El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’arriscadíssima foto ‘win-win’
  • CA

ERC i el PSOE ultimen els detalls de la foto d’un suposat nou tauler d’escacs deixi la partida en taules durant una bona temporada, sense guanyadors ni perdedors. Una reunió de la taula de diàleg d’aquest dimecres que doni rèdits a banda i banda i minimitzi els danys polítics. Rèdits electorals a mig termini, però sobretot rèdits en el curt termini en termes de manteniment del poder com a mínim fins a esgotar les respectives legislatures.

ERC està obligada a mostrar algun botí, per petit que sigui, que deixi en evidència el seu soci de Govern i que li permeti tenir una posició de poder dins de l’executiu per no posar el risc una legislatura tensionada des del mateix dia de la investidura de Pere Aragonès. Un Govern que, recordem-ho, està en minoria i necessita l’aval de la CUP. Si aquesta foto amb Madrid fracassés estrepitosament, JxCAT tindria en safata sortir de Palau.

Pel que fa al PSOE, necessita una foto controlada i sense contingut -ni autodeterminació ni res que s’hi acosti-, perquè amb una crisi econòmica de cavall a l’Estat i un PP en ascens a les enquestes, quasevol prevenda que els socialistes obtinguessin d’ERC i a la inversa seria munició perillosa. PSOE i ERC han de calibrar molt bé com enfoquen aquesta foto win-win per no sortir-ne escaldats i alhora tenir arguments per frenar l’oposició interna als seus executius justament per la gestió de la taula de diàleg.

Tot plegat, a l’avantsala d’unes eleccions municipals i d’algunes autonòmiques que donaran pistes clares sobre el color de l’hegemonia dins de l’independentisme a Catalunya i sobre l’abast real de l’efecte Feijóo en la política espanyola.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Narcís a juliol 26, 2022 | 20:42
    Narcís juliol 26, 2022 | 20:42
    No hi ha efecte Feijóo . . hi ha població espanyola que vota, continuament, vota, corrupció, malversació, prevaricació i falsedat documental a dojo . . només necessiten es parli malament dels catalans, de Catalunya ( bé ho sabia partit nascut ací traslladat en allà.. fins que ja han trobat un de propi ! ) ! PD : si un president d' espanya ensems amb un de Catalunya no agafen el bou per les banyes d' una punyetera vegada sobre el que hi ha per por ' al que diran ' o profit que en treurien . . . bona nit i tapa't ( tot roman en un predicot ! ) !
  2. Icona del comentari de: Merda de pais a juliol 26, 2022 | 20:46
    Merda de pais juliol 26, 2022 | 20:46
    ER és com el PS fa temps que van deixar caure la "C"
  3. Icona del comentari de: 666 a juliol 26, 2022 | 23:06
    666 juliol 26, 2022 | 23:06
    ERC= España Rey Constitución
  4. Icona del comentari de: Ella a juliol 26, 2022 | 23:54
    Ella juliol 26, 2022 | 23:54
    Quan la notícia és la data i no el contingut, malament rai.
  5. Icona del comentari de: Abstencionista. a juliol 27, 2022 | 04:37
    Abstencionista. juliol 27, 2022 | 04:37
    Mireu si vaig ser mussol que, desprès de 31 anys sense anar a votar em van tornar a ensarronar. Ara no hi torno ni que em matin.
  6. Icona del comentari de: Juan Fernando a juliol 27, 2022 | 10:48
    Juan Fernando juliol 27, 2022 | 10:48
    Ezquerra Reunida de Castilla basa su politica en aquella frase muy manida de Groucho Marx: estos son mis principios y si no le interesan (a espanya) tengo otros. Supongo que ninguno de los que marean la perdiz arriesgo su fisico en uns mesa el 1O, se perdio algo tan hermoso como ancianos de 80, 90 y mas años, incluido bastantes castellano hablantes, emocionados pensando en que verian la Republica Catalana, por desgracia muchos han fallecido sin ver su ilusion cumplida, otros, como muchos nos sentimos traicionados por los "politicos" de uno y otro bando. Mientras tanto ER de Castilla sigue vendiendo Catalunya a su amo castellano a cambio de miserias ( te cambio la gestion de Rodalias por el observatorio del Turo de l'Home) hasta a veces pienso que a cambio de informacion que permita enjuiciar a su enemigo politico, no el del 155, si no el de casa.
  7. Icona del comentari de: Anònim a juliol 27, 2022 | 15:50
    Anònim juliol 27, 2022 | 15:50
    Ostres nena, ojalá junts surti del govern, total només hi són per cobrar i possar obstacles a tot. Seria el millor que podria passar, però no tindrem aquesta sort. Entretant, ja s'ha blindat el català, aquells que en 30 anys no han fet res, ara que diran? Ja es pot parlar al parlament europeu, juntament amb el basc i el gallec. I el conflicte amb la sedició també caurà, si no avui la propera. Va aneu a blasmar a la mani per la corrupte i de pas reivindiqueu al Borbó també.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa