El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El jutge dona la raó a Shakira, ‘La bicicleta’ no és un plagi
  • CA

El jutge ha donat la raó a Shakira i Carlos Vives, que estaven acusats de plagi per ‘La bicicleta’. Ha desestimat la demanda del cubà Liván Castellano Valdés, que assegurava que li havien copiat part d’una cançó, i ha conclòs que no hi ha plagi

Els va acusar de copiar fragments de la seva cançó ‘Te quiero tanto’, del 1997, a ‘La bicicleta’. Ho volia demostrar amb un fragment del tema, concretament una part de la tornada en la qual ell canta ‘yo te quiero, yo te quiero tanto‘. Una frase que hauria inspirat il·legalment Shakira i Vives, que canten ‘que te sueño y te quiero tanto‘.

Europa Press

En la fase pericial va declarar un catedràtic del Reial Conservatori Superior de Música de Madrid, que va emetre un informe en què es deia que apreciava plagi. En canvi, van haver-hi altres testimonis doctorats en música que van negar trobar-ne. 

Shakira va declarar davant del jutge, tot negant que s’haguessin inspirat en aquest tema. Ara només hi cap recurs davant l’Audiència Provincial de Madrid, així que caldrà veure si segueixen amb aquesta batalla judicial. De moment, però, la colombiana pot respirar tranquil·la. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa