Un intrús armat amb una ballesta causa el pànic a Windsor

La reina Elisabet II ha patit un gran ensurt aquests primers dies de Nadal. La monarca anglesa, que enguany ha volgut recordar el marit durant el discurs televisat de Nadal, ha passat les festes sense la família per evitar un possible contagi de coronavirus. Tot podria haver-se complicat més durant el tradicional dinar de Nadal, el que podria haver acabat en tragèdia. Segons ha informat la policia, un intrús armat va ser arrestat als voltants del castell de Windsor. Es tracta d’un home de 19 anys de Southampton que tenia a les seves mans una arma perillosa. En un principi no volia dir-se quin tipus era, però fonts de diversos diaris anglesos asseguren que es tractava d’una ballesta. No va aconseguir entrar a cap dels edificis de Palau gràcies a una actuació policia immediata, però l’ensurt va ser gran.

L’incident hauria passat a primera hora del matí, quan l’assaltant va fer servir una escala de corda amb la que va intentar saltar una tanca de metall: “L’home ha estat arrestat sota sospita de violació de domicili en possessió d’arma perillosa. En aquests moments es troba en custòdia policial. Els membres de la Família Reial han estat informats sobre l’incident”. Després d’aquest últim incident del dia de Nadal, la policia ha augmentat les mesures de seguretat al voltant del castell de Windsor, on s’han pogut veure agents armats fent guàrdia i un vehicle de vigilància en els terrenys del castell.

La reina Elisabet, preocupada pel coronavirus - Europa Press
La reina Elisabet, preocupada per la seguretat del castell / Europa Press

Aquesta no és la primera vegada que la seguretat del Palau i de la reina d’Anglaterra corre perill. El passat 19 d’abril, una dona va arribar als jardins privats en taxi en haver assegurat que es tractava de la promesa del príncep Andrés i que tenien una cita per esmorzar. Els guàrdies van deixar que entrés i va passar 20 minuts caminant per la zona abans que la detinguessin sota sospita de robatori. El juliol del 2019, un altre jove de 22 anys va poder saltar diverses portes i va arribar a accedir a la porta del dormitori de la reina. Ningú no va saber explicar com el jove va poder passejar-se pel castell amb total llibertat.

Nou comentari