Joan Carles de Borbó ha sumat un any més aquesta setmana i ja en van 83. Segueix protegit en la seva bombolla de luxe a Abu Dhabi, però això no li impedeix ser conscient de la gravetat de la seva situació. Odiat arreu, menyspreat per la seva família i investigat per la justícia suïssa, aquest no és moment per celebrar res. Si més no, no s’ha filtrat a la premsa l’organització de cap festassa del monarca a la seva suite presidencial. Diuen, però, que la seva filla Elena l’hauria tornat a visitar, el que la converteix en l’únic membre de la família que encara li té una mínima estima.

Pilar Eyre ha commemorat aquest dia especial per a l’antic monarca espanyol amb un parell d’articles incendiaris i plens de mala bava. La cronista catalana ha tret a la llum, per exemple, que Joan Carles va tenir un bon mestre en el seu pare: “El dia del seu naixement, el pare de Joan Carles es trobava a l’altra punta del país amb una amant. Quan van avisar-lo que havia nascut, va decidir quedar-se un parell de dies més amb ella abans de fer el viatge”. Els testos s’assemblen a les olles. També Joan Carles hauria prioritzat les amants a la família en moltes ocasions, el que demostra que ha estat un bon deixeble. Les més escandaloses? Durant els sopars de Nadal, quan l’emèrit no amagava que volia acabar aviat per quedar amb Corinna. És clar que sí.

Sempre que expliquen una aventura de Joan Carles, molts compadeixen Sofia i tot el que ha hagut d’aguantar en aquest matrimoni fallit. Ara bé, Pilar Eyre recorda que ella no és tan bona: “La reina també és ambiciosa, li agrada tenir poder. L’hem tingut com una dona digna, submisa, fidel i molt familiar, però Sofia no és cap d’aquestes coses. No ha sabut crear una llar, és cobdiciosa i només vol ser la mare del rei. I de dona bona i familiar, poca cosa. No hi ha cap detall personal a la casa. No li agrada fer família i no té amigues. No és gens simpàtica i és molt altiva. Ella menysprea els espanyols i des del principi ha sentit una profunda aversió cap a ells”. Un retrat que desdibuixa clarament la imatge angelical de la reina grega que ens han volgut fer empassar.

Sofia, en la inauguració del congrés nacional d’Alzheimer / Europa Press

En la setmana de l’aniversari de Joan Carles, s’ha parlat molt de la seva última fotografia a Abu Dhabi. Des que va arribar el passat estiu, que ha estat reclòs en la seva cova d’or i diamants. Ara bé, l’hem pogut veure en una sortida malgrat els intents dels escortes d’evitar qualsevol filtració. I és que uns turistes van poder captar una imatge del Borbó que evidencia que pràcticament no pot ni caminar. Amb un estat físic molt debilitat, es veu que s’ha d’agafar del braç dels guardaespatlles per no caure. Jaime Peñafiel s’ha mostrat escandalitzat davant d’aquesta foto, el que ha deixat palès en un parell d’entrevistes que aprofita per deixar Felip de mal fill: “És dramàtic. Torno a dir que si Joan Carles mor lluny d’Espanya, Felip plorarà llàgrimes de sang. Espero que li hagi caigut la cara de vergonya en veure aquesta fotografia. Joan Carles no es manté dempeus, l’han d’arrossegar. Es troba en un estat de salut molt delicat”.

Joan Carles, captat a Abu Dhabi - Telecinco
Joan Carles, captat a Abu Dhabi / Telecinco

Sol com un mussol, però amb totes les comoditats imaginables. Segurament mai no sabrem com ha celebrat Joan Carles aquest aniversari o si ha rebut algun regal. Reclòs i protegit, malgrat els innumerables escàndols que continua protagonitzant a hores d’ara.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa