Elionor, l’esperança desesperada dels Borbons

La primogènita ha acaparat els focus aquesta setmana en la seva aparició a Astúries

Exhibir la princesa perquè el poble s’acostumi a veure-la. Ja fa un temps que s’intueix que aquest és l’objectiu de la casa reial espanyola, malgrat les reticències de Letícia. Confiança en les noves generacions, ja que les antigues s’ha demostrat que no són de fiar. Elionor és l’única esperança dels monàrquics, que han vist com es convertia en la protagonista d’aquesta setmana. Li han fet pronunciar dos discursos a Astúries, llargs i formals. La nena ha volgut destacar que s’està fent gran i que és molt madura: “Tinc gairebé 15 anys i segueixo amb molt interès tot el que passa a Espanya”, deia. Desimboltura, mirant a càmera i amb un somriure de certa superioritat que fa pensar en l’antiga Letícia de TVE. Dos discursos estudiats al detall… potser massa i tot. 

El leitmotiv de totes les aparicions de l’hereva dels Borbons ha estat dur a sobre milers d’euros en roba. La casa reial ha decidit canviar el vestidor de la nena de dalt a baix. Volen començar a mostrar-la com una adolescent més preparada, per la qual cosa han deixat enrere els vestits de princeseta i les ballarines. En comptes d’això, opten per abrics de marca, roba d’adulta massa clàssica i sabates amb talons. 

Letícia ha ensenyat bé la seva deixebla. Fins ara era ella l’única que es gastava quantitats indecents en roba luxosa… Ara seran mare i filla. Justifiquen aquestes despeses com una inversió ara que Elionor començarà a tenir més protagonisme. El problema? Que això ja els està comportant moltíssimes crítiques, i és que no es tallen a l’hora d’escollir roba cara. Repassem aquestes inversions. El primer dia a Oviedo? 750 € només en l’abric de Carolina Herrera. Les arracades? 500 €. Les sabates? 130 €. I seguim sumant. Roba feta a mida, marques exclusives, milers d’euros… Tot per acabar disfressada amb roba rarament vista en algú de la seva edat. 

La família reial a Oviedo   Europa Press

Europa Press

Segon discurs d'Elionor a Astúries   Casa Reial

Casa Reial

Elionor, en la desfilada del 12 O   Europa Press

Europa Press

 

En la foto familiar d’enguany també hi havia Sofia de Grècia, que continua com si res estigués passant amb el seu marit. Joan Carles deu haver seguit els discursos de la neta per streaming des d’Abu Dhabi… entre palmeres i luxe sense control. Però aquesta setmana també ens ha deixat una altra imatge curiosa, la de Sofia maleducada i malhumorada davant la pregunta d’una reportera. Li preguntaven si havia tingut contacte amb el seu marit, el que seria sorprenent tenint en compte les circumstàncies.

Ella no va voler respondre, simplement es va limitar a deixar clar que li semblava una pregunta descarada i inoportuna. Els suports a la casa reial escassegen, el que els obligarà a donar les gràcies a Belén Esteban per ser de les poques col·laboradores que encara els defensen públicament a la televisió.    

Nou comentari