Un palestí mort i més de 200 ferits en enfrontaments amb forces israelianes a Cisjordània

Les autoritats israelianes argumenten que haurien disparat la víctima perquè s'apropava amb una barra de ferro

Un palestí ha mort i més de 200 han resultat ferits en enfrontaments amb les forces de seguretat israelianes en diversos punts de Cisjordània. La víctima mortal ha estat identificada com un home de 41 anys que suposadament hauria rebut un tret de bala a la ciutat de Beita, al sud de Nablus, segons han indicat fonts de seguretat palestines a l’agència de notícies Wafa. Així mateix, l’Exèrcit d’Israel ha confirmat que un soldat ha disparat un palestí ja que aquest s’ha apropat “ràpidament” als agents mentre subjectava “un objecte identificat com una barra de ferro“.

“Després de no detenir-se, tot i que soldats palestins van disparar a l’aire, el comandant de la força va disparar contra el sospitós“, ha dit segons recull ‘The Times of Israel’. Segons l’agència palestina, les autoritats israelianes també han detingut sis palestins després de diversos enfrontaments i a la localitat de Tubas han resultat ferits 158 palestins per bales i gasos lacrimògens, entre els quals es troben el governador, Younis Al Asi, i el ministre encarregat dels assentaments israelians, Walid Assaf. A la localitat de Naplusa hi ha 49 civils ferits.

Comentaris

    Jubilat. 28/07/2021 9:04 am
    Quan, accabada la segona guerra mundial, fet els repartiment de Palestina, els Israelites hi van estar d' acord, els Palestins no. "Aixó que han signat - digueren - nosaltres ho esborrarem amb sang". I anar fent.
    Carrasclet 28/07/2021 12:00 pm
    Manipulació estàndard. 1) La fotografia no es correspon amb la notícia de la mort del palestí Jabal Sbeih. 2) Europa Press recull, literalment, fil per randa «fonts de la seguretat palestina» sense contrastar-les amb cap altre font. No hi ha cap mitjà de comunicació que parli de 200 ferits. La Mitja Lluna palestina (equivalent a la Creu Roja) va comunicar que a Beita la policia israeliana va disparar a 21 palestins (sense dir que fossin ferits) i «68 més foren ferits per bales de goma». Respecte a les protestes a la ciutat de Tubas, els mitjans palestins parlen de 13 ferits, no de 158. 3) «... soldats palestins van disparar a l’aire» és una invenció de la Redacció. Ni la informació manipulada de la conservadora i catòlica Europa Press ho diu. 4) El mateix dia, a Gaza, Hamàs va matar a Hassan Abu Zayed i Imad al-Tawil. Tant ONG palestines i d’altres, com la Unió Europea han mostrat «consternació» i han demanat investigacions independents. No cal dir que la mort d’aquestes dos palestins no té cap mena d’importància ni atenció per part d’Europa Press.

Nou comentari