Sánchez celebra la “missió complerta” a l’Afganistan i garanteix que Espanya no deixarà sol el poble afganès

El president espanyol explica que buscaran "vies" per seguir evacuant col·laboradors

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha celebrat que l’evacuació d’Afganistan ha estat “una missió complerta” i ha manifestat “l’orgull” per la tasca dels servidors públics. “Espanya ho ha fet bé i així s’ha reconegut a tots els països de la UE”, ha assegurat Sánchez. I ha afegit que no deixaran sol el poble afganès: “Hem estat a Kabul fins a l’últim segon, però seguim compromesos amb la defensa dels drets humans i la llibertat del país”. En aquest sentit, ha garantit que buscaran “vies” per seguir evacuant el màxim nombre de persones: “Treballarem de manera discreta”. D’altra banda, ha fet una crida a la UE perquè actuï conjuntament i perquè reflexioni quines mesures cal prendre, respectuoses amb les Nacions Unides.

En una compareixença des de la Moncloa, Sánchez ha explicat que han evacuat 2.206 persones. 1.607 corresponen al contingent espanyol, 336 a la UE, 131 als Estats Units, 50 de la OTAN i 21 de Portugal. Fins avui, han aconseguit arribar des de Kabul 17 vols, 11 dels quals noliejats per Espanya i sis per la Unió Europea. Dels evacuats, un 47% són dones i un 40% són menors.

Pedro Sánchez visitarà amb el rei Felip VI la base de Torrejón de Ardoz dissabte. El president preveu que la base estigui operativa fins d’aquí a una setmana, aproximadament, fins que s’envïi als refugiats al sistema nacional d’acollida.

El president no ha sabut concretar quantes persones han quedat pendents d’evacuar a l’Afganistan. I ha assegurat que durant l’evacuació han tingut una perspectiva “absolutament àmplia” de qui consideraven col·laboradors i familiars per poder-los treure del país.

Finalment, Sánchez ha dit que és “díficil d’entendre” per què l’oposició “critica un operatiu que ha estat qualificat d’èxit”. També ha defensat que el govern espanyol ha estat en contacte “constant” al llarg d’aquests dies amb els presidents i portaveus dels grups parlamentaris, mitjançant diferents ministres, i ha reivindicat la tasca de “comunicació i transparència”.

Comentaris

  Eugeni 27/08/2021 3:50 pm
  Missió "acomplerta"? No sé si a l'Afganistan coneixen aquest triler...
  ton c. 27/08/2021 4:39 pm
  també ho varen dir del Sàhara i m ira on som, els espanyols no son de fiar.
  Junquerisme es robar, es ferrovial 28/08/2021 6:44 am
  El generalisimo junqueras ens va col.locar a aquest nazional.socialista, un hitler d'esquerres dements, lladregotes i vulgars. ERC sempresbruticia i robar, robar i robar

Nou comentari