Salvini anuncia una ofensiva de referèndums contra el nou Govern d’Itàlia

A Itàlia el Govern ha de convocar un referèndum si es recullen almenys 500.000 signatures de ciutadans amb dret a vot

El líder de l’oposició italiana, Matteo Salvini, de l’ultradretà partit Lliga, ha anunciat aquest diumenge una bateria de referèndums contra les polítiques del nou Govern italià, una coalició entre el Moviment 5 Estrelles -antic soci de govern de Salvini- i el Partit Democràtic. “Anem a per aquells traïdors que s’aferren a les poltrones”, ha afirmat Salvini des de Pontida a la regió de Normandia (nord), on milers de simpatitzants de la Lliga han ovacionat el seu “capità”.

“En qüestió de mesos hi haurà un govern del poble. N’hem tingut prou d’estafes i traïcions”, ha reblat en el que serà la culminació d’una estratègia de petició de referèndums contra les mesures del nou Executiu, inclosa la pretesa reforma electoral que dificultaria una majoria de la Lliga.

A Itàlia el Govern ha de convocar un referèndum si es recullen almenys 500.000 signatures de ciutadans amb dret a vot. “Si toquen el nostre Decret de Seguretat, no reunirem 500.000 signatures, sinó cinc milions per defensar les sagrades fronteres de la nostra nació”, ha advertit.

Quant al canvi de govern, Salvini ha denunciat que ha estat víctima d’un complot de la UE. “El poble italià no serà esclau de ningú”, ha assegurat.

Nou comentari