El Tinell independentista

"La cola d'impacte definitiva entre ERC i JxCat serà un probable govern, abans de dos anys, dirigit per la suma de PP i Vox. Un nou escenari molt aprofitable per al conjunt de l'independentisme"

L’estructura de govern que s’ha anunciat aquest dilluns està feta per durar. No tant per coherència interna -tot i que sembla menys improvisat que l’anterior-, sinó perquè governarà en un context completament diferent a l’actual. Previsiblement, els indults es produiran abans de l’agost i això suavitzarà molt les tensions entre la presó i el Govern i, a més, farà viables i fluïdes les reunions entre l’exili i qualsevol líder polític en actiu. 

Però el més important és que aquest nou Govern es relacionarà amb un Pedro Sánchez en declivi, lluny dels millors moments del govern més progressista de la història. I si, vist el resultat de Madrid, el PSOE està en hores baixes, encara ho està més Podemos, que haurà de recompondre un lideratge des de la realitat antiutòpica de l’exercici del poder i en competència amb un bon grapat de forces emergents de tipus territorial que li disputen la part del pastís fins i tot a Madrid.

Més enllà de tot això, la cola d’impacte definitiva entre ERC i JxCat serà un probable govern, abans de dos anys, dirigit per la suma de PP i Vox. Un nou escenari molt aprofitable per al conjunt de l’independentisme, com ja ho va ser la confrontació dels temps de José María Aznar i Mariano Rajoy. En definitiva, un pacte d’acer amb horitzó 2025.

Comentaris

  Zaping 18/05/2021 9:06 pm
  Aprofito aquesta entrada per dir que considero abusives i indignes les intervencions de Toni Soler que enalteixen Erc i menystenen i ridiculitzen JxC a Tv3. L'humor preyesament intel.ligent no li dona butlla per servir les seves opcions polítiques. A partir d'avui ja no connecto més amb els seus programes. Però abans de deixar-ho he volgut que constés.
  ERC sucesores de Iscariote 18/05/2021 3:22 pm
  ERC, no es independentista , lo han dejado bien claro sus hechos y declaraciones (incluida la de Junqueras ), nunca han querido pactar con Junts ( Puigdemont), sus socios son PSC y podemitas , pero ERC ha de hacer el teatro de : Junts abandona las negociaciones y no le queda mas remedio por el interés de España ( dirán que es por Catalunya) , han de gobernar el pais para ..bla bla bla . la táctica de Junts es clara , darles toda la cuerda que quieran para que ellos solitos se ahorquen . el daño ya esta hecho desde el 27-O , enero 2018 investidura bloqueda de M.H.P. Puigdemont , por ERC, mas provocar a traición , daño irreparable al M.H.P. Torra , etc etc. ¿ que mas se puede pedir a una panda de traidores ?
   Gonzalo 18/05/2021 3:27 pm
   Lo que se llama otra jugada maestra.... jajajajajajajaja!!!!! Pues si erc no es separatista....obtuvo 33 escaños......entonces no sois el 52%......
  Doctor Strangelove 18/05/2021 12:49 pm
  Ricard, deixa de parlar en nom dels catalans i preocupat per la teva miserable vida. Segur que no arribes ni a mileurista! En fi, el que dic sempre els vells portareu aquest meravellós país a la merda, i se us en fot que nosaltres, els que treballem us paguem la vostra mísera jubilació. I ho dic en castellà perquè queda millor, us penseu que som "cornudos y apaleados", però algun dia direm prou, i us haurà de mantenir la santa trinitat, colla de ganduls! Doc.
  Ricard 18/05/2021 12:29 pm
  Als catalans ens és ben igual qui mana a Madrid. Hi ha una gran coalició de facto PP, PSOE, Cudadanus, Más Pais, Bocs i la resta de partis racistes anticatalans en els temes que ens afecten als catalans. El fanatisme castellanista no decaurà mani qui mani a Castella.
  Comun's,crostadrégimen78 18/05/2021 12:03 pm
  PP C'nos Vox PPsoE són ultradreta facha i Podemos Comuns són españolistas mercenarios borbònicos. Comuns mai faran el president un republicà i un catalanista d'esquerres progresista perquè l'objectiu de Comuns són las puertas giratorias que només els poden assegurar fascistas de PesoE.
  Gonzalo 18/05/2021 11:13 am
  Otra jugada maestra,no? Jajajajajajaja!!!!!
  Donec Perficiam 18/05/2021 10:17 am
  Estic d'acord amb el Sr. Cot i ho he dit moltes vegades: hem de tenir clar que Caspaña ha sigut, és i serà fatxa pels segles dels segles amén. I encara que goberni Psoe, també segueix sent fatxa. Per aixó hem de tenir clar que: 1- marxem cagant llets (ara per ara bastant dificil), 2- ens blindem contra ells (pactes d'unitat si o si per no ser febles), 3- crear el Ministeri de denuncies contra Caspaña i portar-les als Tribunals Europeus directament, 4- fer com Escocia i fer absolutament visible als catalans que la independència només té ventatges, 5- exigir a Caspaña tots els diners que ens deu i fer públics als quatre vents, dia si dia també, tots els seus incompliments, 6- desobediència i més desobediència (quan les lleis són injustes s'han de desobeïr)....seguiria però seria inacabable....
  skamarla 18/05/2021 8:45 am
  Dubto que arribin els indults. Ningú del PSOE els vol, i ben pocs dels Comuns. A més, el Pedro Sánchez és un covard, i no es vol enfrontar a tothom amb un canvi de relat que no es creu ni ell.
  Luisnomeacuerdo 18/05/2021 12:31 am
  Salvador de causas pobres queda mejor el túnel de los fascistas independentistas. A ver cuanto os duran estos payasetes lazinazis.
  Ramon 17/05/2021 11:37 pm
  Doncs jo amb perdó però m'hi cago molt, amb qui és més independentista, més sobiranista, més nacionalista, més catalanista, quan el govern espanyol és de dretes. En realitat una de les millors dades del tomb independentista del 2009 és que el generen pijoprogres que tota sa puta vida havien votat sucursalista i que es produeix en un moment que absolutament totes les administracions eren sociates. O sia que no tenien la solució fàcil de sempre de fer arribar en tren o com sigui les esquerres al govern espanyol. Perquè ja hi eren.
  Vendetta 17/05/2021 11:05 pm
  Aneu a la merda botiflers si ke manaran ppyvox y ke.. Son cacanyols igual ke podemos us esclafaran com a escarvats y aki el botiflers y els seus palmeros es baixaran al pantalons fins els turmells fastis de pais y de gent CATALU YA CATALANA²
  MSR 17/05/2021 10:30 pm
  No hi ha res com ser optimiste.
   Ramon 18/05/2021 11:37 am
   Oh, és que hi ha raons per l'optimisme. I si no t'ho creus, llegeix i escolta com n'estan de rabiosos els espanyols. Però ara evidentment el que cal és que Junts per Catalunya no es deixi dur al costat obscur de la força. Ara cal que torni a mostrar fermesa a l'hora de la puta taula de merda. Si els sociates ni la convoquen, o si pretenen parlar-hi del temps, s'ha acabat el bròquil i eleccions.
    Gonzalo 18/05/2021 3:29 pm
    Plan perfecto.. Y después de esas elecciones???? No me lo digas.... andapandanchia en 18 meses!!!!!!! Jajajajajajaja!!!!;

Nou comentari