L’últim tsunami

"O la resposta del món sobiranista és contundent com no ho ha estat mai, o la sentència tancarà un cicle que caldrà esperar anys per tornar a obrir"

La irrupció en el panorama polític i social català de la iniciativa Tsunami Democràtic a començaments d’aquest mes ha estat del tot inesperada per tothom. Ha arribat en un moment de cansament, desil·lusió, emprenyament i quasi desesperança. I tot i que se li ha de donar temps per veure com s’expressa, ja apunta maneres. D’entrada, es va presentar amb el suport de presos, exiliats i polítics de tots els partits independentistes -que no és poc en els temps que corren.

A més, una bona notícia és que la iniciativa ha aconseguit ràpidament detractors de l’àmbit espanyolista i unionista. És el cas, per exemple, de la delegada del govern espanyol a Catalunya, la socialista Teresa Cunillera, qui aquest mateix divendres al matí deia a Catalunya Ràdio que no li agrada el nom de la iniciativa perquè “d’un tsunami no en surt mai res bo”. De fet, això és el que volen, que quan surti la sentència contra els presos polítics no passi res.

Però Tsunami Democràtic ja ha deixat clar que no serà així. Aquest moviment ciutadà ha avisat en l’últim comunicat emès que únicament contempla o l’absolució o una resposta a la sentència. I més val que sigui així de debò. O la resposta del món sobiranista és contundent com no ho ha estat mai o, no ens enganyem, la sentència tancarà un cicle que caldrà esperar anys per tornar a obrir. 

Nou comentari