El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Nou escàndol a Hollywood: el director d’Avengers, acusat per una actriu per “humiliacions, abús de poder i amenaces”
  • CA

Joss Whedon és al centre de la diana. Conegut per ser el director de les dues primeres pel·lícules d’Avengers i el creador de Buffy Cazavampiros, el cineasta ha estat acusat per la protagonista de la sèrie de vampirs. Charisma Carpenter ha compartit un escrit molt sincer en el qual revela els abusos que va patir per part del seu cap: “Abús de poder, comportament tòxic, mala conducta i incidents pertorbadors”. L’actriu assegura que Whedon va ser “cruel i mesquí”, que sempre la denigrava públicament i que obligava els actors a enfrontar-se entre ells per competir per la seva atenció.

No és la primera que carrega contra ell, a qui altres intèrprets han criticat pel seu “comportament abusiu i actitud inacceptables”. Carpenter afegeix que la va fer viure una situació molt desagradable quan estava embarassada: “Ha desencadenat una condició física crònica en mi que encara pateixo. Em vaig reunir amb ell quan em vaig quedar embarassada i em va preguntar si me’l quedaria. Va atacar el meu personatge, va burlar-se de les meves creences religioses, em va acusar de sabotejar el programa i em va acomiadar sense cap cerimònia quan vaig donar a llum”. A més a més, de res hauria servit que li digués que el metge li havia demanat repòs: “Em va trucar per anar a treballar a la una de la matinada”. A la sèrie van fer que el seu personatge, que també estava embarassada, es quedés en coma i desaparegués.

El juliol del 2020 Ray Fisher, coprotagonista de Justice League, acusa Joss Whedon de comportament inapropiat durant la pel·lícula i a altres productors d’encobrir-ho. La productora va iniciar una investigació i molts companys de l’actor van sumar-se a les crítiques cap al director, el que ha derivat en un hashtag propi: #IStandWithRayFisher (jo dono suport a Ray Fisher).

Al novembre de l’any passat la productora de la sèrie dirigida per Whedon va anunciar que havia conclòs la investigació i que havia pres mesures, encara que no es van especificar quines. Aquest gener l’actor que l’havia denunciat, Ray Fisher, anunciava que estava “descontent” amb la investigació i assegurava que es negaria a tornar a fer una pel·lícula per al cap de la productora. Posteriorment van eliminar el seu personatge del guió de la pel·lícula de Flash, per la qual cosa la continuïtat de l’actor a les pel·lícules queda a l’aire. I és en aquest context que l’actriu Charisma Carpenter publica la seva experiència amb el controvertit director.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa