis la pilota al nou "Curro Jiménez" català, sí aquest batxiller que va d'heroi "pillín" a l'estil tan espanyol d'en Rinconete y Cortadillo! En fi, Cotorra-lelo, me'n vaig a mirar toro Tv, car el que dius és totalment prescindible i sobretot pestilent! Doc.
   Ho veus, strange? 06/10/2021 8:54 am
   Ets totalment previsible! I a sobre veient braus? Patetic i sense títol…
    JordiP 06/10/2021 11:38 am
    Si, Strangelove pateix un "estrany amor" per bells espectacles com el salvatge i sanguinari sacrifici de destrossar un pobre animal a punta de navalla. Això sí, els hi resulta molt pràctic disposar de places per a les curses de braus: es poden reutilitzar per a enxironar comunistes o ametrallar republicans. Aquest sí que és un gran espectacle.
     Doctor Strangelove 06/10/2021 1:01 pm
     Toro tv és el que abans era intereconomia, d'ignorant! Doc.
      I llavors diu que no es fatxa aquest strange! 06/10/2021 6:06 pm
      I es masturba veien intereconomia! I a mes es supremacista, que no elitista…
      Lionel Mandrake 07/10/2021 10:51 am
      Ara ja és compren millor l'origen dels estrafolaris comentaris de l'imbècil doctoret : És "espectador" "d'intereconomia" i canalets d'aquesta mena. Ha, ha, ha.doc
   uno que vive en Tabarnia 06/10/2021 10:18 am
   no tens mes arguments "Doc" o es que no has evolucionat mes?
  fat boy 05/10/2021 11:37 pm
  Sembla mentida que, amb el que els arriba a agradar les curses de braus, envesteixin el drap i es trenquin les banyes cada vegada.
   JordiP 06/10/2021 11:32 am
   És la seva naturalesa. Ja ho deia el Machado: "A Espanya, de cada diez cabezas, nueve embisten y una piensa".
  Luisnomeacuerdo 05/10/2021 11:42 pm
  Venga darle ya un carguillo al cotorralero que el pobre va a palmar sin ver la repugblica de tractoria, que tío más sectario y fanatizado, será de ver tanta mierdatv3 y leer estos panfletillos de la madriguera groc.
   JordiP 06/10/2021 11:31 am
   No tens millors arguments? És que no t'en adones de que els mateixos, i encara de més gordos, s'et poden aplicar a tú impunement (i potser amb més mereixements)? Mira que arribeu a ser, de soques.
  Tú lugar, no ofrece dudas. 06/10/2021 12:15 am
  De rodillas y con los calzoncillos bajados ante los corrupgentes ; cualquier trabajadora del sexo tiene más dignidad que tú.
  Tú lugar, no ofrece dudas.. 06/10/2021 12:15 am
  De rodillas y con los calzoncillos bajados ante los corrupgentes ; cualquier trabajadora del sexo tiene más dignidad que tú.
  Pepet 06/10/2021 12:16 am
  Quina batalla? Alguns veuen conquestes en un afer domèstic que no aporta cap benefici per Catalunya. Si els personatges volen jugar a guàrdies i lladres, els catalans tenim altres problemes.
   JordiP 06/10/2021 11:24 am
   Els catalans tenim molts, molts problemes, i amb tota seguretat la independència formal de l'Estat espanyol ens ajudarà a fugir de la fagocitosis centrípeta que està buidant i arruinant les autonomies espanyoles, llevat de la catalana, la basca i una mica la valenciana i la balear. Aquest és EL PROBLEMA que genera, alimenta i engreixa el cúmul de problemes que tenim els catalans. Perquè és un problema, i gordo, permanèixer "ferro et igne" dins un Estat de tarannà colonialista que xucla a prop d'un 8 % anual del PIB català i encara ens castiga de forma permanent i antieconòmica.
   JordiP 06/10/2021 11:29 am
   I són, precisament, els que "juguen a guàrdies i lladres" els que aconseguiràn per al país un estatus convenient. Malgrat el poc entusiasme que la possible independència pugui despertar en els catalans "ala de mosca" com vosté. Senyor meu, que vosté en tingui prou amb el que té ara no vol dir que els seus fills, néts, besnéts i demés puguin seguir tirant de la rifeta. No sembla que Madrit tingui massa interés en que així sia. Si no som nosaltres els que tirem endavant el nostre país, no esperi que ho facin des de Valladolid o Cuenca.
  Sabiondu 06/10/2021 12:38 am
  On paren les "llufes" acomplexades"?
  Una 06/10/2021 1:10 am
  Junqueras és un pet bufat. Com aquesta canalla captada per les sectes, parla com ells, fa com ells i pensa que no té ego perquè és un catòlic. I el que passa és que l'església t'ofereix un marc perquè tothom llueixi la seva vanitat de manera adient. N'hi ha per tot. Pels espavilats que arriben a papa i pels més totxos que sempre podran encendre una cerilla , calar-se foc i arribar a la condició de màrtir. L'àngel de la guarda de en Junqueras deu sortir de marxa amb l'àngel Marcel·lo.
  2021 06/10/2021 8:29 am
  Els "luisnomeacuerdo" i els "trespercent" i "totscorrupgents" corren a criticar l'article de Cotarelo. Certament, tenen un argumentari tan pobre que comencen a ser patètics. La història els passarà per sobre i envelliran amargats, sense saber per què no hi entenen res, ells que tant s'hi esforçaven. No donen per a més. Ara bé, ni Puigdemont, ni la UE, ni ningú ens portarà la independència sense que hàgim de fer res més que seure al sofà i llegir notícies. Més val que tothom en sigui conscient. Que paga la pena no en tingueu cap dubte. Aquells que ens sentim catalans per sobre de tot, perquè no hi haurà cap més manera de salvar-nos com a poble, com a cultura, sabent que Espanya ens vol liquidar. Per a aquells que sospesen motius econòmics, hauríeu de llegir el que tenen pensat per a les futures pensions: en una setmana fos ministres han reconegut que s'haurà de treballar molts més anys i (l'altre) que els pensionistes hauran de tenir en compte els seus habitatges com a mitjà de supervivència "los venden y asi tendran recursos" Això la mateixa setmana que la portada de El Pais (independentista?) diu que una de cada tres empreses de l'Ibex paga menys d'un 5% d'impostos sobre beneficis. Un servidor paga un 20% d'IRPF i tinc un salari prou normalet. Com han de sortir els comptes? El problema no és que hagi augmentat tant l'esperança de vida; el problema és que per cada dos treballadors hi ha un pocavergonya que xucla tant com pot! Mireu les ambaixades, institutos Cervantes etc, mireu les seus a diferents parts del món, sempre de les més luxoses i cares. Mireu la misèria que paguen les gran corporacions. Mireu els favors fets a les elèctriques endarrerint la transició energètica a canvi de portes giratòries. Mireu ajuts rebuts de la UE de del 1986 per millorar l'ocupació i estem allà mateix. Espanya no té remei. Mes futur tindrien els seus pobles per separat sense un centre no productiu i xuclador. Espavilem!
   uno que vive en Tabarnia 06/10/2021 10:17 am
   noi, las encertada de ple, de fet es obvi, pero certs personajillos que volten per aqui, son els curtets que els diuen que es tirin per un barranc i pobrets, si tiren
  TEMPS DEL CHIHUAHUA ARAGONES, el perrito de Sanchez-155 06/10/2021 9:00 am
  Junqueras el PELACANYES DEL SEMINARI, es un espanyol honrat, com diu ell i el seu HERMANITO FERROVIAL. POBRE ERC convertida en el burdell del SANCHEZ-155, UN ESTAFADOR COM CAL. Ara el chihuhua Aragones es una monada. M'encanta al Junqueras passejant el seu chihuahua, son bufons, tan espanyols. ERC, INCULTURA, NIVELL PARVULS, CATOLICS I ESPANYOLS.155
  Pere Lopez 06/10/2021 9:53 am
  Quan el Sr. Puigdemont es presenti a Catalunya, i serà aviat, les esquerres espanyoles (psoe.erc.podemos) .155 patiran un daltabaix. PUIDGEMONT O L'ESPAÑA FRANQUISTA ETERNA que tant bé representa Sanchez y els seus pallassos
  Europa 06/10/2021 9:59 am
  El que aconsegueix l'exil.li de Brusel.les amb Boye d'advocat és digne d'un respecte i una admiració incontestables.
  Groc 06/10/2021 10:05 am
  Com cada dimecres l'inclit Cotarelo la glosa contra ERC. La mateixa obsesio que te LLarena contra PUigdemont
  Si 06/10/2021 10:24 am
  Molt interessant. Gràcies sr Cotarelo.
  Cge 06/10/2021 10:32 am
  Molt bon anàlisi Ramón, i així ens o demostren els comentaris, LADRAN, LUEGO CABALGAMOS.
  Narcís 06/10/2021 11:16 am
  Gràcies, sr. Cotarelo, per ses reflexions, reflexions ben raonades així com de bona consciència ( i, com no, pel seu coratge ) ! Així és : si individu més fort físicament es fum contra qui és més feble . . si àdhuc aquest mateix individu ho fa ensems amb un d' altre .. i què dir-ne si ho fa amb munt d' altres .. quina qualificació mereixeria ? Doncs, si qui és fum és un Estat, tot un Estat ( en aquest cas, ' estat ' en minúscula ), i , per si no fos prou, amb bestiesa de diners aliens així de franc fora mida pel que fa a les butxaques de llurs responsables/ botxins . . . la qualificació n' és d'allò més que miserable .. el mateix dimoni seria un sant davant d' aquell ! PD : un estat així a qui pot representar, a qui pot protegir, de qui pot ser pàtria !
  a @Dr? Strangelove 06/10/2021 12:05 pm
  "aquest batxiller que va d'heroi "pillín" a l'estil tan espanyol d'en Rinconete y Cortadillo" vols dir que no es diu marxena i surt molt a la Tv. per això t'agrada tant ?
   Jeremies 07/10/2021 12:01 pm
   És un membre de les forces d'ocupació, com altres dos, que no costa gens d'identificar. La seva missió és aplegar "material" per a fer "atestats" policials, després ho barregen amb converses espiades i quan el fiscal els ho afina, cerquen un nom, ho filtren i ja tenen més persones per a empaitar. A les hores de feina, no es poden estar d'escriure bajanades en aquest mitjà digital. Ve-t'ho ací.
  Catalan muuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuy catalán 06/10/2021 12:14 pm
  Gràcies Sr. Cotarelo per ajudar a deixar les coses clares, encara que a molts els hi molesta. Srs. Ñordos que baixeu del chongo: No us molesteu en intentar desprestigiar al Sr. Cotarelo, no esteu capacitats... Bon dia!
  Gonzalo 06/10/2021 12:36 pm
  Pero el abuelo cebolleta no había roto el carnet del consejo por la republikita de los 8 segundos?
  kodi 06/10/2021 2:24 pm
  Gràcies, professor Cotarelo, el nyordo feixista q pulula per ací treu bilis, anem bé
  Donec Perficiam 06/10/2021 2:52 pm
  Crec que sóm els catalans que sempre volem fer les coses massa ben fetes i tenim un sentit del ridícul massa exagerat. Per aixó sentim vergonya al-liena cada cop que Caspaña fa una fantasmada/cagada espectacular a Europa. Però aixó no vol dir que els caspañols i el seu Desgobierno sentin vergonya. No coneixen aquest terme i si ho saben, el consideren absurd. Ridícul no forma part del seu vocabulari, per aixó el van fent constantment per arreu, perque no són conscients de fer-lo. Ells són pluscuamperfectes i no necessiten ningú que els critiqui o digui qué/com ho han de fer. Tota la resta del món s'equivoca menys ells. Per aixó Caspaña no aprendrà MAI res de res. Ni avançarà, ni canviarà, ni millorarà. Res...buit mental.
  Esquerres de españa.una. erc.peoe.jodemos, franquisme residual 06/10/2021 2:57 pm
  Magnífic com sempre. Junqueras cada dia més espanyol, més penitent, més catòlic cope
  Endavant 06/10/2021 7:10 pm
  Enhorabona Cotarelo. Sempre amb la veritat, aviat arribarà el moment i el president tornarà. Llavors la llibertat serà impossible d'aturar. Endavant.
  Som el 90.18 % (el 1-O de 2.266498 votants, 2.044.038 vam votar SÍ a la independència) 06/10/2021 9:33 pm
  El PPSOEMOC'S ha nomenat Junqueras virrei i això determina la política d'ERC. Puigdemont, a més de ser el president legítim de Catalunya, encarna la resistència i per això acumula l'odi d'espanyolistes i autonomistes, alguns dels quals formen part de JUNTS. El prestigi immens del MHP Puigdemont, fa que els seus enemics autonomistes i d'ERC hagin de jugar amb dues baralles per evitar que se'ls vegi el llautó, com s'ha vist en l'intent recent dels espanyols a Sardenya. Si el Consell per la República es consolida, Espanya haurà fet tard encara que aconsegueixi detenir / segrestar o neutralitzar d'alguna manera Puigdemont
  ERC LA MAFIA CALABRESA DEL BRIBON JUNQUERAS 07/10/2021 5:30 am
  Junqueras i els seus espanyols esquerranossos borbonics es la MES GRAN ESTAFA MAI VISTA. Ni catalans, ni republicans ni esquerres. FERROVIAL, IBERDROLA, ENDESA, NATURGY, ERC. ROBAR, ROBAR I ROBAR, I ARRIBA EL HERMANO JUNQUERAS CHORIZON
  Ex- votant d`' ERC. 07/10/2021 8:03 am
  Aixó jo ho he dit més d'una vegada: si el partit passa davant el País....no hi ha res a fer.
   Pol 07/10/2021 11:54 am
   Un altre comentarista espanyolista de falsa bandera, que desentona d'una hora lluny. Farts de l'unionisme sense arguments que ha de cercar vies, sense succés, per a intentar enfrontar catalans. No ho aconseguireu.
  Ha, ha, ha 07/10/2021 11:51 am
  Aquest article ha tingut comentaris de tots els policies espanyols de l'equip tacito que es passen les hores de feina "investigant" diaris digitals, emails espiats, telefonades espiades... per a veure si troben quelcom per a fer els famosets informes i atestats "tacito" que després passen a la fiscalia espanyola, Gonzalo, el desmemoriat, el doctor... fins i tot el propi tacito. No els fa vergonya ?
  federalista 08/10/2021 12:34 pm
  ´hahahahahahaha xarnego perque llepes ous i culs corrupgents si ja no et paguen, ai el vell xarnego mamarratxo i resentit, ja xucla ous i culs de manera gratuita, s'ha fet vell el mercenari, mira vingui a ma casa a molins, m'ha sortiti una almorrana i de nit em dona picor, posa a treballar ja la llengua vell xarnego, jo pague hahahahaet va be 20 euros, vell xarnego ara be vull neta la almorrana hahahahahahahahaha.

Nou comentari