El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Eurodiputats rebutgen el gas i l’energia nuclear com a sostenibles
  • CA

L’Eurocambra vota aquest dimecres la nova “taxonomia de la Unió Europea” (UE), classificació que serveix per identificar quines inversions i projectes són perjudicials per al medi ambient. Abans, però, diversos eurodiputats dels principals grups de l’Eurocambra han rebutjat la proposta de considerar el gas i l’energia nuclear com a inversions sostenibles.

Parlamentaris del Partit Popular Europeu (PPE), Socialistes i Demòcrates, Renovar Europa, els Verds i l’Esquerra han donat suport a una esmena que exclou el gas i les nuclears de la taxonomia, tot i que dubten si tirarà endavant.

L’eurodiputada Silvia Modig, del grup parlamentari de l’Esquerra, ha aclarit que “la taxonomia no prohibeix res, només classifica, i assegurarà que les persones puguin escollir si els seus estalvis s’inverteixen en combustibles fòssils o energies renovables”.

“El món ens mira. Si Europa, que pretén liderar el món en la lluita contra el canvi climàtic, classifica una energia fòssil com a verda, tindrà conseqüències a tot el món”, ha dit l’eurodiputat del grup dels Verds Bas Eickhout.

Votació al ple del Parlament Europeu a Brussel·les / Parlament Europeu
Votació al ple del Parlament Europeu a Brussel·les / Parlament Europeu

Dependència del gas rus

Un dels principals objectius de l’esmena és, també, evitar la dependència del gas rus. “No som ingenus, entenem que no podem eliminar la dependència del gas d’un dia per l’altre, però no podem afirmar que els combustibles fòssils són verds, tant pel nostre clima com per la dependència de Rússia”, ha afirmat la diputada del grup Renovar Europa Emma Wienser.

La diputada ucraïnesa convidada a la roda de premsa pels europarlamentaris, Sovsun Inna, ha afirmat que “la Unió Europea no pot donar suport a Ucraïna i al mateix temps construir la seva economia sobre el gas rus barat”. “Avui, la situació geopolítica és completament diferent de la de principis de febrer, quan la Comissió Europea va presentar el document”, ha afegit Inna.

Més notícies
Lahcen Haddad, copresident de la Comissió Parlamentària Conjunta Marroc-Comissió Europea / Servimedia
Parlamentaris marroquins denuncien davant els eurodiputats les “violacions sistemàtiques dels drets humans” als campaments de Tinduf
Notícia: Parlamentaris marroquins denuncien davant els eurodiputats les “violacions sistemàtiques dels drets humans” als campaments de Tinduf
Comparteix
Els diputats lloen els avenços fets en la matèria pel Marroc i critiquen la hipocresia europea
Ursula von der Leyen, presidenta de la Comissió Europea | ACN
Brussel·les crea un grup de treball contra la dependència de l’energia russa
Notícia: Brussel·les crea un grup de treball contra la dependència de l’energia russa
Comparteix
La Comissió Europea dona suport als Estat membres per complir amb el pla REPower EU
10 beneficis de l’energia hidroelèctrica sostenible
Notícia: 10 beneficis de l’energia hidroelèctrica sostenible
Comparteix
A més de generar electricitat de manera renovable, la gestió integral d'embassaments i centrals dóna serveis a les persones, l'agricultura, el turisme fluvial i el medi ambient
La CUP proposa fer una consulta sobre l’energia nuclear
Notícia: La CUP proposa fer una consulta sobre l’energia nuclear
Comparteix
Els anticapitalistes demanen un estudi epidemiològic de les emissions radiotòxiques de les centrals

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Àngel a juliol 05, 2022 | 14:24
    Àngel juliol 05, 2022 | 14:24
    El frikisme sostenible, en realitat, ens costa molts calers a tots...
  2. Icona del comentari de: ciutadà a juliol 05, 2022 | 16:21
    ciutadà juliol 05, 2022 | 16:21
    Gasa i nuclears sostenibles?. Homeeeeeee......!
  3. Icona del comentari de: Ecologista. a juliol 05, 2022 | 17:05
    Ecologista. juliol 05, 2022 | 17:05
    Ens hem embolicat a utilitzar l'energia nuclear sense haver resolt un problema cabdal: el tractament dels residus. Cada vegada, naturalment, se'n acumulen més. Estem actuant com els que pugen a un avió i s'enlairen sense sabr on podràn aterrar, confiant que ja trobaran un lloc. I què passa?'. No cal respondre.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa