L’ASI, una història de fons

"Cal posar en valor que la unitat de protecció del President no vagi a mans de la Prefectura"

La reformulació de l’Àrea de Seguretat Institucional té moltes lectures. El fet que depengui de la Direcció General de la Policia i no de Presidència és clau. Però també és clau que no depengui de la Prefectura dels Mossos. La intenció del president Quim Torra de recuperar la guàrdia republicana de Lluís Companys va ser una de les poquíssimes bones decisions que van sortir de Palau en el passat mandat.

La gràcia d’aquesta unitat d’elit, dirigida amb solvència per l’intendent Marc Caparrós, és que protegia presidents, expresidents i la seva mà dreta, el titular de la conselleria de Presidència. El fet que pengés directament dela secretaria general de Presidència, és a dir, de Palau, era una garantia institucional. Els seus grups d’avançada, de contravigilància, d’intervenció, i d’intel·ligència han resultat un producte solvent i modern de policia, no sense discrepàncies amb l’àrea d’escortes, que sempre ha arrufat el nas davant “els homes del president”.

La solució s’ha quedat a mitges. Traspassar la seva dependència orgànica a la Direcció General de la Policia -com ho està la Divisió d’Afers Interns- és una manera de fer content l’espanyolisme i certa part d’ERC que no veia clar un cos de protecció que pengés de Palau. Un complexe autonomista i ridícul, val a dir. Però també cal posar en valor que la unitat de protecció del President no vagi a mans de la Prefectura. És aquí on hi ha la mare dels ous. I no només perquè s’hauria deixat la protecció presidencial a mans del qui activaven el GEI per detenir el president Carles Puigdemont.

El conseller Joan Ignasi Elena és un home d’Oriol Junqueras i encara recordo la cara que feia el vicepresident del Govern i líder d’ERC quan va sentir el testimoni del major del cos Josep Lluís Trapero a l’estrada del Tribunal Suprem. Amb aquell testimoni, sí amb aquell testimoni, la sentència estava dictada. I Junqueras, bé ho sap tothom, no perdona (i bé que fa). És un primer avís a la Prefectura, al primer ferit en un aldarull públic vindrà la segona part.

Comentaris

  Endocrinologia Social 01/08/2021 9:42 am
  El que va declarar el major Trapero a la Lamela primer, i al judici fake després, va ser una estratègia de defensa. És legal mentir tan com es vulgui pèr defensar-se, i està bastant clar que amb aquella declaració no es va perjudicar cap dels polítics segrestats, un dels quals va començar la seva declaració clamant el seu amor a espanya. Per cert, em semblava que el president de la Generalitat era el senyor Aragonés, no el Junqueras, que sembla ser, segons l'ufanós articulista, qui perdona i mana. És mesquí lamentar l'absolució del major dels mossos (i per què el van restituir si tan malament va obrar ?)
   Si noi, 01/08/2021 12:52 pm
   millor declarar amor que odi. Al menys Junqueras no va suspendre la DUI en 8 segons i va fugir deixant-ho tot enmerdat, va afrontar les conseqüències dels seus actes amb coherència. Els corruptgents renegan de la taula de diàleg però no ofereixen cap alternativa millor, ens ho pots explicar?
    JordiP 01/08/2021 5:31 pm
    Mira, he estat a punt d'explicar-te tot, però l'ús que fas del palabro "corrupgent" m'ha disuadit de fer-ho. Si no fosis tan... malintencionat, tractaries de comparar corrupcions d'aquí amb les d'allà. I et menjaries el palabro.
     disuadir? bona excusa quan no es tenen arguments... 01/08/2021 11:33 pm
     CORRUPTGENT: Tothom ho entén, es un convergent que segueix militant des de fa més de 10 anys, quan va sortir a la llum la corrupció endèmica a La Famiglia, diuen que no en sabien res , però també diuen que són els millors per administrar els nostres impostos... Casualment, governan els últims 10 anys han seguit remenant cireres, com Laura Borràs i uns problemes quan dirigia l'institut de les lletres catalanes...
      Noi, junqueras es honrat???? Vas borratxo, ferrovial d'erc.155 02/08/2021 9:53 am
      Rateta del Gal i ara d'erc.155, al teu burdell no et vole per travesti sotanero d'erc?
     Corruptgent 02/08/2021 9:24 am
     És un nom que tothom enten, s'aplica al partit més corrupte de Catalunya perque canvian de nom tot sovint per amagar les vergonyes de 40 anys de corrupció. Ara és fan dir junts-per-no-se-sap-que
    Noi ets mes expañol que el quinqui Junqueras, el NOU FRANCO DE TV3 01/08/2021 7:05 pm
    Junqueras i amagat i cagat sota les faldilles de la seva dona en el moment principal, i entrgat.se al Mairena per honorar España la seva querida
     Psiquiatra d'en Narcís 01/08/2021 11:51 pm
     En aquestes hores hauria d'estar dormint. Segueixi així i perdrà el psiquiatra i guanyarà una plaça al frenopàtic altre cop.
      Narcisseta ets lgtjunqueras, oi nena?i 02/08/2021 8:03 am
      Les llufetes d'erc.españa encara exerceix al burdell Aragones a bon preu, i si votes erc dexcompte de 20€. Les putes maques al de mati canten i adoren al seu jefe Ferrovial junquerillas de españa i oléeeeee
    Jordi 35 01/08/2021 9:13 pm
    Es fácil explicar, en Junqueres no volia la DUI, volia que Puigdemont s'arronses i s'estrelles anant a les eleccions, amb això Junqueres evitava mals majors personals i s'assegurava guanyar les eleccions. La independència era secundària, i molt secundària. Pura estrategia per aconseguir la Presidència.
     Si noi, 02/08/2021 9:29 am
     és el que passa quan la unitat s'aconsegueix trencant la paraula donada d'eleccions inmediates després de la costellada de 3 respostes de Miss Catalunya, el guapo, i amb xantarge de no convocar eleccions si no hi havia llista única i ell de cap. Gràcies CUP per enviar-lo a la paperera de la història.
     Fuigpelmón tampoc volia la DUI 02/08/2021 10:02 am
     Va trigar setmanes a donar els resultats, segons a suspendre la DUI, i hores a fugir deixant-ho tot enmerdat.
    David 02/08/2021 12:00 pm
    Junqueras no va suspendre la DUI perquè ni tant sols hi era. Aquest és el cas, deixar la responsabilitat a l'altre perquè es "raji".
     David, menteixes i ho saps 02/08/2021 2:55 pm
     Tots vam veure a Junqueras al Parlament, a dalt de les escales al costat del batxiller quan va fer la pantomima de declarar la DUI per suspendre-la als 8 segons.
  El becari Quico, que a cada article que escriu costa més d'entendre'l, diu: "Un complexe autonomista i ridícul" 01/08/2021 12:48 pm
  Ridícul i autonomista com quan el poc honorable batxiller va suspendre la DUI en 8 segons i va fugir deixant-ho tot enmerdat?
  Observador 01/08/2021 12:54 pm
  L'ASI feia massa tuf corruptgent, semblava una menjadora per fer i desfer sense cap control, impunitat com GC i CNP.
   Junqueras el RETRO.FRANQUISTA CATOLICO, APOSTOLICO Y ROMANO.155 02/08/2021 9:51 am
   Amb junqueras els mossos son la SEVA GUARDIA CIVIL ESPAÑOLA. AMOLIAR ESPAÑA, EL MOLT AZNAR JUNQUERAS BAJO PALIO
  Gerard 01/08/2021 2:42 pm
  Molt bé que ERC s'afanyi a contentar l'espanyolisme i desmuntar una de les poquíssimes "estructures d'estat" (sic.) que els governs i partits mal anomenats independentistes (primer) o sobiranistes (després) van atrevir-se a bastir... (Anécdota: quan en el seu moment vaig dir-li a un conegut indepe que ERC no eren més que 155 Rufians de Plata es va emprenyar... i fa unes setmanes em va demanar perdó emprenyat per com pintaven les coses amb el govern de "l'amor i els somriures" de Pere el Petit).
   Estructura d'estat? 01/08/2021 6:06 pm
   Si ha estat una menjadora més! Torra només feia el que li deia Fuigpelmón, el que va suspendre la DUI i va fugir deixant-ho tot enmerdat. L'unica que't demana perdó és ta mare, per com de poc inteligent has sortit...
   Fidel 02/08/2021 12:34 am
   Molt encertat, Gerard.
    Vet aquí un corruptgent! 02/08/2021 2:50 pm
    Ell mateix escriu una opinió i es felicita, això si, canvia de nom per intentar enganyar a la parròquia...
  FAM 01/08/2021 6:32 pm
  Si la gent critica tan als politics, perquè no som independents..que es pregunti perquè no hi era al carrer els dies 2,3,4,5 organitzant protestes...sóc dels que pensa que els polítics van arribar fins on van arribar i de la mateixa manera que el 1-O la gent va donar una força invencible a partir del dia .3...la gent es va quedar a casa...No cal seguir insultant a uns i a altres sinó analitzar el que va passar..els lideratges d'ANC, Ominum, etc....on t'eren? potser tothom acaba veient que qui ha de guanyar-se la llibertat del país es la gent i jo no vaig veure'n gaire aquells dies als carrers....us imagineu aplegar ni que fos la meitat de la gent d'un onze de setmembre?? Com a exemple us diré que el da 10 a l'arc de triomf, esperant la declaració d'indeoendencia..no hi erem ni 10.000 persones...hi havia mes piolins entre les furgonetes i els vaixells de disney que gent al carrer..cal dir les coses pel seu nom.. salut
  Noi ets mes expañol que el quinqui Junqueras, el NOU FRANCO DE TV3 01/08/2021 7:05 pm
  Junqueras i amagat i cagat sota les faldilles de la seva dona en el moment principal, i entrgat.se al Mairena per honorar España la seva querida
   Tu no hi toques gaire, oi? 01/08/2021 11:22 pm
   Corruptgent o botifler?
    La querida del mossen 02/08/2021 8:05 am
    Llufeta catolica d'erc, ets igual que el junqueras el cGat, escapat i ben llufat. Mairena sort 3en tens del traidor cagat i entregat a España , la seva fulana Querida
    Ferrovial te pressa 02/08/2021 8:06 am
    Ti hi toques molt junqueras de ferrovial!!!! Heil erc.españa, el burdell dels espa yols
    Junqueras el RETRO.FRANQUISTA CATOLICO, APOSTOLICO Y ROMANO.155 02/08/2021 9:54 am
    Amb junqueras els mossos son la SEVA GUARDIA CIVIL ESPAÑOLA. AMOLIAR ESPAÑA, EL MOLT AZNAR JUNQUERAS BAJO PALIO
  Luisnomeacuerdo 01/08/2021 11:18 pm
  Por fin un fascista independentista coherente, ha disuelto la ASSI, algo nada de fiar, ni para los propios lazinazis. Quico hay que poner más ganas.
  Teniente Coronel Oriol Ferrovial " el yugo y las flechas 02/08/2021 11:02 am
  El nefast Companys, un home miserable i faldillero, amb la llei de mitgers va protegir el seu LATIFUNDIO DRL TARROS, amb una parella de Guardes de Asalto a cada tros, per que el mitger no entres, com bon cacic miserable i de dretes que era. ERC com partit de pagessos rics i catolics, diu una cosa i fa el contrari. Diu que es independentista i munta Tripatitos de España.Una o regala un Gobierno de España al feixista Sanchez.155. ERC ES ESPAÑA ETERNAMENY
  Narcís 02/08/2021 11:38 am
  Què és això de ' guardia real ' o 1.500/ 1.600 efectius ? Què és això d' escortes a dojo per a munt de càrrecs i excàrrecs d' allò més innecessaris àdhuc de regions autonòmiques ( ? ) què no pas de nacions perseguits pel mateix estat ? Què és això de . . . . . . . . . seria inacabable ! PD : ja posats, l' autor podria informà' ns - e que és .. qui el forma .. i quina raó de ser així si cobren diners públics els del ' real cuerpo de la nobleza de madrid ' ?
   Psiquiatra d'en Narcís 02/08/2021 2:46 pm
   Fagim cas, quan tingui una crisis millor posis a dormir. Haurem de canviar la seva medicació altre cop
  Narcís 02/08/2021 12:37 pm
  Què és això de la ' guardia real ' amb 1.500/1.600 militars ? Què és això d' escortes per a càrrecs i excàrrecs no ningú àdhuc de regions amb superàvits fiscals per saecular saeculorum ( que no pas com nació catalana perseguida pel mateix estat ! ) ? Què és això de munt de personal de servei domèstic sufragat també amb diners dels impostos ? Què és això de . . . . . . . . . . seria inacabable la bestiesa d' abusos, malbarataments i luxes o corrupció dels que viuen d'allò més ! PD : ara que hi penso, què és això del ' cuerpo real de la nobleza de madrid ' .. qui són, quina funció tenen, també cobren . . . ? Nota : quina manera de fer el fatxenda té aquest estat com si de potència tractés quan el que fum és vergonya aliena econòmicament, laboral i social .. en l' endemig, els que viuen de collons de mico a costa d' aquest .. cridant, viva españa ( quins pebrots ! ) !
  Els Nostres Traïdors. 02/08/2021 1:10 pm
  Cal no perdre l'objectiu últim per assolir la Independència, el més dur: fer caure els col·laboracionistes del Govern de Vichy Catalan.
   Vichy? 02/08/2021 2:48 pm
   Mes aviat el problema està a Waterloo, on un batxiller foll i covard vol seguir fent el ridícul i desprestigiant Catalunya i l'independentisme...
    Govern de Vichy 03/08/2021 8:51 pm
    T'equivoques, noi. El problema no és Waterloo, el problema sou vosaltres, col·laboraionistes.

Nou comentari