El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’estat de salut de Joan Carles, “delicat”: “No es manté dempeus, l’han d’arrossegar”
  • CA

Des del trasllat de Joan Carles de Borbó a Abu Dhabi que només s’havia filtrat una fotografia seva a bord de l’avió. L’estada està envoltada d’un secretisme extrem, per la qual cosa resulta tan difícil captar imatges de l’emèrit. Mesos després, Telecinco ha aconseguit una foto en la qual se’l pot veure en un estat físic molt empitjorat mentre passeja amb dificultats, ajudat per dos guardaespatlles. La cadena SER ha emès un especial sobre ell en el qual han entrevistat a dos dels cronistes especialitzats en monarquia més mediàtics, Pilar Eyre i Jaime Peñafiel.

El periodista ha reconegut que el va impactar molt veure l’antic monarca en un estat físic tan preocupant: “La imatge ha hagut de commocionar el seu fill i la seva dona, si és que li queda un mínim d’estima cap a ell. És dramàtic! Torno a dir que si Joan Carles mor lluny d’Espanya, Felip plorarà llàgrimes de sang. Espero que li hagi caigut la cara de vergonya en veure aquesta fotografia”.

Joan Carles Borbó, en la segona imatge des del seu trasllat a Abu Dhabi / Telecinco

Un Jaime Peñafiel molt dur que no ha dubtat en assenyalar Felip com el principal causant de la desgràcia de Joan Carles: “Felip va condemnar el seu pare abans que la justícia es pronunciés, abans que se sabés si era culpable o no. Entre tots el van fer fora… I em segueix sorprenent, perquè a ningú no se’l pot fer fora del seu país i impedir que torni. És una incriminació terrible. I recalco que aquesta fotografia és demolidora. Joan Carles no es manté dempeus, l’han d’arrossegar! Es troba en un estat de salut molt delicat”.

El cronista sempre s’ha posicionat a favor de Joan Carles, però mai no ho havia fet d’una manera tan directa: “A qui ha robat, Joan Carles? Les comissions i les donacions no són un delicte… Encara que reconec que hauria d’haver-ho declarat, sí. El que em sorprèn, però, és l’actitud de la premsa. Tots sabíem què feia Joan Carles, quins negocis tenia i que hi havia molts diners seus a Suïssa. Tots hem estat col·laboradors perquè ho sabíem i ara se l’ataca així? Fins i tot el govern de Felipe González era plenament conscient dels diners de Joan Carles a paradisos fiscals, però ningú no volia entrar en aquest terreny”.

De fet, la família també en seria conscient segons el seu testimoni: “La família ho sabia tot, com també sabia que Joan Carles tenia un munt d’amants. Tots sabien que tenia una amant a només 200 metres de La Zarzuela”.

Jaime Peñafiel diu que no és monàrquic però tampoc no republicà, i és que deixa clar que no és fan del govern actual: “Prefereixo una monarquia a una república amb aquesta gentussa que governa el país. Pedro Sánchez vol carregar-se la monarquia per ser president de la República”. Unes declaracions contundents que el situen a primera línia mediàtica.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa