El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
MÉTEO | Les temperatures tornen a baixar a Catalunya aquest cap de setmana

Ja fa dies que el bon temps acompanya, però la primavera ha donat el tret de sortida oficialment aquesta setmana, el 20 de març. Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat), el temps d’aquest cap de setmana serà força similar al dels últims dies: temperatura agradable (fins als 20 o més graus al punt del migdia) i majoritàriament assolellat, malgrat que no es descarten algunes precipitacions locals aquest divendres. Les temperatures màximes oscil·laran entre els 22 i els 26 graus aquest divendres a gairebé tot el país, però s’espera que baixin fins a 7 graus el dissabte al litoral i prelitoral, i de manera més moderada a les comarques de la Catalunya central i del Pirineu i Prepirineu. La previsió meteorològica apunta que Catalunya entrarà a la pròxima setmana amb una altra baixada als termòmetres.

Temperatures altes el divendres i possibles pluges

El dia més calorós d’aquest cap de setmana serà, sense cap dubte, el divendres. S’espera que tant les màximes com les mínimes siguin lleugerament o moderadament més altes que les d’aquest dijous, principalment al litoral i prelitoral. Els valors més alts se situaran entre els 25 i els 28 graus, sobretot al Camp de Tarragona, però també es registraran temperatures similars a les Terres de l’Ebre, a les comarques centrals i de Ponent i a l’àrea metropolitana de Barcelona. A les comarques gironines, tot i que també assoliran o superaran els 20 °C, les temperatures no es dispararan tant. Al Pirineu i Prepirineu, les màximes oscil·laran entre els 15 i els 20 i les mínimes seran d’entre 3 i 7 graus.

Els núvols podrien tapar Catalunya aquest dissabte, 31 de gener, però no s'esperen precipitacions | Pixabay
Els núvols podrien tapar Catalunya aquest divendres, 23 de març, i no es descarten precipitacions a la tarda en alguns punts concrets | Pixabay

Tot i aquestes temperatures, el cel a Catalunya es llevarà majoritàriament ennuvolat i aniran desapareixent durant el dia, a excepció al nord del país. El Meteocat apunta a possibles precipitacions febles i minses aquest divendres a la tarda a la zona nord del Pirineu i alguns ruixats a l’interior de l’extrem nord-est.

Canvis al termòmetre el dissabte

Els termòmetres tornaran a experimentar un canvi aquest dissabte i les temperatures baixaran de manera considerada, sobretot al litoral i prelitoral. En les comarques d’aquestes zones, les màximes cauran fins als 18 graus (per exemple, al Vallès Occidental i Oriental, a Tarragona i a l’Alt i Baix Penedès), mentre que les mínimes seran d’entre 6 i 11 graus. A la Costa Brava les temperatures seran similars i rondaran els 20 graus de màxima i els 8 de mínima. La baixada de temperatures també es notarà moderadament al Pirineu i Prepirineu, on els termòmetres marcaran els 17 i 18 graus. En aquestes comarques, la nit serà més freda (uns 4 graus).

La previsió descarta pluges durant tot el dissabte i indica que serà un dia assolellat a tot Catalunya. Aquesta tendència es mantindrà fins diumenge, amb temperatures similars a tot el territori que deixaran un dia agradable.

El mapa del temps d'aquest 23 de desembre indica que arribaran núvols a Catalunya, però de cara a dissabte tornarà el sol | Pixabay
El mapa del temps d’aquest 24 de març indica que arribaran núvols a Catalunya, però de cara a dissabte tornarà el sol | Pixabay

Com començarà la setmana que ve?

La meteorologia de la setmana que ve seguirà la mateixa línia d’aquest cap de setmana. Els mapes de Meteocat assenyalen que, entre dilluns i dimarts, es viurà una moderada baixada de temperatures, que es tornarà a elevar a partir de dimecres, tot i que la previsió és que les màximes no superin els 20 graus.

Ja és primavera: quan s’ha de canviar l’hora dels rellotges?

Amb l’inici de la primavera, també cal recordar que aquest cap de setmana hem de canviar l’hora del rellotge. A partir de diumenge, guanyarem una hora de sol a la tarda. Així, la matinada d’aquest diumenge, els rellotges s’avançaran i a les dues seran les tres.

Més notícies
Visitants a l'entorn de l'església
Data de publicació: dissabte 20 d’agost del 2022, 12:23
Localització: Vilanova de Sau
Autor: Àlex Recolons
Restringits temporalment els accessos al pantà de Sau per la sequera
Notícia: Restringits temporalment els accessos al pantà de Sau per la sequera
Comparteix
L'objectiu de restringir l'accés és evitar col·lapses de trànsit i evitar problemes per als habitants i treballadors
S'esperen pluges a part de Catalunya / Pixabay
MÉTEO | Quan arriben les pluges a Catalunya?
Notícia: MÉTEO | Quan arriben les pluges a Catalunya?
Comparteix
La previsió meteorològica avisa de ruixats a tot el país a partir d'aquest diumenge
S'acosta un nou canvi de temps a Catalunya / Europa Press
MÉTEO | Canvi de temps sobtat a Catalunya: nova caiguda de les temperatures
Notícia: MÉTEO | Canvi de temps sobtat a Catalunya: nova caiguda de les temperatures
Comparteix
L'episodi de vent d'aquest dissabte deixarà pas a unes temperatures més baixes, sobretot al litoral
Persones passejant aquest dimarts per un pont de Ripoll amb els entorns enfarinats de neu | ACN
FOTOS | La neu emblanquina Catalunya
Notícia: FOTOS | La neu emblanquina Catalunya
Comparteix
La nevada, que també ha caigut en cotes baixes, ha deixat paisatges enfarinats sense grans afectacions

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa