Catalunya emblanquinada: la nevada en imatges

Gairebé tot el país ha quedat cobert de neu al llarg del cap de setmana, causant problemes en alguns indrets

El temporal Filomena ha afectat de ple Catalunya al llarg d’aquest cap de setmana, duent el vent i el fred a tot el país i la neu a una gran part. Les imatges d’una Catalunya emblanquinada han omplert tant els informatius i els diaris com les xarxes socials, una visió poc habitual i que, de fet, només es pot viure una vegada cada uns quants anys, especialment amb les quantitats i els gruixos que s’han vist a molts llocs del país on no són gaire corrents.

La nevada a Castellar de n’Hug | Meritxell Margarit

A mesura que es despertaven aquest dissabte, molts punts del país descobrien un paisatge totalment canviat, i des de primera hora del matí que es van anar succeïnt les imatges d’aquesta nova versió d’unes fotografies que, en circumstàncies normals, formen part del dia a dia.

El fred i la neu, però, no han dut només imatges bucòliques i diversió per a grans i menuts sinó que també s’haurà d’avaluar quins danys ha causat a les collites, com recordaven alguns tot just començar l’onada de fred.

D’altres en canvi, tot i formar part del mateix sector productiu, han valorat positivament les glaçades, la boira i la neu, que ajudaran a que els cirerers, per exemple, es desenvolupin millor i donin un producte de més bona qualitat.

Nou comentari