El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El missatge del PSOE a Aragonès
  • CA

El que havia de ser una no-assistència, una vegada més, del president de la Generalitat a la conferència de presidents autonòmics ha acabat sent una assistència decidida a última hora que el PSOE s’ha apuntat com una victòria. Pere Aragonès sempre ha subratllat, amb raó, la inutilitat d’aquesta mena de trobades amb què Pedro Sánchez està construint un tour per les Espanyes del seu circ autonomista. Per això es negava a anar-hi. El president i el seu entorn al·legaven que no hi havia ordres del dia consistents i que es pretenia que els presidents autonòmics hi anessin només a fer una breu intervenció i a escoltar disciplinadament tot el que volgués dir l’inquilí de La Moncloa.

Per acabar-ho d’arrodonir, hi ha la presència de Felip VI, un personatge amb els membres del govern català independentista juguen a fet i amagar en tota mena d’actes, com el sopar del MWC: no s’hi va a saludar-lo però després s’acaba assegut a la mateixa taula sopant. Difícil superar el surrealisme de l’escena.

En la conferència de presidents autonòmics d’aquest diumenge, Aragonès ha arribat en el moment adequat per evitar el monarca espanyol. Després ha participat en la reunió i ha hagut de nedar entre dues aigües: ha volgut enviar el missatge que s’han respectat els plantejaments de la Generalitat –que calen diners per a l’acollida de refugiats ucraïnesos era una obvietat, no podia sortir una altra conclusió de la trobada– i alhora ha subratllat que hi era “excepcionalment”. Que no s’hi acostumin.

El govern de Pedro Sánchez s’ha mostrat impassible davant l’amenaça i satisfet per la presència del president català . Segons la ministra portaveu, les relacions entre el govern català i l’espanyol ja estan totalment normalitzades. Tot és aigua passada. I la prova és que Aragonès era a la reunió de La Palma. I el PSOE ha anat més enllà. Un dels seus barons més actius, Emiliano García Page n’ha fet la lectura que li ha donat la gana: ERC dona suport a la integritat territorial d’Ucraïna i rebutja “l’intent de Putin que algunes regions s’autodeterminin”, que com tothom sap és l’objectiu de radicalitat democràtica de l’imperialista rus.

El missatge del PSOE per a Pere Aragonès és clar. Sempre hi ha raons per fer una cosa i per fer la contrària. Raons per assistir o no assistir a qualsevol reunió. I, si no n’hi ha, es fabriquen. El problema és que si converteixes una anodina trobada de gestors autonòmics amb el president que mana de debò –amb permís del Tribunal Suprem i l’exèrcit– en una batalla simbòlica has de procurar no perdre-la.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ella a març 13, 2022 | 23:15
    Ella març 13, 2022 | 23:15
    Amb la inflació que tenim no tenien (cap) perquè anar a Palma, ho podrien haver fet via internet. Estic farta de pagar incompetents.
  2. Icona del comentari de: Doctor Strangelove a març 14, 2022 | 06:59
    Doctor Strangelove març 14, 2022 | 06:59
    Els independentistes fent costat a Ucraïna i en contra dels independentistes del Donbass. Surrealista! Doc.
    • Icona del comentari de: Anònim a març 14, 2022 | 15:45
      Anònim març 14, 2022 | 15:45
      El que és surrealista, senyor meu, és caracteritzar de surrealista el que és pura democràcia, cosa que defineix bén clarament la qualitat democràtica de qui emet aquesta percepció. La diferència entre ambdós processos independentistes, senyor meu, i li explicaré clarament perqué sembla no captar-ho, és el "com", no el "què". Els indepes de Catalunya portem molts anys intentant la independència democràticament, amb votacions, comissions parlamentàries, referenda, manifestacions, etc. I el Donbass no és més que una iniciativa terrorista i guerrillera finançada i armada per un Estat exdominant i col·lindant que porta temps acumulant súbdits i armament per a potenciar el separatisme armat. Vet aqui la diferència. Ho capta, senyor meu? O els seus doctorats li nublen l'enteniment?
  3. Icona del comentari de: Abstencionista a març 14, 2022 | 07:23
    Abstencionista març 14, 2022 | 07:23
    Els nostres polítics han fet perdre la batalla que el Poble haviem guanyat. No els voteu ni per equivocació; son els nostres enemics mortals.
  4. Icona del comentari de: airausu a març 14, 2022 | 08:02
    airausu març 14, 2022 | 08:02
    El PSOE li ha dit directament a Aragonés que la taula fake de diàleg ni està, ni se l'espera, ni tan sols és necessària ja perquè a CAT no hi ha cap problema. Aragonés s'ha acabat de petar del tot el 1O i el 52% amb un gest totalment estèril que no li ha aportat res que pugui explicar públicament. Una altra cosa és que hagi pactat que el deixaràn estar 4 anys en la Generalitat sense que el R78 l'inhabiliti per la via judicial... Quin deu ser el "a cambio de nada" que ha pactat ERC amb el R78 aquest cop?
  5. Icona del comentari de: ERC merda española a març 14, 2022 | 08:06
    ERC merda española març 14, 2022 | 08:06
    El Patufet Aragones amagat sota una col, significa el burdell español d'Erc.esclaus d'españa. Aragones, neteja't el cul, marranet espanyol, que Catalunya nomesel teu WC. marranet Aragones, diarrea de nen tarat
    • Icona del comentari de: JordiP a març 14, 2022 | 15:49
      JordiP març 14, 2022 | 15:49
      No té vosté un sol argument racional i menys escatològic? Perquè haberlos, haylos. Jo em pensava que els indepes èrem gent sensata i racional; aquesta mena de estirabots com els que vosté deixa anar no ens caracteritzen. A menys que ... resulti que vosté no és tan indepe com vol semblar. Oi?
      • Icona del comentari de: Catolics, bruticia cristiana.franquista a març 14, 2022 | 17:36
        Catolics, bruticia cristiana.franquista març 14, 2022 | 17:36
        Mossen, a cagar al confesionari, junqueretes , relicarios merdosos. Catolics, secta marraneta
  6. Icona del comentari de: Narcís a març 14, 2022 | 09:09
    Narcís març 14, 2022 | 09:09
    El president català duu iniciatives de president, la resta, simples tarambanes vivint de la moma! PD : i dels ' barons ' com mateix Page.. què cal dir, que no sigui ser un no ningú !
  7. Icona del comentari de: x a març 14, 2022 | 09:16
    x març 14, 2022 | 09:16
    Era una noticia sabuda que l'Aragonés acudiria a la conferència autonòmica. No s'ha de mirar les declaracions sinó els fets, i tots els fets apuntaven cap a aquí. O, per exemple, no s'ha convertit ERC en el sicari del PSOE contra els sobiranistes que encara protesten o havien protestat? O no li ha regalat votacions ERC al PSOE? O no ha demostrat ERC que la llengua catalana se la bufa (fets, no paraules)? ERC i part de Jxcat s'ha integrat plenament al règim del 78, i es permeten àdhuc de fer burla dels que demanen avançar per la via sobiranista. Ben cofois i ben pagats a les menjadores polítiques. I nosaltres encara hem d'aguantar com ens menteixen a la cara, com ara el Junqueras, que menteix més que parla.
  8. Icona del comentari de: federalista a març 14, 2022 | 09:19
    federalista març 14, 2022 | 09:19
    jajajaj com cou indepres la vostra m de pruses de fireta, s'ha acabat game over ara els 4 hiperventilats que quedeu, us feu una gallola amb el pal de l'estelada i quan entri per darrere crideu indaaaaaapandenchia, i apa a casa, a cascar-la amb elpal de l'estelada mamarratxos, que sou ja 4 i el del tambor jajajajajajjaa.
  9. Icona del comentari de: Luisnomeacuerdo a març 14, 2022 | 10:18
    Luisnomeacuerdo març 14, 2022 | 10:18
    Sois una pequeña región más de las 17 autonomías del reino de, y así será por muuuuucho tiempo por más que los fascistas independentistas os empeñeis en decir otra cosa, no sois una nazion, decídselo a la bicha del pantano , estrella de mierdatv3 de los sábados noche. Por mucho que grite .
  10. Icona del comentari de: Anònim a març 14, 2022 | 10:36
    Anònim març 14, 2022 | 10:36
    En xanxes s'ha carregat tabarnia abans de que existís i tot. Au xarnegos de moc,s, pal pueblo
  11. Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a març 14, 2022 | 10:54
    Pere Llimonera i Citronell març 14, 2022 | 10:54
    Circo Autonomista, como adjetiva el articulo, si que es, ciertamente, pero N0 por las razones que el fachorrerio de patrias inventadas cree en su abducción, sino porque el Sistema Autonómico, aun con ciertos beneficios, es un generador de Chiringuitos políticos y enchufes a mansalva en todas las Regiones Autonómicas y de corrupción insoportable para cualquier ética político-social y para cualquier economía... Es, ademas, una fuente de hundimiento económico: de 'Calers' que se van en multitud de consejeros, supuestos expertos, ONGetas y chiringuitos varios que pueden tener cierta utilidad o absolutamente NiNGuNa; de 'Mangoneigs', coimas y mordidas, 3%, enchufes y toda serie de formas anti-democráticas que vacían la economía e impiden con ello el crecimiento y desarrollo económicos y la libre competencia democrática en cualquiera de los mercados, sean públicos o privados y del sector económico que sea... Mientras en otros países, como Francia hace unos años, se reduce el peso de las administraciones inútiles y redundantes y se reorganizo territorialmente el territorio, suprimiendo y/o uniendo regiones y ayuntamientos y dando mas peso a la industria y servicios civiles, en España N0 se paran de crear parlamentos, gobiernos de esto y lo otro, entes y organismos ReDUNDaNTes; y cargos y asesores de parlamentos, de parlamentarios, gobiernos varios y ayuntamientos, ya sea directamente o indirectamente (como en Catalunya), con multitud de asociaciones y empresas Chiringuito de colegas, amigos y familiares de políticos, o de ONGetas y consultorías varias sobre cualquier tema que no produce plusvalía, pero se lleva fondos públicos en un sinfín insoportable en todo punto... Es mas, gran cantidad de estas empresas chiringuito, que no producen plusvalía, ni beneficio económico ni social alguno, si que producen conflicto social, dedicándose a crear Paraísos Virtuales Futuros, Fantasías subjetivas e inventos y ficciones varias con la consiguiente falsificación de todo lo que tocan, que implantan en otros o en parte de la sociedad y que degenera en conflicto político y social en la interrelación con otros grupos, partidos, entidades sociales... ¿¡Porque, claro, quién va a dedicarse a la industria, habiendo cargos públicos (o Chiringuitos semi-públicos) con buenos sueldazos, sin riesgo ni dedicación!??? ... Gente que se lleva sus buenos 'Calers' por resolver poco o nada y crear conflictos partiendo (en el mejor de los casos; en otros muchos no) de ideas fantasiosas y buenos deseos cándidos, que muchas veces, con la mejor intención, producen los peores resultados...
    • Icona del comentari de: Pep a març 14, 2022 | 16:30
      Pep març 14, 2022 | 16:30
      Per tot el que dius, mas convençut el millor és abandonar aquest estat amb tants xiringuitos, tal com molt bé dius no té solució sols queda aconseguir la independència
      • Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a març 15, 2022 | 10:30
        Pere Llimonera i Citronell març 15, 2022 | 10:30
        "Pep"; hablo dirigiéndome principalmente al caso Catalán... Homeeee, si todo eso que digo describe perfectamente lo que ocurre hoy día en Catalunya, que es donde mas se da; y que es la región mas corrupta de toda España y de la UE... Hay fuentes fidedignas sobre estos datos... Una secesión, es precisamente, lo que buscan los que quieren eternizar esos chanchullos, chiringuitos y 'Mangoneigs', para N0 tener a NaDie por encima que les controle, vigile y juzgue sus fechorías... Es todo una Mentira, un engaño diseñado por parte de la Burguesía Extractiva para llevarse el "Peix al Cove" por la cara sin que nadie les pida cuentas por delinquir... A parte de la Oligarquía explotadora y extractora le pareció posible actualizar la sociedad de principios del siglo XX : Amos, "massovers", populacho controlado mediante Historia Inventada y cultura impostada; y una autarquía tipo 'Bielorrusia', donde el bacalao lo cortaran cuatro y poco mas... Y con total impunidad, claro... Y aún están en ello... Ahora bien, ya se huelen que se han pegado, y van a pegar aun mas, un morrón de cuidado...
  12. Icona del comentari de: MHP a març 14, 2022 | 13:13
    MHP març 14, 2022 | 13:13
    "ERC dona suport a la integritat territorial d’Ucraïna i rebutja “l’intent de Putin que algunes regions s’autodeterminin” Aquests no tenen el dret d'autodeterminació? Tenen una llengua i cultura propia, un fet diferencial amb Ucraïna, queda molt malament donar-li suport, no? Quina colla d'hipòcrites els lazis fatxes catalans.
    • Icona del comentari de: JordiP a març 14, 2022 | 15:57
      JordiP març 14, 2022 | 15:57
      Vaja soca. És que no saps diferenciar entre un procés d'indepència per vies i mètodes democràtics i un altre basat en el terrorisme i l'acció armada finançada per una potència exterior que pretén extendre al seu domini territorial el territori aturdit pel terrorisme i la guerra? Perquè la diferència és bén clara, xaval!
      • Icona del comentari de: Erc es Otegui a març 14, 2022 | 17:39
        Erc es Otegui març 14, 2022 | 17:39
        Junqueras i el seu soci OTEGUI ASSASSI D'HIPERCOR fan una bona parella terrorista. Erc sempre amb els assassins del GAL I D'ETA, son el mateix, oi maragall, elena, etc?
      • Icona del comentari de: Erc es Otegui, es junqueras, es hipercor a març 14, 2022 | 17:39
        Erc es Otegui, es junqueras, es hipercor març 14, 2022 | 17:39
        Junqueras i el seu soci OTEGUI ASSASSI D'HIPERCOR fan una bona parella terrorista. Erc sempre amb els assassins del GAL I D'ETA, son el mateix, oi maragall, elena, etc?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa