El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’FBI registra la mansió de Donald Trump a Mar-a-Lago
  • CA

L’FBI ha entrat aquest dilluns a registrar la mansió de l’expresident nord-americà Donald Trump al complex Mar-a-Lago a Florida per investigar el possible la tinença e documents classificats que s’hauria endut el gener del 2021 de la Casa Blanca. “La meva bonica casa Mar-a-Lago a Palm Beach, Florida, està ara mateix assetjada, aplanada i ocupada per un gran grup d’agents de l’FBI”, ha detallat Trump en un comunicat emès a través del seu comitè d’acció política, Save America .

Una persona familiaritzada amb la investigació consultada per ‘The Washington Post’ ha assegurat que els agents estarien fent una cerca autoritzada per un tribunal en relació amb la causa oberta contra l’exmandatari per suposadament haver-se endut la seva residència documents classificats després de deixar la Casa Blanca, informa l’agència Europa Press.

Trump llança acusacions de corrupció contra el Partit Demòcrata

Trump ha dit que la batuda ha estat “sense previ avís”, i ha afirmat que no era “necessària ni apropiada”. Així mateix, ha acusat el Partit Demòcrata d’armar el “sistema de Justícia” en contra seva. “Mai abans havia passat una cosa així a un president dels Estats Units. Després de treballar i cooperar amb les agències governamentals rellevants, aquesta batuda no anunciada a casa meva no és necessària ni apropiada”, ha dit a la missiva.

Donald Trump

L’expresident nord-americà també ha afirmat que l’FBI hauria obert la seva caixa forta i ha comparat l’actuació dels agents policials amb el Watergate, encara que en sentit contrari: “Aquí, a la inversa, els demòcrates han irromput a la casa del 45è president dels Estats Units”. “Tal assalt només podria tenir lloc a països del Tercer Món. Desafortunadament, els Estats Units ara s’han convertit en un d’aquests països, corruptes en un nivell mai abans vist”, ha afegit Trump.

Dubtes sobre l’actuació de Trump amb documentació sobre la presidència

Al gener, l’Administració Nacional d’Arxius i Registres va recuperar després de dos mesos 15 caixes de documents i altres articles de la residència Mar-a-Lago que, segons els funcionaris de l’ens, haurien d’haver estat lliurats quan Trump va deixar la Casa Blanca.

L’actuació de l’expresident en relació amb aquests arxius va generar dubtes sobre si hauria violat la Llei de registres presidencials, que requereix la conservació de memoràndums, cartes, notes, correus electrònics, faxos i altres comunicacions escrites relacionades amb els deures oficials d’un president, segons el diari esmentat.

Més notícies
Ivana Trump
L’exdona de Donald Trump, Ivana, hauria estat enterrada en un camp de golf
Notícia: L’exdona de Donald Trump, Ivana, hauria estat enterrada en un camp de golf
Comparteix
D'aquesta forma l'expresident s'estalvia de pagar impostos
L'expresident dels Estats Units Donald Trump / Bernd von Jutrczenka
Trump insinua que es presentarà a les eleccions presidencials de 2024
Notícia: Trump insinua que es presentarà a les eleccions presidencials de 2024
Comparteix
L'expresident dels Estats Units torna per primer cop a Washington des que va deixar la Casa Blanca
Ivana Trump
Mor l’ex dona de Donald Trump, Ivana Trump
Notícia: Mor l’ex dona de Donald Trump, Ivana Trump
Comparteix
Ho ha confirmat la família en un comunicat on han demanat intimitat
L'empresari sud-africà Elon Musk vol comprar Twitter / DPA
Elon Musk fa possible el retorn de Trump a Twitter
Notícia: Elon Musk fa possible el retorn de Trump a Twitter
Comparteix
El multimilionari ha titllat la decisió d'"estúpida" i ha decidit reactivar el compte de l'expresident nord-americà

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Doctor Strangelove a agost 09, 2022 | 20:05
    Doctor Strangelove agost 09, 2022 | 20:05
    Jo soc molt seguidor de Trump. No em crec res del què diuen d'ell, solament me'l crec a ell. Vaig tenir una conversa molt intel·ligent amb ell, de veritat. A mi m'agrada conversar amb tothom, vàrem fer un cubata, ens el vàrem beure, convidava ell, i ens vàrem veure cara a cara, els seus arguments contra els meus! Coincidien! Això sí, no us penseu que era una citació de les seves, és hetero ?. Doc.
  2. Icona del comentari de: M Punto Sobres a agost 09, 2022 | 20:09
    M Punto Sobres agost 09, 2022 | 20:09
    Ara en Trump, probrissó, necessitaria els serveis del PePe, especialistes, entre altres coses, en fer desaparèixer PCs i documentació vària.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa