El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Catalunya promociona el pa de Sant Jordi
  • CA

A Catalunya cada festa té el seu menjar tradicional i les seves postres. Sant Jordi no és l’excepció. Els forners han promocionat els darrers anys de forma especial l’anomenat pa de Sant Jordi. Un pa de sobrassada, formatge i anous que reprodueix les quatre barres i els colors de la senyera. Es caracteritza pel seu gust i la seva bona olor.

Aquest any serà el Gremi de Forners de Lleida qui presenti aquest tradicional producte al President de la Generalitat, José Montilla, en representació de tots els forners del territori català.

De fet el pa de Sant Jordi va ser ideat pel Gremi de Flaquers de Barcelona a la dècada dels vuitanta, amb la voluntat d’instaurar un producte gastronòmic característic de la diada tot i que aquesta sigui feiner, però amb el temps ja es ben a tot el territori.

Pastís de Sant Jordi

En aquesta mateixa època també es va començar a comercialitzar el pastís de Sant Jordi. En aquest cas es tracta d’un típic pa de pa de pessic, rectangular, però amb més capes de mantega intercalades entre els talls, primets, de pa de pessic. Aquest pastís no s’ha de decorar pels costats, ja que les capes han de semblar fulls d’un llibre. A sobre sí es decora amb sucre cremat i s’hi grava un sant Jordi i/o una rosa vermella.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa