El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Rússia bombardeja una base militar propera a la frontera amb Polònia
  • CA

Rússia continua amb els bombardejos indiscriminats a Ucraïna. Aquest diumenge de matinada el consell regional de Leópolis, a l’oest del país, ha denunciat un bombardeig amb vuit míssils. Aquests han caigut a una base militar molt propera a la frontera amb Polònia, a només 15 quilòmetres. Això ha fet sonar totes les alarmes, ja que només amb què un d’aquests míssils caigués més enllà del calculat es podria desfermar la tercera guerra mundial, ja que l’OTAN i els Estats Units han insistit que no deixaran que Rússia toqui “ni un centímetre” del seu territori.

“Els ocupants han fet un atac aeri contra el Centre Internacional de Manteniment de la Pau a Yavoriv“, ha informat Leópolis. Això es situa a cinquanta quilòmetres a l’oest de la ciutat, molt a prop de la frontera amb Polònia, segons ha denunciat el mateix consell regional en el comunicat fet públic a la seva pàgina web.

Per ara Ucraïna ha denunciat nou morts i cinquanta set ferits provocats per aquest atac rus amb vuit míssils que va començar a les 5:50 hores de la matinada, el que a Catalunya serien les 3:50, i que es va deixar sentir al centre de la ciutat de Leópolis, segons ha constatat l’agència EFE en una piulada. Pocs minuts abans que caiguessin els projectils havien sonat les sirenes antiaèries que urgeixen a buscar refugi davant un nou atac.

En aquest marc, el conseller del Ministeri d’Assumptes Interiors, Vadym Denysenkoo, ha denunciat que amb aquesta ofensiva “pretenen demostrar que a Ucraïna no hi ha cap lloc segur”.

16.000 voluntaris del Pròxim Orient

A l’altre extrem del país, el líder de l’autoproclamada república de Donetsk, Denis Pushilin, ha advertit que “en un futur molt proper” arribaran al país 16.000 voluntaris de països del Pròxim Orient per ajudar a invadir del tot el país, que porta disset dies en guerra. “En un futur molt proper estaran amb nosaltres a les trinxeres veïnes, colze a colze amb les nostres unitats per l’alliberament de la República Popular de Donetsk i la de Lugansk“, ha assegurat en una entrevista a una televisió russa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa