El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Operació de gran envergadura contra el gihadisme a Bèlgica
  • CA

Estem en una situació extremadament seriosa“, ha afirmar Charles Michel, primer ministre belga. En aquests moments s’està desenvolupant una operació policial de grans proporcions a diverses zones de Brussel·les i Charleroi, amb centenars d’unitats policials i helicòpters. La pròpia policia belga ha demanat que “per seguretat es respecti el silenci de la ràdio i els mitjans de comunicació sobre les operacions de la policia en curs a Brussel·les”. Diverses zones estan acordonades per les forces de seguretat i l’operació afecta fins i tot la rodalia de la Grande Place, el centre històric de la ciutat.

Diversos restaurants i locals d’esbarjo han estat desallotjats i les autoritats han decretat que aquest dilluns es mantinguin tancats tots els centres educatius de la capital belga, incloses les universitats. El Consell Nacional de Seguretat ha elevat a nivell 4 l’amenaça sobre Brussel·les, el màxim en l’escala de risc.

Durant tota la jornada els transports públics han funcionat a nivell mínim i les zones comercials i turístiques han estat gairebé desertes a causa del desplegament policial.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa