El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Mercedes Milá, contra Madrid: “Prepotència i desconeixement en el tema català”
  • CA

Mercedes Milá mai no ha tingut por ni vergonya a dir allò que pensa. Ha donat la seva opinió política en moltíssimes entrevistes, el que acaba de tornar a fer d’una manera tan contundent com sempre. ‘El País Semanal‘ aconsegueix una reflexió de la presentadora que de ben segur que genera moltes reaccions. Per què? En criticar la Casa Reial i parlar del conflicte català.

El primer que ha volgut deixar clar és que no es considera independentista, però això no impedeix que reconegui que Madrid s’ha comportat d’una manera nefasta: “No sóc independentista, en absolut. Quan vaig llegir ‘España invertebrada’ d’Ortega y Gasset vaig entendre el problema de Catalunya. El govern central no ha volgut entendre la importància de la convivència. Els governs de Madrid han demostrat prepotència, desconeixement i incultura en el tema català. Això ha provocat el carreró sense sortida en el qual estem. La solució és difícil i exigeix generositat”. 

Mercedes Milá / Europa Press 

“Quan Zapatero va dir que acceptaria l’Estatut que sortís del Parlament, aquell és el moment clau. Perquè va arribar Alfonso Guerra i li va fer retalls. El president del Govern hauria d’haver mantingut la seva paraula. I així fins al pitjor de tots, Mariano Rajoy. Pujol és la vergonya del poble català, sí, però Rajoy es va quedar paralitzat. Els problemes no es poden congelar. Per això està en mans dels jutges, perquè no se li va donar una solució política”, reflexiona Mercedes Milá. 

També té paraules crítiques amb la monarquia, des del rei Joan Carles fins al rei Felip: “Al rei Joan Carles li preguntaria per què va jurar els principis del moviment i per què va acceptar les condicions de Franco. També quin problema tenen els Borbons amb el sexe i quantes vegades s’ha penedit de matar aquell elefant”. I a Felip, quin retret li dedica? “El rei Felip va tenir una oportunitat d’or a la crisi catalana que no ha sabut utilitzar. Ell hauria d’haver arriscat més per trobar l’encadenament de Catalunya i Espanya. Encara que la Constitució el limiti, hauria d’haver trobat la manera”.

El rei Felip Premis Princesa de Girona / Europa Press

Una nova entrevista de la presentadora que evidencia que segueix sent totalment transparent. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa