El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Famosos arruïnats i desesperats: Julián Contreras i Joaquín Torres s’acullen a la llei de segona oportunitat
  • CA

Actualment ser famós no és sinònim de ser ric. Són cada vegada més els personatges coneguts que són notícia perquè acaben arruïnats, el que els obliga a desfer-se de les seves propietats. És el cas de Concha Velasco, que hauria acumulat un deute amb Hisenda per culpa de l’exmarit que la tindria completament ofegada. Però ella no és l’única que es troba en una situació desesperada. L’empresari Julián Contreras, per exemple, el fill de Carmen Ordoñez, s’estaria plantejant acollir-se a la llei de la segona oportunitat. 

 

El 2013 va començar una arriscada aventura en inaugurar un restaurant que només va estar obert un any, ja que la crisi econòmica no el va ajudar a enlairar-se… Aquest va ser el punt culminant dels seus problemes econòmics, una ruïna que va explicar compungit a diversos platós de televisió. Ara, amb 32 anys, estaria arrossegant un deute al qual no pot fer front. Aquest seria el motiu principal pel qual voldria demanar ajuda i inscriure’s en el programa ‘Repara tu deuda‘, la primera companyia a Espanya que aplica aquesta llei de la segona oportunitat. 

 

 

Aquesta llei va entrar en vigor el 2015 i es va vendre com una via d’exonerar a particulars i autònoms del pagament del deute a creditors sempre que el deutor demostri prèviament que ha actuat de bona bé. El seu mètode consisteix en fixar un calendari de pagament inferior a deu anys o bé a pagar-la mitjançant la cessió de béns. En el cas que no s’arribés a aquest acord, es podria demanar un concurs de creditors. El millor de tot és que no es pagarien més interessos que en els crèdits ordinaris i que fan que es paralitzin les accions judicials. 

 

La iniciativa hauria ajudat recentment un exjugador de basquet professional que hauria aconseguit cancel·lar els seus deutes, així com l’àrbitre de primera divisió Brito Arceo, que s’acabaria d’acollir a l’empresa. Pel que fa a famosos, un altre exemple seria l’arquitecte dels famosos Joaquín Torres, que hauria entrat en concurs de creditors també acollint-se a aquesta llei. 

 

Joaquín Torres
Joaquín Torres | Europa Press

 

Opció desesperada o una oportunitat de sortir del pou? Sigui com sigui, el que sembla clar és que els problemes econòmics entre els famosos són cada vegada més habituals. Qui serà el següent a proclamar que no està passant per una bona situació?

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa