Aquest govern que ens abandona

Torra no es va atrevir a prendre les mesures necessàries per prevenir al màxim la proliferació del virus

El Govern, amb el suport unànime de la resta de partits amb representació al Parlament, va decidir ajornar les eleccions al 30 de maig per salvar vides. Així ho van decidir, així ho van dir. A mi em sembla que el Govern havia tingut molt de temps per poder organitzar unes eleccions en condicions segures, em sembla que aquesta era la seva responsabilitat i em sembla que, entre càlcul i càlcul partidista, es van trobar amb els pixats al ventre. Ara bé, un cop van decidir que no eren capaços de protegir-nos i que seria perillós celebrar unes eleccions tan aviat, no poden fer marxa enrere per una causa extramèdica.

Si el 14-F, el Govern organitza col·legis, meses i urnes, què hem d’entendre, els ciutadans? Que el nostre Govern ens envia a morir? Rufián mateix acusava els socialistes de “prioritzar els vots per sobre de les vides”, en referència a la decisió de TSJC de mantenir-les el 14-F. Però si el Govern prepara unes eleccions per aquest dia, es convertirà en el braç executor d’aquesta, ho han dit ells, condemna.

Ja vam veure com ho feien durant la primera onada de la pandèmia, quan el govern de Quim Torra no es va atrevir a prendre les mesures necessàries per prevenir al màxim la proliferació del virus. Ignorant el manifest “Tanquem Catalunya”, impulsat per Primàries Catalunya i signat per més de 200.000 persones, i malgrat que el mateix Govern reconegués el perill sanitari que comportava no tancar les fronteres catalanes, es van acatar les imposicions espanyoles.

Què en podem esperar, d’un govern que no té com a prioritat la protecció de la vida dels ciutadans als quals representa? En realitat, com podem esperar que desobeeixin una sentència espanyola si col·laboren amb els partits del 155 i si no són ni capaços d’aprofitar les engrunes competencials del marc autonòmic? La setmana passada, Plataforma per la Llengua presentava un decàleg de mesures per millorar el sector audiovisual en català que deixava en evidència, un cop més, que el Govern ni tan sols fa allò que podria fer perfectament. Que a sobre ens prenguin el pèl aixecant el confinament municipal per tot aquell que vagi a mítings polítics, quan no ens deixen anar a veure gent que ens estimem, és indecent.

I aquesta setmana, agafa’t fort, el Parlament acaba d’entrar com a nou membre associat a l’Assemblea Parlamentària de la Francofonia, donant suport a una de les cultures més centralistes i escorxacultures de la història, també de la nostra. Em punxen i no em treuen sang. Després d’intentar reformar Espanya, ara encara ens diran que volen reformar França. Els catalans de Catalunya Nord, que van ser claus en l’organització del referèndum del Primer d’Octubre i que van muntar-li a Puigdemont l’acte de Perpinyà, deuen estar traient foc pels queixals.

Comentaris

  Ricard 29/01/2021 7:10 am
  No t'hi escarrassis, Bierge. Els tornaran a votar. Són "els nostres". De totes les misèries, la mental és la pitjor. Res a fer.
  Ricard 28/01/2021 11:49 am
  Em sembla un article extremadament superficial per poc fonamentat.
  JordiP 28/01/2021 10:55 am
  9Estimada Astrid, començo a pensar que no llegeixes la premsa diària, no segueixes els telenotícies (TV3, BCNTV, la 8) ni els resums de la ràdio (CatRàdio, RAC-1, etc.), per la qual cosa no rasques una. Normalement, els teus articles porten un biaix notable, però aquest d'avui és absolutament insufrible. Nena, et recomano una mica més d'informació i una mica més de sang freda i equanimitat a l`hora de redactar les teves dèries i preferèencies polítiques. No hi ha de què.
  36
  75
  Respon
   Ricard 29/01/2021 7:09 am
   No t'hi escarrassis, Bierge. Els tornaran a votar. Són "els nostres". De totes les misèries, la mental és la pitjor. Res a fer.
  Raül 28/01/2021 9:56 am
  Tonteries, és impossible organitzar unes eleccions segures sense canviar la llei electoral, això no es cosa del GOVERN, es cosa del Parlament i sobre tot del CONGRESO que no ha mogut un dit per modificar la LOREG i permetre urnes mòbils, ampliar les dates de votació o permetre el vot electrònic. TOT PROHIBIT per la LOREG i la JEC.
  Luisnomeacuerdo 28/01/2021 9:34 am
  Que buen tipo el torra, lo que nos hemos reído de el, prototipo de lazinazi donde los haya, estos son los referentes de los fascistas independentistas. Chati no se te olvide tomar más agua de azahar y menos red Bull que se te nubla el cerebro .
  Doctor Strangelove 28/01/2021 6:58 am
  Noia, aquest article te'l podries haver estalviat! I et dic més, ets pitjor i més fonamentalista que els del Govern, que ja és dir. El que s'ha de fer és senzill, confinar vells i gent de risc, pagar molt bé als seus cuidadors (també confinats) i als altres deixar-nos fer una vida normal. I tant que ens contagiarem, i molts moriran, però la gent també es mor de d'altres coses, i ningú es posa les mans al cap. En fi, pensar està sobrevalorat, però entre poc i massa! Doc.
  15
  61
  Respon
   Ramon 28/01/2021 10:33 am
   Peter Sellers també estava sobrevalorat. Ara ja no. Ara ja se'l valora més d'acord amb llurs mèrits reals. Ha quedat en l'oblit.
    Doctor Strangelove 28/01/2021 2:56 pm
    Perdona Ramon, però després d'en John Wayne en Peter Sellers ha estat el millor actor del món mundial. Torna a mirar aquell film anomenat "El guateque" i gaudeix d'humor fi, molt fi. Predico al desert? Doc.
  Ramon 28/01/2021 12:07 am
  És molt descoratjador que hi hagi hi ha taaaaantes candidatures "antiprocessistes" més enllà de Junts per Catalunya, que per separat no n'arribarà cap ni a l'1%. Per què no us heu unit, trossos de quòniam? I per l'altra banda igual, eh? Ningú no pot comprendre que les diferències entre el PNC i el PdCat no puguin coexistir dins un mateix partit (o almenys dins una mateixa candidatura!). Que no veieu que, entre els uns i els altres, podríeu causar que Espanya aconseguís per fi llur objectiu de fer quedar per davant ERC?
  19
  51
  Respon
   mentida 28/01/2021 8:32 pm
   JuntsxCat fins ara han actuat com processistes. Ja s ha vist com varen actuar els Mossos durant la sentència i el Departament d'interior després.... i en Torra un bocamoll covard.
  Narcís 27/01/2021 11:22 pm
  Que sí . . . som i serem contra nostres governants que no governen gens a aquest estat gràcies . . alguna cosa més? PD : en l'endemig .. tots perseguits, espoliats, suspesos, inhabilitats, empresonats, exiliats .. només faltava s'hi afegís l'autora amb llur disc ratllat !
  12
  38
  Respon

Nou comentari