El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Filtren els plans de Joan Carles per al dia del seu aniversari
  • CA

Joan Carles de Borbó farà 83 anys el pròxim 5 de gener, un dia especial que celebrarà lluny de la família i els amics més propers. Jaime Peñafiel ha sabut quins plans té de cara a aquell dia i ho explica a El Mundo. Convertirà la seva suite d’Abu Dhabi en la seu d’una festassa? Aquesta era la seva idea inicial, però la realitat l’ha fet obrir els ulls.

El cronista deixa clar que aquest serà el seu aniversari més trist: “Joan Carles ha assumit amb resignació que no passarà aquell dia ni amb la família ni amb els amics. La seva filla Elena, que el va visitar recentment, ha comentat que el va veure molt baix de moral i amb la necessitat de tornar a Espanya”.

A més a més, recorda que en els països àrabs no se celebren els aniversaris: “L’Islam no ho permet perquè això implica imitar els jueus i als cristians en les seves festes d’aniversaris. El Profeta també va dir que qui imita a un poble és un d’ells. Per tant, Joan Carles no tindrà pastís ni espelmes a apagar. Aniversari trist!”. Sembla que no farà res especial, el que té sentit tenint en compte la polèmica que l’envolta.

Joan Carles, en una de les últimes imatges en públic / Europa Press
Joan Carles, en una de les últimes imatges en públic / Europa Press

Un escrit que aprofita per recordar el dia que Joan Carles va néixer: “Va arribar abans, un mes abans. La mare es trobava al cinema quan va començar a sentir els símptomes del part. El pare, mentrestant, estava caçant al nord d’Itàlia. En arribar a l’hospital, li van posar el bebè als braços i va dir que era molt lleig. Va néixer amb vuit mesos, tenia els ulls sortints i era molt lleig, lleig com un dolor. La mare deia que Joan Carles era horrible quan va néixer. Les primeres fotos no es van llavors, sinó quan tenia cinc mesos”.

L’emèrit farà 83 anys a Abu Dhabi, lluny de La Zarzuela i els escàndols que l’han envoltat aquest 2020.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa