El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Risc elevat d’atac terrorista contra les forces internacionals presents a l’Afganistan
  • CA

Una de les principals preocupacions de les forces armades de diferents països presents a l’Afganistan són els atacs terroristes que puguin tenir lloc, segons apunta Sky News. El grup que és més preocupant és una filial de l’Estat Islàmic a l’Afganistan anomenada Estat Islàmic Khorasan, o ISIS-K. El tipus d’atacs que se’ls coneix per dur a terme en particular són els atemptats suïcides com una bomba en cotxes o en persones.

El Regne Unit, els Estats Units i altres forces aliades estan especialment exposades perquè no tenen un control total sobre la seva pròpia seguretat, han de confiar en els talibans per a ajudar a garantir l’accés a l’aeroport. En els últims dies, els ministres, inclòs el secretari de defensa i el ministre de les forces armades, han manifestat la seva preocupació per l’amenaça de seguretat a les tropes implicades en l’esforç d’evacuació.

Aquest matí, el Secretari d’Afers Exteriors Dominic Raab va dir que unes 2.000 persones havien tornat al Regne Unit des de l’aeroport de Kabul en les últimes 24 hores i que “el sistema està operant a tota velocitat”.

“Fins l’última hora i el dia que ens queden, utilitzarem tots els que puguem de tornada, els nacionals britànics, els afganesos que van treballar tan lleialment per nosaltres, estem fent tornar als acadèmics de Chevening, també defensors dels drets de les dones i periodistes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa