El compte enrere per al pressupost de la Generalitat avança, encara que es parli molt més dels comptes del govern espanyol, que tenen l’atractiu de la batalla entre ERC i Junts. Curiosament, els últims dies ha semblat que els de Jordi Sànchez volien deixar clar que en determinades condicions podrien parlar dels números de Pedro Sánchez, i en canvi els de Pere Aragonès han estat més interessats que mai a explicar què els allunya. Tot forma part d’una posada en escena que s’il·luminarà de cop el dia de la votació. I, mentrestant, per als comptes de la Generalitat els focus estan posats sobre la CUP.

És l’esquerra independentista anticapitalista la que té la clau del pressupost català, i la que està negociant amb el conseller d’Economia i Hisenda, Jaume Giró. Les reunions se succeeixen i la negociació no es trenca, tot i que la presidenta del grup parlamentari, Dolors Sabater, ha advertit que no s’avança prou. El que demanen és, sobretot, que no es perdi de vista la necessitat de trencar l’autonomisme, però també que no hi hagi presses. No volen pressing CUP. Però els dies passen, s’acosta final d’any i cal prendre una decisió. I és aquí on entra en joc el PSC, que espera el seu moment. Desitja amb intensitat i explícitament poder aprovar els primers pressupostos d’aquest govern que troba terrible i injust, ja que segons el seu punt de vista Salvador Illa hauria de ser el president.

Si els socialistes estan tan interessats a ajudar l’executiu d’ERC i Junts és que vol trencar el relat del govern del 52% dels vots independentistes del 14F, el triumvirat de la investidura. I veuen la CUP com la baula que els permetrà fer-ho. Si des de Madrid –des del PSOE– tots els esforços són per trencar els vincles entre ERC i Junts –amb els pressupostos estatals, amb la taula de diàleg, amb la falsa intenció d’ampliar l’aeroport–, el PSC es concentra en l’altra via d’aigua possible. Per això vol fer servir la CUP. I la CUP ha de decidir si ho permetrà.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Narcís a octubre 22, 2021 | 11:51
    Narcís octubre 22, 2021 | 11:51
    Ras i curt : la CUP és un baliga-balaga que clama al cel ! PD : que juguin amb ses baboiades on amaguen sos complexos sinó maldat de baixa mena .. que llestos són dient-se'n ' independentistes ' àdhuc dels PPCC .. però a l' hora de la veritat ni hi són ni cal esperà'ls-e ! Nota : fumin les ximpleries de torn àdhuc vagin amb pijama a on representen Catalunya o Parlament ! Anotació al marge : continuïn amb el frau d' amor al proïsme a no sé qui, de quin país i de no sé quina cultura . . en l' endemig, nostres compatriotes pagant allò que no tenen, sia impostos, sia tributs, dia taxes així com sense eixida laboral, sense futur de cap mena ! Incidència : allò que han de fer és donar suport a no ser tan piratejats per aquest estat així com donar suport a qui procura botxí no ens deixi a la misèria total !
  2. Icona del comentari de: Pressupostos Farsa a octubre 22, 2021 | 12:51
    Pressupostos Farsa octubre 22, 2021 | 12:51
    Pressupostos Farsa. Com tot al estado espanol. Fot fàstic veure com els Nostres Traïdors s'hi avenen.
  3. Icona del comentari de: Cat a octubre 22, 2021 | 13:14
    Cat octubre 22, 2021 | 13:14
    El llimac illa, era el tonto de la classe quan estudiava, ara es creu més llest que la xoniballaruca i es girarà una hostia mes. Aviat veurem com el guaperes xanxes el deixa tirat per incompetent i maldestre.
  4. Icona del comentari de: Català a octubre 22, 2021 | 15:53
    Català octubre 22, 2021 | 15:53
    La CUP és anti-tot. Si pot fer caure els govern (seudo)independentista, esteu segurs de que ho faarà.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa