El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Joan Carles, deixeble del seu pare: lluny i amb l’amant el dia del seu naixement
  • CA

Aquest dimarts 5 de gener, Joan Carles I celebra el seu 83è aniversari en solitud des de la seva bombolla luxosa a Abu Dhabi. El Borbó no gaudirà de cap festassa, lluny de casa i els amics. Ara bé, aquesta ocasió ha donat ales a Pilar Eyre per centrar la columna de Lecturas en ell. En aquesta ocasió, la periodista catalana ha volgut recordar com va ser el seu naixement.

“Espanya s’esquinçava en una Guerra Civil sagnant mentre María de Borbó seia incòmoda en un cinema del Trastevere de Roma mentre veia una pel·lícula d’espadatxins. Ja estava fora de comptes, però no havia volgut desairar al seu sogre. El seu marit, Joan, es trobava en la finca dels Medici amb la neboda de l’exambaixador d’Itàlia a Madrid, encara que sabia que el part era imminent. Ai, la llegendària pulsió sexual dels Borbons!”, destaca Eyre.

Joan Carles a punt de néixer i el seu pare a l’altra punta del país amb l’amant… Els testos s’assemblen a les olles: “Maria va accelerar el pas quan es va adonar que la pluja destenyia els cabells del seu sogre i el tint negre li queia per la cara. Es va acomiadar amb un petó a la mà i el rei trist li va tocar la galta i li va ordenar amb estima que fos nen aquest cop”.

Joan Carles, en una de les últimes imatges en públic / Europa Press
Joan Carles, en una de les últimes imatges en públic / Europa Press

“El part va durar tot el matí i quan estaven a punt de recórrer als fòrceps, va aparèixer el cap pelat del bebè i les infermeres van començar a tirar amb desesperació. Ella, mig desmaiada pel dolor, va preguntar no si el fill estava bé, sinó si era un nen. Quan l’avi de Joan Carles va arribar a l’hospital, va donar les gràcies a Maria i aquesta li va dir, orgullosa: “Tiet rei, deure complert”. Va ser llavors quan van enviar un telegrama al pare en el qual li deien que “el ninot havia nascut”. Ell va endarrerir l’arribada més de 24 hores, ocupat en altres menesters més agradables”.

Pilar Eyre aprofita per treure a la llum una anècdota surrealista: “La dona d’un representant xinès va tenir un fill a l’habitació contigua de Maria. L’avi de Joan Carles estava tan enfadat pel retard de Joan, que li va mostrar el bebè xinès i li va presentar com l’hereu de la corona. Joan va escalar un insult i el pare va córrer a cridar que no era el seu. La mare de Joan Carles sempre explica que el bebè era tan lleig que els dos haurien preferit el xinès”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa