El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El pont de la Mercè estarà marcat per pluges arreu del territori
  • CA

El pont de la Mercè estarà marcat per les pluges arreu del territori. Tant el divendres, com el dissabte, diumenge i dilluns, el cel estarà ennuvolat i amb ruixats minsos a la costa i a la muntanya, fet que podria esguerrar els plans a moltes famílies que gaudeixen de vacances els quatre dies.

Un divendres a la tarda molt mogut

De cara el divendres, el cel estarà ennuvolat tot el dia a la major part del territori. Al matí, el cel estarà molt ennuvolat al litoral i prelitoral, mentre que al Pirineu i al Prepirineu els núvols seran minoritaris. Al Tarragonès, hi podria caure alguna gota sense importància. De cara a la tarda i nit, els núvols ja seran abundants a tot el territori, i s’ha activat l’alerta de perill moderat a diverses comarques del litoral i prelitorall Les comarques on hi ha perill moderat són: el Baix Penedès, Garraf, Alt Penedès, Baix Llobregat, Anoia, Avallès Occidental, Vallès Oriental i Maresme. Per exemple, a Granollers s’esperen aiguats que arribin als 2 mm a la nit, mentre que a Vilanova i la Geltrú hi haurà pluges abundants sobretot d’entre les 19h i les 23h, que pot arribar a 6,9 mm de precipitació acumulada. La temperatura serà similar a la dels últims dies i anirà disminuint. També s’esperen ruixats, menys densos, arreu del territori, ja sigui a les Terres de l’Ebre o al Pirineu.

Previsió meteorològica de cara dissabte al matí
Previsió meteorològica de cara dissabte al matí

Avís per tempestes durant la matinada de divendres a dissabte

La línia seguirà similar al dissabte, l’avís meteorològic seguirà igual, però s’hi inclourà la comarca de La Selva. Durant la matinada de divendres a dissabte, s’esperen ruixats importants a les comarques del litoral. A tall d’exemple, a Vilanova i la Geltrú, hi pot arribar a caure 9mm de precipitació acumulada a les 3h de la matinada, Gelida 5,7 mm, mentre que a Santa Coloma de Farners hi caurà 2,2 mm.

A mesura que avanci el dia, els aiguats aniran disminuint, però seguiran sent presents a tot Catalunya i amb una temperatura d’allò més fresca i agradable. A Ponent, plourà al matí, però s’espera que no hi hagi precipitacions a la tarda, una situació similar a la de les Terres de l’Ebre.

El diumenge i el dilluns més tranquils

El diumenge també estarà mogut, durant la matinada s’espera que plogui arreu del territori, mentre que durant el matí plourà al Pirineu, Prepirineu, a les terres gironines i al litoral Barceloní, del Baix Penedès al Maresme. La tarda serà molt similar a la situació del matí, mentre que a la nit s’espera que plogui al Pirineu i a les Terres de l’Ebre i al litoral tarragoní, amb els núvols que marcaran tot el dia.

De cara al dilluns a la matinada, s’esperen pluges al litoral, prelitoral i Catalunya Central, amb els núvols que marcaran la tònica. A mesura que avanci el dia, s’anirà tranquil·litzant i sortirà el sol, tot i que a la tarda s’esperen ruixats al Pirineu, a les terres gironines i al Barcelonès, tot i que a partir de les 18h deixarà de ploure a totes les zones.

Més notícies
Aspecte d'un vehicle gairebé cobert d'aigua en el marc d'un temporal de pluja | ACN
La Generalitat avisa que arriba una tardor amb episodis de pluges intenses
Notícia: La Generalitat avisa que arriba una tardor amb episodis de pluges intenses
Comparteix
El Meteocat modernitzarà els radars per millorar la previsió i Protecció Civil demana seguir les recomanacions
Una dona amb paraigua sota la pluja / EP
Pluges, mala mar i vent posen en alerta els serveis d’emergència catalans
Notícia: Pluges, mala mar i vent posen en alerta els serveis d’emergència catalans
Comparteix
Catalunya es troba en alerta groga pel mal temps
Una de les riuades que ha deixat la tempesta a Vilanova i la Geltrú aquest matí / Policia Local de Vilanova
Risc extrem de tempestes i pluges a 10 comarques del litoral i prelitoral
Notícia: Risc extrem de tempestes i pluges a 10 comarques del litoral i prelitoral
Comparteix
Durant aquesta matinada, podria caure pluges torrencials a les comarques del litoral i prelitoral
Les pluges inunden els carrers / ACN
Activat l’avís per pluges intenses en 31 comarques catalanes
Notícia: Activat l’avís per pluges intenses en 31 comarques catalanes
Comparteix
Els ruixats seran més intensos a mesura que avanci el dia

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa