El Regne Unit, a les portes de la tercera onada de Covid tot i les vacunes

Experts demanen posposar l'aixecament total de restriccions, previst pel 21 de juny

Un dels principals experts que assessora el govern britànic ha advertit que alguns indicis mostren que el Regne Unit està a les portes d’una tercera onada de contagis de Covid-19, segons recull la BBC. Ravi Gupta, de la Universitat de Cambridge, ha afirmat que tot i que els nous casos són “relativament baixos” la variant índia ha alimentat “un creixement exponencial”. Durant el cap de setmana ja s’han produït avisos per part d’altres experts.

En declaracions a la BBC, Gupta ha recomanat que l’aixecament de restriccions prevista pel 21 de juny es posposi. El govern britànic ja ha advertit que no pot descartar un endarreriment de la desescalada tal i com la tenia prevista. Els amos de negocis, però, han avisat que un canvi en la data proposada podria tenir un impacte negatiu. Aquest dilluns el Regne Unit va notificar 3.000 casos nous de Covid per sisè dia consecutiu. El país no havia superat aquesta xifra des del passat 12 d’abril.

Gupta ha dit a la BBC Radio 4 que aquest creixement de casos situa el país davant de la tercera onada i ha afirmat que tres quartes parts dels casos corresponen a la variant índia. “Clar que el número de casos és relativament baix en aquest moment —totes les onades comencen amb números baixos de casos que remuguen de fons i de sobte exploten, així que la clau ara aquí és que estem veient indicis d’un inici d’onada”.

Malgrat tot, l’expert ha afirmat que el número de gent que ha rebut una vacuna al Regne Unit suposa que aquesta onada probablement necessitaria més temps que les prèvies per emergir. “Podria haver-hi una falsa sensació de seguretat durant un temps, i això és el que ens preocupa”, ha reblat. L’expert proposa endarrerir unes setmanes la desescalada en les restriccions.

Comentaris

  Pepe 01/06/2021 1:36 pm
  A sobre, el britànics, poden venir de vacances? Podem anar de vacances a GB o encara no?
  Jeroni Munyós 01/06/2021 12:36 pm
  El "turisme", tal com s'entén al nostre país, amb les lleis espanyoles i la poca, o manca total, de cura i respecte amb l'entorn humà, social, urbà, paisatgístic, local... on tot s'hi val, ha estat, és i serà la nostra perdició. Temps.
  Kiko 01/06/2021 11:50 am
  Encara bo que els han dit que no vinguin aqui
  Anònim 01/06/2021 9:19 am
  Vaja, que el turisme britànic d'aquest estiu se'n va a fer punyetes.

Nou comentari