El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La corrupta partitocràcia catalana

Quan els dos herois del nostre temps, Bob Woodward i Carl Bernstein, començaven a indagar l’escàndol Watergate, el seu confident a l’FBI, Gola Profunda, els va donar la millor pista possible: follow the money, “seguiu el rastre dels diners”. Mai falla. Sempre que hi ha casos de corrupció o conflictes polítics enquistats, seguiu el rastre dels diners.

Des del 14-F, el desencís ha caigut sobre l’esfera pública catalana com la plaga de la llagosta. I mira que era evident de molt abans. Ara és ja palès i explica el desori: apa, era veritat que els partits independentistes no eren independentistes a desgrat de la doctrina de TV3!
Va ser Junqueras, com correspon a un partit cabdillista, el que va declarar el crono de la independència. Amb mirada llarga i mà estesa, tirant pel baix, vint o trenta anys i serà segons ell, la via més ràpida. Sembla que a JxC, el seu soci, no li agrada el programa màxim d’ERC, però sí que subscriu el mínim, que és esperar dos anys a veure els resultats d’una taula de conya abans de passar a un nou embat democràtic que no saben ni el que és. Els de la CUP, doblen l’espera a quatre anys i el nou embat democràtic tomarà la forma d’un referèndum tan versemblant com l’abominable home de les neus.

Tots plegats coincideixen a demanar paciència a la parròquia fins a les sentències del TEDH que trigaran sis anys o més, però llavors suposaran un terrabastall que ens durà a la independència sense patiments, com la immaculada concepció. Tinguem tranquil·litat i paciència. No cal fer res per a la independència perquè aquesta caurà pel seu propi pes, segons la consellera de la presidència, Laura Vilagrà, política professional que fa més de vint anys que salta de càrrec en càrrec, com un borinot de partit que no està per a futurismes, sinó per a la gestió eficaç de la tasca quotidiana. Vosaltres espereu i nosaltres anirem gestionant l’autonomia, amb polítiques socials, feministes, ecologistes i de desenvolupament democràtic, i cobrant la nòmina cada mes.
Sona a presa de pèl.

La legislatura passada hem gaudit d’un govern independentista que, en tres anys i escaig no va fer res per assolir la independència. Les últimes eleccions de 14-F han donat un 52% de vot popular per a la independència i 74 diputats. Però el govern independentista tampoc no fa res per apropar-nos a la independència.

Com és que els governs independentistes no fan res per a la independència?

Follow the money. Sembla que hi ha més de 200 càrrecs de la Generalitat que cobren més que el president del govern espanyol. Durant les negociacions per bastir l’actual govern de coalició, hi havia centenars d’altes càrrecs de lliure designació pendents de reubicació. El pacte de govern era inevitable o tota aquesta gent aniria a l’atur. La classe política catalana, una gran part dels militants dels partits dits independentistes, els càrrecs públics, els de lliure designació, els assessors, els clients, endollats, etc., són una casta de privilegiats amb retribucions i beneficis molt per damunt del salari mitjà.

Catalunya està governada per a una casta de polítics professionals sense cap capacitació que no sigui la vida del seu partit. El retrat robot és el d’un home entre trenta i quaranta, que porta tota la vida com funcionari del partit, sense haver treballat mai al mercat lliure en qualsevol empresa pública o privada. El prototip és el MHP Aragonès, però la Generalitat està farcida d’aquests casos, funcionaris de partit que canvien de destí, però acaben sempre reubicats a altres llocs i sempre amb salaris i beneficis envejables en proporció a la tasca. No hi ha casos de corrupció individual perquè tota l’estructura partitocràtica és corrupta.

La pista de Gola profunda funciona també per explicar la conversió dels mitjans públics de comunicació a Catalunya en aparells de propaganda d’ERC, d’atac als adversaris i maquinària d’espanyolització del país. Segons les dades que publica la mateixa CCMA, la plantilla de TV3 està sobredimensionada, infrautilitzada i, sobretot, pagada molt per damunt dels sous mitjans a les empreses privades. Follow the money i trobareu la causa del silenci al voltant de la manipulació dels mitjans de comunicació i de la renúncia partitocràtica a la independència.
La pregunta és: per què arriscarien alguna cosa per a la independència gents que cobren 120.000 € a l’any per fer tuits i discursets molt radicals al Congrés dels diputats? Per què haurien de trencar amb Espanya els que fan a Catalunya el mateix que els espanyols a Espanya?

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Som el 90.18 % (el 1-O de 2.266498 votants, 2.044.038 vam votar SÍ a la independència) a juliol 27, 2021 | 21:49
  Som el 90.18 % (el 1-O de 2.266498 votants, 2.044.038 vam votar SÍ a la independència) juliol 27, 2021 | 21:49
  Si senyor, les coses són tal com diu, senyor Cotarelo. Però hi ha un però: que hi ha excepcions, potser no moltes però n'hi ha. A tots els femers hi creixen flors. Hi ha gent que no es ven, hi ha gent disposada a posar en perill els seus privilegis per aconseguir la independència. Per sort aquesta gent existeix encara que se'n amagui per raons obvies
  • Icona del comentari de: Ray a juliol 27, 2021 | 23:16
   Ray juliol 27, 2021 | 23:16
   Sembla que no hue tret gaire partir de tants vots
  • Icona del comentari de: Antoni SF a juliol 28, 2021 | 07:47
   Antoni SF juliol 28, 2021 | 07:47
   I t'en diré un: David Raventós (Directa 68). Una persona amb idees clares i fermes. És un clar independentista i fa anys que diu el que ens anuncia el Prof. Cotarelo des d’aquest diari. Et pot agradar o no el seu estil, pots estar d’acord o no amb la seva visió política, però defensa la independència de Catalunya com ningú: amb coherència, intel·ligència i dignitat. No, cap partit polític que es troba al parlament es mereix el nostre respecte ni el vot. Us ho diu algú que defensa la independència del pais des d’una posició acràtica. SALUT i REPUBLICA!
   • Icona del comentari de: Un català a juliol 30, 2021 | 11:49
    Un català juliol 30, 2021 | 11:49
    Jajajajaja David Raventós??? però si tothom sap que té les facultats mentals espatllades!!! vinga va, si us de basar en les bogeries del Raventós és que esteu molt pitjor del que pensava. Jajajajaja
 2. Icona del comentari de: Ja està l'avi Cotalelo amb el seu vomit setmanal... a juliol 28, 2021 | 07:19
  Ja està l'avi Cotalelo amb el seu vomit setmanal... juliol 28, 2021 | 07:19
  Tot el que diu d'ERC és molt més aplicable al partit més corrupte de Catalunya, que fa la tria dels cabdills com si triesin hereu. Pujol triar a Mas, Mas a Fuigpelmón i Fuigpelmón al pallasso Torra.
  • Icona del comentari de: Somatent a juliol 30, 2021 | 12:30
   Somatent juliol 30, 2021 | 12:30
   A veure.... què t'esta dient en Cotarelo??....llegeix... i veuràs que ho diu de tots els partits de l'arc independentista!!! En serio, sou tant, però tant subsecctibles els d'eRc que no se us pot dir les veritats, eh.... ens canseu moooolt!!! Bufff
 3. Icona del comentari de: Doctor Strangelove a juliol 28, 2021 | 07:42
  Doctor Strangelove juliol 28, 2021 | 07:42
  A veure comunistot capsigrany! Això no ho podies haver escrit abans de les eleccions? Ah no, que llavors et pagaven els corruptgents! Mira vell, ets un cuc, sí un cuc que només es mou per quatre xavos que és el que et pagaven per vomitar merda contra ERC! Fots mania a les mosques verdes! Doc.
  • Icona del comentari de: Antoni SF a juliol 28, 2021 | 08:06
   Antoni SF juliol 28, 2021 | 08:06
   Quan la ignorància difama, la intel·ligència calla... segueixes igual, Sr. Strangelove... si alguna cosa és important en aquesta vida per viure en pau i ser feliç... es ser bona persona... malauradament encara estàs lluny per aconseguir-ho. Anims!
  • Icona del comentari de: -155Dr. Junqueras.Strangelove, merdeta groga del Sergio, el CAPATAZ DE TV3.ERCaques a juliol 29, 2021 | 20:32
   -155Dr. Junqueras.Strangelove, merdeta groga del Sergio, el CAPATAZ DE TV3.ERCaques juliol 29, 2021 | 20:32
   Junqueras.Strangelove, limpiate la sotana marrana. ERc es merda, no cal vomitar.hi, tros de bruticia comunista junqueril. Puny enlaire i canta la internazional d'stalinistes assassins del 1934. Junqueras, puny enlaire, comunista residual, stalinista per la cartera plena de Ferrovial
  • Icona del comentari de: StrangeSupremacista de Xampions a juliol 30, 2021 | 11:04
   StrangeSupremacista de Xampions juliol 30, 2021 | 11:04
   Deus tenir un bon arxiu de gilipollades, doncs aquest comentari ja l’he llegit altres vegades. El cèlebre StrangeGilipolles es queda sense arguments? Patetic i bàsic.. i sempre previsible.
 4. Icona del comentari de: Abstencionista. a juliol 28, 2021 | 08:38
  Abstencionista. juliol 28, 2021 | 08:38
  Imagino que, més o menys, com arreu. D'aquí el meu nick.
 5. Icona del comentari de: Abstencionista a juliol 28, 2021 | 08:58
  Abstencionista juliol 28, 2021 | 08:58
  La partitocràcia és corrupta arreu.
 6. Icona del comentari de: Miren a juliol 28, 2021 | 09:07
  Miren juliol 28, 2021 | 09:07
  Per alguns la seva Ítaca era aquesta: el poder. No crec que amb aquests poguem arribar gaire més lluny. No vull dir que poso tots els polítics al mateix sac. Encara crec amb alguns. Els hi demano peró, que almenys cuidin el lleguatge, perque ara que ja ens hem despertat hi veiem molt més clar i entenem quan ens volen enredar. Millor dit, alguns plantejaments que fan son realment ofensius, com ara el que va dir la consellera Vilagrà sobre l'autodeterminació. I no en tenim prou en paraules, 'no volem les engrunes' com ha dit la mateixa consellera. No volem alguns traspassos a l'estil de rodalies, ni la tercera pista, ni els jocs olímpics, ni una constitució 'a l'espanyola'. Siguin valents, que no és una qüestió personal ni de partit.
  • Icona del comentari de: '...quan ens volen enredar.' a juliol 28, 2021 | 15:33
   "...quan ens volen enredar." juliol 28, 2021 | 15:33
   La major enrredadada va ser quan el poc honorable batxiller va suspendre la DUI en segons i va fugir deixant-ho tot enmerdat.
   • Icona del comentari de: Anònim a juliol 28, 2021 | 22:29
    Anònim juliol 28, 2021 | 22:29
    La historia demostra que en gran mida Cotarelo no va mal encaminat. I tots els comentaris insultants, que el denigren sense donar cap raó, em fan creure més en que la raó és seva.
   • Icona del comentari de: Que sóc de Barcelona a juliol 30, 2021 | 12:04
    Que sóc de Barcelona juliol 30, 2021 | 12:04
    Puigdemont és la gran estafa del procés, és el pitjor polític que hem tingut mai, és tan mala persona que no va ser capaç ni de tornar per estar present a l'enterrament del seu pare. Això sí, és un expert en quedar per menjar paelles. Per cert, a la seva casa d'Amer es veu entrar i sortir de nit a un jovenet que diuen que cuida la senyora, concretament la cuida donant-li amor...
    • Icona del comentari de: Alma a juliol 30, 2021 | 18:35
     Alma juliol 30, 2021 | 18:35
     Hay comentarios que son tendenciosos pero los de usted son ruines.
 7. Icona del comentari de: GROC a juliol 28, 2021 | 09:38
  GROC juliol 28, 2021 | 09:38
  Cotarelo , dia de paga
 8. Icona del comentari de: Maria a juliol 28, 2021 | 10:17
  Maria juliol 28, 2021 | 10:17
  Cotarelo, que vens del PSOE del GAL tu ets la casta corrupte.
  • Icona del comentari de: Frank a juliol 28, 2021 | 10:57
   Frank juliol 28, 2021 | 10:57
   Ben dit sr. Cotarelo. Ara només falta "folow the money i descobrir i denunciar els poders que son capaços de corrompre a tota la clase política.
   • Icona del comentari de: La major corrupció... a juliol 28, 2021 | 15:36
    La major corrupció... juliol 28, 2021 | 15:36
    ...l'hem trobat a can corruptgència, curiós que després de sortir a la llum els corruptes prUcessistes també van veure la llum i es van convertir en independentistes.
  • Icona del comentari de: Alma a juliol 28, 2021 | 14:15
   Alma juliol 28, 2021 | 14:15
   Y mira que tienen importancia para los dos partidos, ERC y JxCat, lo de colocar a su gente. Tanta que hasta han dimitido del escaño 3 consellers de cada para que pasen otros. Esta es la razón de que no avancen en el fin independentista. Si Junts no se quedó fuera del Govern (que, en mi modesta opinión es lo que debería haber hecho) fue por los que viven del partido, porque se quedaban sin salario y no estaban por la labor. Necesitamos gente nueva que sean servidores públicos y recortes en tan abundante funcionariado.
 9. Icona del comentari de: Girona a juliol 28, 2021 | 11:25
  Girona juliol 28, 2021 | 11:25
  Tota societat té el seu percentatge de sàdics, el seu percentatge de lladres i/o pocavergonyes aprofitats etc... Els aprofitats veuen de seguida els "forats" per on colar-se i viure sense treballar. No cal dir que la política és molt llaminera. És impossible evitar que hi hagi gent dolenta, capaços de vendre sa mare per diners, però s'ha de fer el possible per evitar que les societats acabin manades per gent apte només per l'engany, la farsa i que el destí de milions de persones acabi lligat als interessos de màfies. En alguns països més civilitzats, es prenen algunes mesures i els polítics no poden mentir impunement i si se'ls enganxa, es veuen obligats a dimitir. No cal dir que Espanya i Catalunya és obvi que no hi ha cap mesura de seguretat per evitar els abusos, les mentides, els incompliments, la manipulació, la incompetència i l'estafa econòmica. I en aquesta manca d'ètica sembla que hi coincideixen tots. Jordi Pujol podia ser corrupte perquè el PSOE i el PP ho eren a escala encara major. Algú pot entendre com Andalusia no ha reduit ni una dècima la taxa d'atur després de 40 anys d'ajudes d'altres CCAA i de la UE? on van a parar els diners? com és que Felipe González es passeja en iot pels circuits més elitistes d'Europa, apta només per a milionaris? I així podriem seguir. ERC i CIU eren necessaris per sostenir el control de la societat catalana, en bona part inquieta per l'immobilisme dels partits respecte la constitució, que hom havia considerat un punt de partida. ERC servia per satisfer a aquells que tenia l'esperança de tirar endavant un projecte independentista. Tardà muntava els seus numerets al congreso i punt. Mai, ni una sola vegada van fer un pas REAL per avançar. Pujol podia utilitzar la petita inquietud que sentissin a Madrid per aconseguir mossos, immersió lingüística, TV3. Els d'ERC el titllaven de covard...i ara estan cedint fins i tot això, perquè no són bons ni per tenir "el peix al cove" És necessari fer un auto-diagnòstic honest si volem avançar, comprovar fortaleses i febleses i buscar solucions. De moment prou d'auto-engany i ja que els partits tenen tan ben muntat el xollo, buscar la manera de castigar l'incompliment. El punt més fort de Catalunya és la gent. La persistència en preservar la llengua després de segles de persecució, la insistència en la demanda d'independència... fixeu-vos que ells ho saben i per això miren de contenir-nos amb una barreja de mentida (els partits) i amenaça (l'estat espanyol i les seves persecucions) Cal que el poble s'organitzi, i a més que deixi de votar els de sempre, inclosa la CUP. Busquem alternatives. Pel futur dels nostres fills, perquè aquesta gentussa està deixant una Catalunya buida i els nostres fills no hi tenen futur. Cotarelo té raó. L'estat compra a uns quants a canvi de que el deixin explotar a la resta de catalans. Això és molt vell. Això és el colonialisme.
  • Icona del comentari de: I??? a juliol 28, 2021 | 19:47
   I??? juliol 28, 2021 | 19:47
   Vot blanc o abstencioó. Però son tan cinics que ni aixi. Solució, revolta i molta benzina, amb mala llet i fins a cremar el que faci falta.
 10. Icona del comentari de: Gerard de sarria a juliol 28, 2021 | 13:42
  Gerard de sarria juliol 28, 2021 | 13:42
  Bravo Cotarelo. Una ungle del teu de dit més petit val més que els milers de llepaculs autonomistes que t insulten per les engrunes. Fora els llepaculs.
  • Icona del comentari de: Jo t'explico qui es aquest Cotalelo a juliol 28, 2021 | 15:42
   Jo t'explico qui es aquest Cotalelo juliol 28, 2021 | 15:42
   De jove era comunista, poc abans de la jubilació va festejar amb podemos i quan es va jubilar va veure que no tenia futur i li quedava una pensió de miseria. Llavors es va reconvertir a neoconservador i va abraçar al partit més corrupte de Catalunya, un win/win: Piset a Girona i sobresou escribint articles contra l'enemic a mitjans afins com aquest pamflet.
 11. Icona del comentari de: joandomenec a juliol 28, 2021 | 14:00
  joandomenec juliol 28, 2021 | 14:00
  Esplèndid article. Molts es tiraven les mans al cap quan el MHP Torra va dir que l'autonomia era un obstacle per assolir la independència. Avui heu retratat els "obstacles" senyor Cotarelo. Gràcies.
 12. Icona del comentari de: Juan a juliol 28, 2021 | 15:46
  Juan juliol 28, 2021 | 15:46
  Gràcies, Sr. Cotarelo, una vegada més.
 13. Icona del comentari de: Els obstacles per l'independentisme han estat els corruptgents prUcessistes a juliol 28, 2021 | 15:49
  Els obstacles per l'independentisme han estat els corruptgents prUcessistes juliol 28, 2021 | 15:49
  il capo di famiglia Pujol va renunciar al cupo com els bascos, avui sabem a canvi de què, peix al seu cove. Miss Catalunya ens va donar una costellada de tres respostes i va aconseguir la "unitat" amb xantatges i trencant el pactat per ser poc honorable president. Fuigpelmón va suspendre la DUI en 8 segons, va fugir deixant-ho tot enmerdat i va posar com hereu (costum corruptgent) al pallasso Torra que jugava amb pancartetes i sempre acababa obeint als jutges, per seguir amb la tradició de deixar-ho enmerdat va finiquitar la legislatura però no va convocar eleccions. 10 anys prUcessant cap enlloc...
 14. Icona del comentari de: Doctor Strangelove a juliol 28, 2021 | 16:07
  Doctor Strangelove juliol 28, 2021 | 16:07
  Cotarelo és un paio sense cap publicació internacional, i com va arribar a ser professor? Doncs, suposo que com es feia en aquell temps, per endoll! O sigui, lliçons poques d'un paio amb un currículum tan pobre, avui en dia, si l'avalués qualsevol comissió no li donarien ni plaça de becari! Per tant, vigileu amb els vells que diuen que són profes, la majoria tenen dificultats intel·lectuals profundes! Doc.
 15. Icona del comentari de: Argelaguer a juliol 28, 2021 | 16:39
  Argelaguer juliol 28, 2021 | 16:39
  Ja et faltava temps! la mateixa cantarella que els espanyolistes deixaven anar contra la primera Generalitat, que si nomès es volen col.locar, que si nomès van per la paga, que si els partits són inútils, que si els polítics son tots iguals... que patètic que ets ramonet. Sempre els arguments populatxeros de que els polítics són inútils (ep, tu no, tu sempre ets im-pres-cin-ci-ble) i esclar, d'aquí s'està a un pas de dir que són prescindibles (naturalment nomès els nostres, els de l'enemic aquests es poden quedar, sempre pot passar que t'agraeixin la feina de sapador donant-te una menjadora). Vinga noi, posat a treballar de debó enlloc d'escampar tanta merda, nomès busques divisions on falta unitat i ganes de treballar.
 16. Icona del comentari de: ERC MAFIA BORBONICA a juliol 28, 2021 | 17:14
  ERC MAFIA BORBONICA juliol 28, 2021 | 17:14
  Independentisme de la butzxca plena, corrupte FERROVIAL IL,JUNQUERAS, que no plegael MUY BORBON. Ladro junqueras PARA DE ROBAR, BORBON!!!
  • Icona del comentari de: Psiquiatre d'en Narcís a juliol 29, 2021 | 06:32
   Psiquiatre d'en Narcís juliol 29, 2021 | 06:32
   Si no es pren la pastilla de la tarda, vomitarà incongruencies com aquesta i acabarà una temporada al frenopàtic.
 17. Icona del comentari de: Ben dit Sr Cotarelo a juliol 28, 2021 | 17:17
  Ben dit Sr Cotarelo juliol 28, 2021 | 17:17
  I cal assenyalar amb el dit acusador als Nostres Traïdors. I fer que tinguin més por al poble, que al estat repressor del qual cobren el sou.
  • Icona del comentari de: El major traïdor a juliol 29, 2021 | 06:35
   El major traïdor juliol 29, 2021 | 06:35
   Un batxiller foll que va suspendre la DUI en 8 segons i va fugir deixant-ho tot enmerdat.
 18. Icona del comentari de: LLARENA dPENA a juliol 28, 2021 | 17:33
  LLARENA dPENA juliol 28, 2021 | 17:33
  És així com ho escriu en Cotarelo. Els partits estan pel seu partit. Per la seva empresa, la que els dona la feina i paga els salaris.Algún d'aquets asalariats protestaràn ?. Estic absolutament convençut que el primer que tenen en compte els dirigents de cada partit és la quantitat de gent que tenen en nómina dintre de les institucions públiques catalanes i que els deuen obediència. Ara bé, com és que les bases indfepes, especialment la gent d0'ESGERRO AUTONOMUSTA de CAT, antiga ERC, que ha treballant tant a favor de la república catalana, pot aceptar aquesta situació de renuncia ?. Com és que no han enegat el partit i permeten que alguns dels seus vividors més importants renuncien a la independéncia ?. No exclueixo a la gent de JxCAT tot i que considero que estan en la mateixa situació peró si crec que el principal promotor de tota aquesta situació amb el suport de les seves bases son TOTA la gent d'ESGERRO .
 19. Icona del comentari de: LLARENA dPENA a juliol 28, 2021 | 17:34
  LLARENA dPENA juliol 28, 2021 | 17:34
  És així com ho escriu en Cotarelo. Els partits estan pel seu partit. Per la seva empresa, la que els dona la feina i paga els salaris.Algún d'aquets asalariats protestaràn ?. Estic absolutament convençut que el primer que tenen en compte els dirigents de cada partit és la quantitat de gent que tenen en nómina dintre de les institucions públiques catalanes i que els deuen obediència. Ara bé, com és que les bases indfepes, especialment la gent d0'ESGERRO AUTONOMUSTA de CAT, antiga ERC, que ha treballant tant a favor de la república catalana, pot aceptar aquesta situació de renuncia ?. Com és que no han engegat el partit i permeten que alguns dels seus vividors més importants renuncien a la independéncia ?. No exclueixo a la gent de JxCAT tot i que considero que estan en la mateixa situació peró si crec que el principal promotor de tota aquesta situació amb el suport de les seves bases son TOTA la gent d'ESGERRO .
 20. Icona del comentari de: Fart de pallassos a juliol 28, 2021 | 17:46
  Fart de pallassos juliol 28, 2021 | 17:46
  I com et dol xixarelo no ser qui és beneficia d'aquests calerons. Sobretot perquè ets un fracassat q et van fet fora del pzo€ dels gal, de podem, ni la CUP ni ERC et varen voler mai I vas pidolar fins q el partit separador juntsXlapasta et va prometre una pagues, deu ser q no et donen prous calers q ara també en malparles. Ets una rata divisora ñola
 21. Icona del comentari de: FUERA LA OLIGOCRACIA a juliol 28, 2021 | 18:01
  FUERA LA OLIGOCRACIA juliol 28, 2021 | 18:01
  Porfin un titular que dice la verdad, que no hay democracia que es PARTIDOCRACIA=OLIGOCRACIA.
 22. Icona del comentari de: Erc,psc.comuna d'espanyols nivell torrent. Quasi enginyer a juliol 28, 2021 | 18:07
  Erc,psc.comuna d'espanyols nivell torrent. Quasi enginyer juliol 28, 2021 | 18:07
  Les noietes del Don Ferrovial Oriol fan el paper de chachas erc, autentiques donetes curtetes i analfabetes. Don junqueras un caudillo quasi franquista, que paga a euro a les seves nenes i doctores en burdells.doc
  • Icona del comentari de: Psiquiatra d'en Narcís a juliol 29, 2021 | 06:37
   Psiquiatra d'en Narcís juliol 29, 2021 | 06:37
   No torni a demanar hora a la meva secretaria, si vol cremar les poques neurones que li quedan no em fagi perdre el temps.
 23. Icona del comentari de: GROC a juliol 28, 2021 | 18:46
  GROC juliol 28, 2021 | 18:46
  "Girona" Molt bona refleccio. Pujol millorf que ERC Implicitament no esmenes a JxC , que segurametn son el sant de la teva devoció .
 24. Icona del comentari de: Antoni Gutierrez Hernando a juliol 28, 2021 | 19:28
  Antoni Gutierrez Hernando juliol 28, 2021 | 19:28
  Els insults a Sr. Cotarelo huelen a Ferrovial.erc. Que hi farem si el Ferrovial Junqueras es tan bo que forra al seu germà en 17.000.000 euros matant a tants i tants catalans, com a torna? HO TORNARÀ A FER, el nostre ferrovial?
 25. Icona del comentari de: 'Catalunya està governada per una casta de polítics professionals sense cap capacitació que no sigui la vida del seu partit' a juliol 28, 2021 | 20:01
  "Catalunya està governada per una casta de polítics professionals sense cap capacitació que no sigui la vida del seu partit" juliol 28, 2021 | 20:01
  Alguien no esta suministrando correctamente los cartones de vino blanco Don Simón para este señor? Que se puede pasar sin Wifi gratis en un hotel de 3*** pagado por la CUP, pero las necesidades vitales habrá que proveerselas, digo yo..umm
 26. Icona del comentari de: Josep Manuel a juliol 28, 2021 | 22:30
  Josep Manuel juliol 28, 2021 | 22:30
  La historia demostra que en gran mida Cotarelo no va mal encaminat. I tots els comentaris insultants, que el denigren sense donar cap raó, em fan creure més en que la raó és seva.
 27. Icona del comentari de: Girona a juliol 28, 2021 | 23:10
  Girona juliol 28, 2021 | 23:10
  A Groc: Ni sóc devot ni tinc carnet de cap partit. Em permeto rumiar per mi mateix. He començat dient que tota societat té el seu percentatge de sàdics, aprofitats, mentiders i mafiosos. Quan parlo de buscar alternatives em refereixo a apartar-se de qualsevol partit que ofereixi aixopluc a aquesta mena de gent. Personalment crec que s'hauria de limitar el nombre d'anys que una persona pugui viure de la política i seguir, escrupolosament, les portes giratòries, font de tanta corrupció, de la qual en som víctimes tots, vostè i l seva família inclosos. La desesperança de tenir un futur farà esclatar la societat, és qüestió de temps i la història n'és plena d'exemples. Allà vostè com vulgui interpretar les meves paraules. Demanar una societat justa, pacífica, on la majoria no treballem per fer als rics cada vegada més rics, no em sembla una demanda desmesurada. I per això cal apartar dels governs les paparres que ens xuclen els recursos, la dignitat i el dret a conèixer la veritat. No hi ha societats perfectes, però algunes intenten evolucionar i van trobant solucions, ni que siguin parcials. D'altres estan involucionant. Com Espanya. Com Catalunya.
 28. Icona del comentari de: Si noi, a juliol 29, 2021 | 06:39
  Si noi, juliol 29, 2021 | 06:39
  i tu fas pudor a corruptgent amb pocs arguments i menys llums.
 29. Icona del comentari de: Fe a juliol 29, 2021 | 12:32
  Fe juliol 29, 2021 | 12:32
  Quan hi ha una part de l'independentisme que es llança cap al negoci, els altres equips, que sols no poden decidir, si es queden en les estrictes reivindicacions perden ous i esquelles. És això el que va passar a l'anterior legislatura que, mentre es menyspreava sense embuts la figura de MHP Torra, ERC arrelava els seus tentacles i es feia amb els espais directius d'economia i propaganda. Què toca fer ara als il·lusos, si és que en queda algun? Nedar i guardar la roba i no deixar que el pastís (de pasta) se l'adjudiquin massivament els veterans, ambiciosos i gens escrupulosos que van "guanyar" d'un escó (no tinc cap dubte de la tupinada) les eleccions del 14f. Ara pesecé, erc, pedems... i els mitjans ben untats es posaran a predicar que el procés s'ha acabat. La independència és del poble. I mentre els vot es pugui controlar i valgui per alguna cosa, la seva voluntat s'ha de fer palesa. Si a tanta pressió responem com borregos, la culpa serà nostra.
 30. Icona del comentari de: Toni Soler escarmenta els vells que anaven amb l'estelada a juliol 29, 2021 | 13:31
  Toni Soler escarmenta els vells que anaven amb l'estelada juliol 29, 2021 | 13:31
  Toni Soler de TV3 és ben bé la veu del seu amo (ERC). Quan calia treure's Artur Mas de sobre es va inventar aquell crit de "guapo" i com que una gran majoria té problemes amb l'acceptació del gais, la gent el va avorrim. Jo feia de mestra i els alumnes d'ESO se n'enreien (igual que trobaven molt simpàtic el Franco del Toni Soler). Ara toca avergonyir la gent gran que va protogonitzar les manifestacions de tota mena durant el procés: fem sortir una dona que faci angoixa carregada d'estelades i de llaços grocs, amb veu ridícula... Si Soler, sí, jo et considero un poca pena i a TV3 per consentir-ho.
  • Icona del comentari de: Toni Soler és més independentiste que qualsevol polític corruptgent! a juliol 29, 2021 | 14:53
   Toni Soler és més independentiste que qualsevol polític corruptgent! juliol 29, 2021 | 14:53
   Miss Catalunya ens va donar una costellada de 3 respostes i va trencar la paraula d'eleccions inmediates per separat, per aconseguir la "unitat" amb xantatges, gràcies CUP per enviar-lo a la paperera de la història. Fuigpelmón va trigar setmanes a donar el resultat de l'1-O, segons a suspendre la DUI i hores a fugir deixant-ho tot enmerdat. Torra, un pallasso que només començar, a la inauguració dels jocs del Mediterrani, al migdia trenca amb la corona i per la nit seu al costat del Preparao VI, ho va rematar finiquitant la legislatura però no va convocar eleccions. Així ha estat prUcessant cap enlloc els corruptes prUcessistes durant 10 anys, quan va sortir a la llum la corrupció endèmica a La Famiglia i es van convertir en indepes.
   • Icona del comentari de: Lluït a juliol 30, 2021 | 15:43
    Lluït juliol 30, 2021 | 15:43
    Amb dades, es pot assegurar que els ERCorruptes actuals deixen els convergentets eixeridets d'abans com uns aprenents. Hi ha encara algú avui dia que dugui tant de pa a l:ull que no ho vegi?
  • Icona del comentari de: Junqueras Puny enlaire el GRAN DICTADOR a juliol 30, 2021 | 05:31
   Junqueras Puny enlaire el GRAN DICTADOR juliol 30, 2021 | 05:31
   Toni Soler, junquerisme vomitiu, comunisme de Wc, puny enlaire, i embrutant TV3.JUNQUERAS amb publicitat gratuita del FERROVIAL. ERC es un partit antidemocratic, i amb una TV3 el seu NODO F4ANQUISTA. ADOREM EL GRAN DICTADOR JU QUERAS i la seca chacha putrefacta Antonio Soler de Bahamontes, el forrat per ERC
 31. Icona del comentari de: Foc a tots ells a juliol 29, 2021 | 16:22
  Foc a tots ells juliol 29, 2021 | 16:22
  Sí, però la culpa és nostra per tornar a votar a aquests subnormals sabent que només treballen per a la seva butxaca. Si els "independentistes" només són col·laboracionistes se n'ha de votar a uns altres.
 32. Icona del comentari de: ERC ES ESPAÑA, ES PSOE, ES KOLAU a juliol 29, 2021 | 16:53
  ERC ES ESPAÑA, ES PSOE, ES KOLAU juliol 29, 2021 | 16:53
  Junquerisme grog, travestisme espanyolista, YO SIGO,A EL MOLT ESPANYOL JUNQUERAS DEL PSOE.155. Qui vota junqueras es un espanyol des del cap al cul ple de merda espanyola
  • Icona del comentari de: Psiquiatra d'en Narcís a juliol 29, 2021 | 21:34
   Psiquiatra d'en Narcís juliol 29, 2021 | 21:34
   Lo seu no te remei, compadeixo als seus pares...
 33. Icona del comentari de: Narcís ( no anem bé , sr. Cotarelo ! ) a juliol 29, 2021 | 23:00
  Narcís ( no anem bé , sr. Cotarelo ! ) juliol 29, 2021 | 23:00
  Posem-hi que l' autor tingués raó ( res nou que no diguin d' altres ) . . què compon res de tot allò que diu amb com sortir disparats d'aquest estat ? PD : això no desfà ERC pugui ser bon exemple .. que no pas posar JxC al mateix sac , no pas, quan en MHP Puigdemont procura lluitar com pot pro la llibertat de nostra nació fora de les urpes d' aquest catalanòfob estat !
 34. Icona del comentari de: Ben dit sr Cotarelo a juliol 30, 2021 | 10:59
  Ben dit sr Cotarelo juliol 30, 2021 | 10:59
  Ara cal denunciar sense manies als Nostres Traïdors.
 35. Icona del comentari de: Prou !!!! a juliol 30, 2021 | 15:01
  Prou !!!! juliol 30, 2021 | 15:01
  Article magnific, com sempre, Mestre. Per cert el puny aixecat del junqueras es de comunista?
 36. Icona del comentari de: Gecko a juliol 30, 2021 | 17:53
  Gecko juliol 30, 2021 | 17:53
  Sovint sentim dir que els polítics catalans no tenen sentit d'estat, és obvi, no tenim encara estat propi i n'han d'aprendre. Per una altra banda els polítics no son pas extraterrestres, venen d'on venen. Segurament els polítics actuals podrien ésser millors, però prefereixo que els que tenim millorin, que no pas que siguin "substituïts" per populistes i altres il·luminats. La independència l'aconseguirem si molts de catalans la volem i entre tots. I amb les eines i el personal polític que tenim. Ningú ho farà per nosaltres. És això.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa