La justícia espanyola, a judici

"La classe política espanyola no ha fet res per impedir la judicialització de la política. I ha acabat judicialitzant la (seva) justícia"

El desplegament propagandístic iniciat fa un parell de setmanes per Pedro Sánchez per defensar els indults als presos polítics catalans va prenent cada dia un to més melodramàtic i ampul·lós. El president espanyol, amb la seva verbositat, ens tira per sobre un sermó cada dia més difícil d’empassar. Sempre pensat per a Espanya, no per a Catalunya. I aquest dimecres ha arribat al que hauria de ser el punt màxim de grandiloqüència quan ha demanat “magnanimitat” als espanyols. Pere el Magnànim, demanant als súbdits del regne que entenguin la mesura de gràcia que està a punt de concedir, amb gran generositat, després de deixar que polítics i líders socials es podreixin a la presó més de tres anys i mig.

No és casual que vagi apujant el to quan la justícia espanyola, a qui els polítics espanyols van delegar el conflicte català, està a punt de ser jutjada a Europa. Aquesta és la porta temuda a Madrid que ha obert Jordi Cuixart en presentar el primer recurs al Tribunal Europeu de Drets Humans. A més dels pronunciaments que ja s’han anat produint a Alemanya i a Bèlgica amb els exiliats –desfavorables per a les pretensions expressades en les euroordres de Llarena–, ara s’arriba a una nova fase en què el comportament dels jutges espanyols serà analitzat directament i amb lupa pel tribunal d’Estrasburg. I s’hi arriba amb la bomba a punt per fer esclatar que són els vots particulars de dos magistrats del TC que s’han desmarcat dels seus companys i que es neguen a defensar la sentència de Marchena i companyia.

És molt difícil, per no dir impossible, que l’aparell de justícia espanyol surti ben parat d’aquesta prova. I la sobreactuació de Pedro Sánchez no ho podrà evitar. La classe política espanyola –excepte Podem, amb bones intencions però sense cap èxit– no ha fet res per impedir la judicialització de la política. I ha acabat judicialitzant la (seva) justícia.

Comentaris

  Santi 10/06/2021 4:16 pm
  JUSTICIA ESPANYOLA.... JAJAJA, NO EM FOTIS RIURE !!! SI DE CAS DEU SER EL CORRAL DE LA PACHECA !!!
  Donec Perficiam 10/06/2021 8:58 am
  Per més que la justicia i els tribunals Europeus dictin contra Caspaña i els seus Tribunals de la Santa Inquisició, a Caspaña i FarSanchez aixó els relliscarà com un llimac. Caspaña està disposada a fer-ho tot (he dit tot) per seguir fent veure que és un estat democràtic i solvent. Per fer veure que és democràtic ja tenen els indults i per fer veure que és solvent ja tenen a Catalunya (la gallina dels ous d'or). La seva superbia i orgull no deixaràn que ningú els digui el que han de fer...i ja ens ho han demostrat. Només hi ha un camí. No és el pacific que vol ERC (apoyant els que van fer el 155 - tot un cop d'estat) ni tampoc és Urquinaona (que va servir per atonyinar-nos més encara). És la DUI.
   Narcís 10/06/2021 6:36 pm
   No pot ser tanta ' injustícia ' sinó directament crim . . els hi pugui sortir de franc ( i a ben viure que són quatre dies ) ! PD : i encara tretze són tretze demanant signatures . . on s' ha vist tanta maldat ?
  Espectacular estrena de l'obra de teatre 'Pedro el Magnànim' a la plaça de Colon de Madrid. (aforament il·limitat) 10/06/2021 7:01 am
  Saben perfectament els castellans i els seus adeptes simpatitzants que, tot i que la justícia europea falli a la seva contra als seus jutges no els hi passarà res. Si pel contrari, fossin destituïts de tota funció pública, un altra gall cantaria a l'hora de jutjar de manera maldestre. O que tinguessin la mateixa presó que als que van condemnar amb desmesurada alegria. Hi tindria d'haver un tribunal del poble anomenat Justícia a la "justícia" per jutjar, si cal, als justiciers.
  Luisnomeacuerdo 10/06/2021 12:08 am
  Chati no dices nada de la patada en el culo que le ha dado en el parlamento Europeo al pastelero loco y a la asociacion de nazis cabreados que tanto alabas. Todo en orden.
   Gali Boadella Montserrat 10/06/2021 6:09 pm
   El Parlament Europeu per primera vegada no va ser unanim. I ja sabem que es Europa: una associació d´Estats que es necessiten els uns als altres. La UE no es el que havia de ser en un principi: una associaó de paisos sino d´Estats que tenen interessos particulars, sobtre tot economics, que necessiten ajuda dels altres politics asseguts a les seves poltrone. No es cap victoria. Al contrari, es reflexe de que a Europa hi ha molt descontent amb Espanya i ja no s´amaga.
   “El pastelero loco” sigue dando por el culo a subnormales como Luisnomelavo 10/06/2021 9:06 am
   Tot en ordre!
    Doctor Strangelove 10/06/2021 9:14 am
    Tens raó no és "pastelero loco" és "batxiller boig". De res, Doc.
     De res 10/06/2021 11:01 am
     De la mateixa manera que tu ets el "Doctor Chiflado"
      Jajaja jajaja Doctor StrangeLacoste 10/06/2021 11:53 am
      Un ruc amb infules de llegit...

Nou comentari