El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Zelenski acusa Rússia de disparar míssils a un hospital de maternitat
  • CA

El president d’Ucraïna, Volodímir Zelenski ha acusat Rússia de disparar míssils contra un hospital de maternitat i ha tornat a reclamar que es tanqui l’espai aeri ucraïnès per evitar atacs d’aquesta mena. Zelenski ha piulat a Twitter, amb un vídeo de la suposada destrucció de l’hospital aquest dimecres. Pel que fa a Rússia, ni el país ni l’exercit han afirmat res sobre l’atac i en les seves últimes declaracions, el president Vladimir Putin havia dit que “no atacaven la població civil”. De moment, no hi ha hagut recompte de morts, però Zelenski ha assegurat que n’hi ha hagut.

“Mariúpol. Atac directe de les tropes russes a la Maternitat. La gent, els nens estan sota les runes. Atrocitat! Quant de temps més en serà còmplice el món ignorant el terror? Tanqueu el cel ara mateix! Atureu els assassinats! Teniu poder, però sembla que esteu perdent humanitat”. Amb aquestes paraules s’ha pronunciat el president d’Ucraïna després que Rússia hagi bombardejat un hospital on hi havia dones i nens. De fet, aquest acte ha fet que el president d’Ucraïna reiteri la necessitat de garantir un espai aeri segur, perquè aquestes pràctiques, en les que perden la vida molts civils, no es puguin fer.

També s’ha pronunciat sobre la qüestió l’assessor de Volodimir Zelenski, Mykhailo Podoliak, que ha lamentat que Mariúpol “està esent esborrat per les bombes de l’exèrcit rus davant dels nostres ulls”. També en una piulada a Twitter, Podoliak ha afegit: “Dones embarassades i nens sota la runa. En lloc de noves vides, morts. No n’hi ha prou per tancar el cel d’Ucraïna? No és prou argument per aturar la matança?”. Un cop més doncs, les autoritats ucraïneses han utilitzat la xarxa social per criticar les actuacions de Rússia i demanar a la resta del món el suport necessari per acabar amb la guerra.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: QUINA DIFERENCIA! Zelenski VS Fuigpelmón a març 09, 2022 | 21:07
    QUINA DIFERENCIA! Zelenski VS Fuigpelmón març 09, 2022 | 21:07
    Un dona la cara i té tot el país darrera, l'altre té tot el País darrera i fuig deixant-ho tot enmerdat...
    • Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a març 10, 2022 | 10:05
      Pere Llimonera i Citronell març 10, 2022 | 10:05
      FuigPelMón, ni da la cara (prefiere huir por alcantarillas o escaparse en maleteros de coches), ni tiene detrás a la mayoría de la región autonómica catalana (menos aun de todo el país)... FuigPelMón solo tiene detrás a los supremacistas y a los, cada vez menos numerosos, sectarios y totalitarios de su 'partido'; y por el contrario tiene en CoNTRa a la inmensa mayoría del pueblo español, a la mayoría del pueblo catalán e incluso a otros separatas suprematas y partidos separatas de otra tendencia política diferentes, aunque de similar fachorrerío conceptual... Esa es la realidad, no las ficciones que pregonan continuamente algunos en su continuos mantras populistas y demagogos...

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa