Fa de mal dir com s’acabarà la negociació entre la CUP i el conseller Jaume Giró, perquè les assemblees encara s’han de pronunciar. Però és cada vegada més evident que uns i altres –ERC també, evidentment– volen trobar la manera de pactar. D’arribar a un acord que eviti l’esmena a la totalitat dels cupaires i la ruptura de la unitat estratègica –encara que sigui una unitat de mínims– del 52% independentista sortit de les urnes del 14-F.

El PSC i els comuns –especialment els socialistes– estan molt interessats a trencar aquest discurs, que és tot el contrari del que els interessa. El que volen és un vincle amb una part de l’independentisme que no arribi a la majoria absoluta per tenir-lo lligat al que es fa al Congrés –pressupostos catalans amb els mateixos vots que els pressupostos espanyols– i desvinculat de la resta de l’independentisme. Ara, l’objectiu és deixar fora la CUP, tot i que el projecte global inclou també l’exclusió de Junts.

La distància ideològica entre la CUP i la resta del Govern, sobretot amb perfils com el de Jaume Giró –provinent de les altes finances, malgrat que ell reivindica una variant social del capitalisme–, és utilitzada per insistir en la no-viabilitat d’aquest pacte per als comptes del 2022. Com si no hi hagués distància ideològica entre ERC i el PSC, que tenen un projecte de país oposat. Contra el pacte amb la CUP per als pressupostos, s’invoca la centralitat. I qui ho fa perd de vista que, ara mateix, la centralitat és el 52%.

Comentaris

  Mai hi va haver un 52% de vots independentistes al Parlament i ara tampoc Novembre 09, 2021 | 21:18
  Si aquest és el punt de partida de l'article és clar que les conclusions només poden ser falses.
  Micoloti Novembre 10, 2021 | 00:30
  Hablo perfectamente catalan pero no lo escribo, lo siento... Soy frances con muchos años aqui... El problema de Catalunya es el problema de España, de Francia y de demasados paises hoy en día... Es todo politica de titulares... Estoy de acuerdo en qué Catalunya esta perjudicada fiscalmente desde hace años pagando por otros que no han querido realmente mejorar porque igualmente el dinero venía... Este arrticulo habla de una mayoria politica para aprobar presupuestos mas politicos que sensatos... La cultyra, el catalan son importantes, vivo en la Catalunya dicha profunda y nadie me habla en Castellano y no tengo ningún problema... Ya dejé de votar, no hay politico que miré para lo basico de su gente solo su silla y la proxima elección con empresas pagadas para interveniir los medios y punto... La gente de a pie les da igual... La negociacion del 52% es una vergüenza en los tiempos que estamos pasando. TEndría que ser el 100% acorde a la crisis que vivimos... Todos de acuerdos en darlo basico en salud, educación, etc... Vergüenza a todos
  Gonzalo Novembre 10, 2021 | 09:14
  De donde sacan los laZisnaZis esa mamarrachada del 52%? No dejan de engañar a los débiles de mente que se lo creen todo. Si hasta les hicieron ponerse un huevo frito de papel encima de la cabeza mientras berreaban andapandanchia. Que graciosos estaban. Cuánta ingenuidad e infantilismo transmitieron ese día.
   Fart de pallassos Novembre 10, 2021 | 14:33
   Cada dia fas més pena i fàstic feixista ñol
    Gonzalo Novembre 10, 2021 | 18:21
    Comparado con vosotros en el "día mundial del huevo frito en la cabeza", imposible.
   La gunçala tambe hi era aquell dia... Novembre 10, 2021 | 16:29
   No ho sabies? Normal, tu que has de saber...
  Ricard Novembre 10, 2021 | 11:49
  La centralitat a Catalunya és sempre Catalunya, i no pas països estrangers amb interessos estrrangers.
  Donec Perficiam Novembre 10, 2021 | 14:08
  Als nostres politics quan els interessa treuen alló de "sóm majoria independentista" i hem d'anar junts, però en realitat tot el que es fa al Parlament des de fa anys, està exclusivament pensat i disenyat per l'autonomisme, per seguir dins de Caspaña, per seguir a la seva poltrona i fer només mesures inocues que no desestabilitzin gaire el cotarro i que de passada no siguin anulades per el Tribunal de la Santa Inquisició.... tot plegat una llufa sense ni pudor tant sols. Fum fum fum
   Donec Pelcul Novembre 10, 2021 | 16:17
   I ara te n'adones, meló.
  federalista Novembre 10, 2021 | 16:58
  un 52 per cent hahahaha d'on els treieu barros de ERC, de EL PDCAT DE bonhevi i mas hahaha ningu vol l'unilaterlisme i la indapandenchia jajajajajaj en tot cas junts i no tot i la cup , un 20 per cent sent generos el 7 per cent de la cup i un 13 de junts dos tercos de junts mes o menys i estic sent molt generos barroso, apa ,menys mentir, i ara al carrer a berrear tots indapandenchia hahahahahahahahahahah.

Nou comentari