El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Rússia volia una victòria de Trump als Estats Units “pels seus grans defectes”
  • CA

El diari anglés The Guardian ha fet públic un document que descriu com el departament d’experts del president rus, Vladimir Putin, va interferir en la cursa per la Casa Blanca amb l’objectiu de “destabilizar” Amèrica. Un candidat, per sobre de tot, podria ajudar a aconseguir-ho i els experts confiaven en què aquest era el “mentalment inestable”, impulsiu i “desequilibrat” Donald Trump.

L’administració Obama havia causat danys a l’economia russa imposant sancions, i calia un “pla defensiu”. Els nivells de vida a Rússia estaven caient, les elits regionals estaven descontentes i l’eufòria de l’annexió de Crimea per part de Putin el 2014 s’havia desgastat, segons l’informe.

L’objectiu de Moscou era promulgar mesures que “pressionessin” els Estats Units per aconseguir la fi de les sancions a Rússia o almenys per a suavitzar-les. Aquesta meta passava, primerament, perquè el president dels Estats Units fos algú “inestable”.

Els defectes personals de Trump eren tan extensos –també el seu “complex d’inferioritat” – que era la persona perfecta segons el Kremlin per alimentar les divisions i afeblir la posició negociadora dels Estats Units. L’avaluació de la personalitat de Trump es basava en proves, diu el diari anglés, derivades de l’observació del seu comportament durant els viatges a Rússia.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa