El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Mercedes Milá: “A TV3 no hi ha espai per als xarnegos”
  • CA

Mercedes Milá és una de les periodistes catalanes més exitoses, encara que poques feines ha fet en el seu idioma matern. Aquest dilluns, per exemple, estrena la segona temporada del programa que presenta a Movistar+, Milá vs Mila. En ell, s’enfronta a alguns dels personatges famosos a qui va entrevistar fa uns anys per veure com han canviat ells i allò que pensen. La presentadora de 71 anys assegura que ha fet més de 3.000 entrevistes, un èxit al que l’ha ajudat ser “imprevisible”. Per tal de promocionar aquest últim projecte, ha concedit una entrevista a El Periódico en la que aprofita per carregar contra TV3.

“No sé què significa ser políticament correcta”, deixa caure l’antiga presentadora de Gran Hermano. Ho diu tot just després de recordar el seu pas pel Faqs, el programa polític de TV3 que eliminaran de la graella a finals de temporada: “Em van dir que era un programa amb una línia molt clara… Ningú em va dir res quan vaig destacar que havien titllat el programa com a tendenciós, ho van acceptar amb tota la normalitat i en paus”.

Mercedes Milá va presentar Dilluns, dilluns a TV3 el 1988. Fa molts anys d’aquella aventura professional, la que ara assegura que no tornaria a fer: “Mai més no tornaré a fer un programa en català. Et tornen boja i t’exigeixen un nivell de perfecció que jo no en tinc. Jo sóc una xarnega i no crec que hi hagi espai per als xarnegos a TV3. Cal ser molt més pur per poder ser allà”, etziba en unes declaracions incendiàries.

Mercedes Milá reconeix que fa dejuni intermitent - La Sexta
Mercedes Milá, en una de les darreres aparicions a televisió | La Sexta

Mercedes Milá no es talla a l’hora de criticar també TVE

Considera que el drama de les televisions és que puguin caure en un govern de torn i que la facin servir d’espasa: “Això és fatal perquè fas de l’empresa un mitjà de comunicació al servei de la ideologia. Quan ets a dins potser no te n’adones, però des de fora es veu molt clar”.

I parlant sobre televisions amb catalans com a protagonistes, Mercedes Milá ha volgut enviar un missatge de suport a María Casado: “El seu programa a TVE, Las tres puertas, tenia una audiència correcta. El que hauria d’haver fet la cadena era esperar i aguantar”. La presentadora, incombustible i irreverent com sempre.

La periodista, notícia per l’estricta dieta que promociona

Mercedes Milá ha estat notícia aquests darrers dies per un tema que no té res a veure amb la televisió. La periodista ha aconseguit un bon grapat de fans gràcies a una carrera professional molt llarga i encara més exitosa. És per això que ha preocupat que comencés a promocionar públicament una dieta molt estricta, la que pot arribar a provocar perjudicis en la salut. Parlem del dejuni intermitent, el que s’ha de fer amb molta cura perquè provoca un dèficit calòric molt important que pot tenir conseqüències greus. Es tracta d’un mètode que permet aprimar-se molt ràpidament, ja que requereix que no es pugui menjar pràcticament durant tot el dia. De fet, aconsellen que només es mengi durant una franja de vuit hores al dia i que tota la resta la passis en dejuni a base de líquids.

En el cas de la periodista, destaca que ella el realitza durant set dies en una clínica especialitzada. Allà, aprofitaria per fer classes de ioga i meditació. Per què recomana fer aquest tipus de dieta? En considerar que t’ajuda a netejar el cos per dins i que et fa sentir més viva. A més a més, reconeix que l’ha ajudat a aprimar-se tres quilos en només una setmana.

Més notícies
Mercedes Milá reconeix que fa dejuni intermitent - La Sexta
Mercedes Milá sorprèn en promocionar una de les dietes més estrictes
Notícia: Mercedes Milá sorprèn en promocionar una de les dietes més estrictes
Comparteix
La periodista catalana ha explicat en què consisteix el dejuni intermitent que segueix
Mercedes Milá rectifica en directe - La Sexta
Mercedes Milá rectifica i sorprèn en aplaudir Ayuso públicament
Notícia: Mercedes Milá rectifica i sorprèn en aplaudir Ayuso públicament
Comparteix
La periodista catalana reconeix que creu que es va equivocar en criticar la presidenta de la Comunitat de Madrid
Luis Lorenzo, detingut per assasinar pressumptament una dona - Europa Press
El passat fosc del detingut Luis Lorenzo: amenaces, estafes i infidelitats
Notícia: El passat fosc del detingut Luis Lorenzo: amenaces, estafes i infidelitats
Comparteix
L'actor de 'La que se avecina' ha estat detingut per assassinar, presumptament, una familiar
Arturo Sancho, en la foto promocional de 'GH' - Telecinco
Canvi de vida radical: l’estrella de Netflix que tothom odiava a ‘GH’
Notícia: Canvi de vida radical: l’estrella de Netflix que tothom odiava a ‘GH’
Comparteix
Arturo Sancho va ser expulsat del 'reality' amb el 83% dels vots, un passat ocult en una carrera que l'ha convertit en actor d'una sèrie d'èxit

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Basta com ella sola a maig 30, 2022 | 09:07
    Basta com ella sola maig 30, 2022 | 09:07
    Tu no ets xarnega. Ets ignorant. A la TV espanyola no et demanen parlar correctament en castellà? Si s'espera el mateix en català ja és purisme? Tan de bó s'exigís correcció lingüística a TV3. Tu, com que ets ignorant, et penses que ho fan, perquè qualsevol que parli millor que tu ja et sembla purisme, però el nivell de català de TV3 és ínfim.
    • Icona del comentari de: un senyor a maig 30, 2022 | 12:20
      un senyor maig 30, 2022 | 12:20
      la reina de la telemerda
  2. Icona del comentari de: Fart de Catanyol, ColaCau, i Caspanya a maig 30, 2022 | 11:13
    Fart de Catanyol, ColaCau, i Caspanya maig 30, 2022 | 11:13
    Parlar correctament una llengua és el requisit imprescindible per qualsevol presentador de TV. Perquè parlar malament en català com habitualment està passant a TV3 és tolerat quan això és impossible en altres canals de llengua espanyola, anglesa, francesa. La llengua catalana es mereix el mateix respecte que les altres llengües. Realment fa fàstig sentir com els presentadors i molts lloros-tertulians parlen en català a la ràdio, millor dit CATANYOL sense fer cap esforç en millorar una llengua reglada i mil·lenària. Prou de CATANYOL!
  3. Icona del comentari de: uno que vive en Tabarnia a maig 30, 2022 | 12:44
    uno que vive en Tabarnia maig 30, 2022 | 12:44
    l,edat no perdona
  4. Icona del comentari de: Porque no te callas? a maig 30, 2022 | 13:07
    Porque no te callas? maig 30, 2022 | 13:07
    Una altre FDP espanola vomitant sobre tot el que sigui català. Aquesta de xarnega que té? Una pija burgesa que parla castellà i que ningú traga. A més bastant porqueta, tots recordem com deia que cagava a la platja. Fastigòs el d'aquesta senyora.
  5. Icona del comentari de: Corcada a maig 30, 2022 | 13:08
    Corcada maig 30, 2022 | 13:08
    He vist gent envellir malament, però lo d'aquesta senyora no es normal. Que podrida estàs per dins merceditas.
  6. Icona del comentari de: Gonzalo a maig 30, 2022 | 13:11
    Gonzalo maig 30, 2022 | 13:11
    Enorme profesional. Gracias Mercedes, por tu sapiencia televisiva. Y tranquila, así es tractorlandia. Una puta mierda llena de salvajes laZistas.
  7. Icona del comentari de: David a maig 30, 2022 | 19:13
    David maig 30, 2022 | 19:13
    Hi ha espai per algú que no parla més o menys correctament el castellà a TVE o a qualsevol televisió pública o privada espanyola? NO. Aleshores per què a TV3 s'ha d'acceptar algú que no parli prou correctament les dues llengües que es parlen a Catalunya? Representa que un professional de la comunicació català ha de ser competent en les dues llengües. Algú ha vist algun professional de TV3 que no sàpiga parlar el castellà? NO. Però si que n'hi poden haver que no parlin el català? Sempre estem igual amb aquest "multiculturalisme" tant fals...
  8. Icona del comentari de: David a maig 30, 2022 | 19:18
    David maig 30, 2022 | 19:18
    Sembla que hi ha un moviment que està intentant recuperar el terme "xarnego" com a element d'enfrontament. Una paraula que no es feia servir des de feia dècades (i que dècades enrere tampoc es feia servir pràcticament, que sembla que fos una cosa molt comú...). Segur que hi ha ex-C's pel mig...

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa