El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Paula Vázquez: “Feia 6 anys que tenia depressió crònica i no me n’adonava”
  • CA

Paula Vázquez ha aconseguit una carrera televisiva envejable des d’aquell primer programa juvenil a Barcelona. La popularitat i l’exposició mediàtica van fer-li guanyar molts diners, però també l’han fet tenir molts disgustos. D’això en parla en una entrevista a Vanity Fair, en la que reconeix haver patit una depressió molt forta que la va forçar a allunyar-se de la petita pantalla: “Vaig tocar fons per molts factors. Per una banda, penso que, després de 30 anys de professió, hi ha un moment en el que la cosa es desgasta. Amb la crisi del 2008, el paper femení de la presentadora d’entreteniment gairebé desapareix per complet. Personalment, també m’haurà influït mostrar-me políticament en el seu moment”.

“Em queien els cabells, tenia tots els símptomes d’una depressió… però no era conscient que la tenia. Vaig acabar obrint els ulls amb l’ajuda d’una professional, que em va ensenyar a posar estima allà on no me la donaven a mi”, explica. La presentadora va deixar la televisió momentàniament i l’aturada va servir-li per adonar-se que no s’estava prestant prou atenció. Assegura que sempre li ha donat prioritat a tota la resta abans que a ella mateixa i que això li passa factura a nivell de salut mental: “Això va fer que tingués depressió. No la vaig atendre en el seu moment i quan me la van diagnosticar, el que tenia era una depressió crònica que arrossegava des de feia sis anys”.

I n’afegeix més detalls: “Ara gaudeixo més de la soledat i m’he adonat que no hi ha res pitjor que la inactivitat, perquè et pot portar a un pou horrorós si no tens recursos o un entorn que t’ajudi a sortir-ne. Allà vaig conèixer la psicoanàlisi i des de llavors la continuo fent perquè és meravellós tenir un lloc en el que no et jutgen i en el que aprens a saber qui ets i per què ets com ets”.

Paula Vázquez, al capdavant d’un concurs de cuina amb famosos / Instagram

Segons Paula Vázquez, el moment en el que deixa de fer coses és quan s’adona que no està bé: “És quan m’aturo que veig que la vida real em supera i no m’agrada”. Actualment, Paula Vázquez presenta Celebrity Bake Off Espanya, un reality de pastisseria que l’han tornat a col·locar a primera línia mediàtica.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa