El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Trump, després de deixar la Casa Blanca: “Tornarem d’alguna manera”
  • CA

El president sortint dels Estats Units, Donald Trump, ha abandonat aquest dimecres la Casa Blanca, quatre hores abans de la investidura de Joe Biden com a nou mandatari de país, i s’ha acomiadat dels nord-americans amb un últim discurs en el qual, a més de defensar la seva gestió, ha anticipat un possible retorn polític: “Tornarem d’alguna manera”. La Casa Blanca havia convocat els mitjans a les 8.00 (hora local), moment en què ha aterrat al costat de l’edifici presidencial l’helicòpter en el qual posteriorment s’han pujat Trump i la seva dona, Melania Trump, per acomiadar-se de què ha estat el seu llar durant els últims quatre anys. Abans d’embarcar en el ‘Marine One’, ha declarat davant els periodistes que ser el comandant en cap dels Estats Units ha estat “un gran honor”.

L’helicòpter l’ha portat a la Base Andrews, a Maryland, on ha pronunciat el seu últim discurs com a president, en el qual, de nou sense guió, ha defensat el “sorprenent” treball de la seva Administració. El mateix Trump ha admès que no ha encapçalat “una Administració corrent”, encara que ho ha fet per aplaudir les polítiques promogudes en diferents àmbits, des del militar a l’econòmic, passant fins i tot pel judicial o el sanitari. Així, ha expressat el seu condol als familiars de les persones mortes per coronavirus i ha destacat que, sota la seva gestió, s’ha aconseguit el “miracle” de tenir una vacuna contra la Covid-19 en un termini de nou mesos. “Recordadnos”, ha dit, a l’defensar que, tot i els “obstacles”, ho ha “donat tot en el terreny de joc”.

“Sempre lluitaré per vosaltres. Estaré observant. Estaré escoltant”, ha afegit Trump, que li desitja “gran èxit” a el Govern de Biden, ja que “tenen els fonaments per fer alguna cosa espectacular” durant els propers quatre anys. Després de la marxa de Trump de la Casa Blanca, ha transcendit que tant ell com la seva dona han deixat sengles notes de benvinguda als futurs inquilins, segons fonts citades per la CNN que no han pogut aclarir el contingut d’aquests missatges.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Joan Triadó a gener 20, 2021 | 16:40
    Joan Triadó gener 20, 2021 | 16:40
    S'han pujat, no, han pujat sense el pronom reflexiu
  2. Icona del comentari de: Anònim a gener 20, 2021 | 16:41
    Anònim gener 20, 2021 | 16:41
    Feu servir el translate?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa