El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Rosa Benito deixa anar un discurs catalanòfob i rep la fúria de Twitter
  • CA

Rosa Benito torna a ser protagonista de les crítiques. La col·laboradora de Ya es mediodía és coneguda mediàticament per ser l’exdona d’Amador Mohedano, germà de Rocío Jurado. Ella era la perruquera i cunyada de l’exitosa cantant, qui va començar a treballar a televisió fa més d’una dècada. Mai no ha tingut pèls a la llengua, el que ha tornat a demostrar en l’última intervenció en el programa de Telecinco que presenta Sonsoles Ónega. Quin ha estat el problema en aquesta ocasió? Que la tertuliana ha criticat el català en antena i li han dit de tot.

El magazín estava informant sobre una informació de Xàbia, el municipi de la Comunitat Valenciana. Era llavors quan Rosa Benito esclatava fora de si, enfadada perquè des del programa es parlés de la localitat en el seu nom en valencià: “Ja prou! Què és això de Xàbia? Què és això de posar-li una x? Tota la vida s’ha dit Jávea. També crec que s’ha de dir Sanjenjo i no Sanxenxo. I amb Alicante igual, què és això de dir-li Alacant? I jo sóc d’allà, eh, però la gent no sabrà que estem parlant d’un municipi d’Espanya si ho diem en valencià. I jo sé de què parlo, perquè la meva àvia sempre em parlava en valencià i quan venien les meves amigues a casa li demanava que parlés en castellà perquè sinó elles no l’entenien”.

Com era d’esperar, aquesta catalanofòbia ha encès els teleespectadors. Furiosos amb el seu al·legat, han acabat d’esclatar contra ella quan Rosa Benito ha deixat anar un “que som a Espanya i hem de parlar en espanyol perquè tots ens entenguem”. El pitjor de tot plegat? Que ningú no ha entès que la presentadora, gallega de naixement, no l’aturés els peus. De fet, Sonsoles Ónega ha acabat demanant a la directora del programa fer una consulta entre els col·laboradors per decidir si es refereixen als municipis en el seu idioma o amb la versió castellana del nom.

Fúria contra Rosa Benito per les seves declaracions sobre el català

Li han dit de tot, a la Rosa Benito, des d’inculta fins a ignorant, personatge, vergonyosa, analfabeta o pagesa. El seu nom s’ha convertit en tendència per missatges en els que la deixen verda pels seus comentaris: “Ningú no frena la incultura de Rosa Benito. Es pot frenar la incultura, però l‘estupidesa és infinita“, “Corregiu a Rosa Benito. No es diu Sanjenjo, aquesta paraula no existeix. Es diu Sanxenxo. Sanjenjo és una imposició franquista, que algú li ho expliqui a aquesta ignorant” o “Com es pot tenir a televisió una senyora tan inculta com Rosa Benito? Segons ella, a Espanya no hem de parlar en altres “accents” perquè tots som espanyols. Quina vergonya de dona i quin fàstic””.

“Que Rosa Benito és una inculta, gairebé analfabeta, ja ho sabíem. Però que els periodistes asseguts al seu costat no corregeixin les barbaritats que deixa anar… Avui toquen els idiomes (dialectes, diu ella) d’Espanya” o “Que algú expliqui a Rosa Benito què són els topònims, la i el respecte per les llengües i cultures que formen Espanya. Fins que el conjunt d’Espanya no respecti tota la varietat cultural i lingüística que tenim, no hi haurà una Espanya unida” són alguns dels altres missatges que han escrit sobre ella.

Rosa Benito ha tornat a ser protagonista de l’actualitat, en aquesta ocasió per treure a la llum la seva controvertida opinió sobre les diferents llengües que hi ha a Espanya. L’ex d’Amador Mohedano mai no ha estat molt estimada, però ara ha rebut encara més fúria per tocar un tema espinós en un discurs que l’ha deixat en evidència i que ha donat ales a l’audiència per deixar-la verda a través de les xarxes socials.

Més notícies
Letícia elimina el sucre de la dieta - Europa Press
Letícia imposa una nova prohibició culinària a La Zarzuela
Notícia: Letícia imposa una nova prohibició culinària a La Zarzuela
Comparteix
La dona de Felip VI segueix una dieta estricta, el que vol que incorpori tota la família
La Tania, evacuada de 'Supervivientes' - Telecinco
Tania, evacuada de ‘Supervivientes’ per problemes de salut
Notícia: Tania, evacuada de ‘Supervivientes’ per problemes de salut
Comparteix
Juan Muñoz també ha estat protagonista en demanar abandonar el 'reality' de Telecinco
Elena Gadel parla d'Eufòria en una entrevista - TV3
Elena Gadel reflexiona sobre el seu paper a ‘Eufòria’: “No és fàcil”
Notícia: Elena Gadel reflexiona sobre el seu paper a ‘Eufòria’: “No és fàcil”
Comparteix
L'actriu i cantant forma part del jurat del concurs musical de TV3, una responsabilitat que no és agraïda
Mari Pau Huguet reflexiona sobre la seva feina - TV3
Mari Pau Huguet recorda el seu pitjor moment a televisió
Notícia: Mari Pau Huguet recorda el seu pitjor moment a televisió
Comparteix
La icònica presentadora treu a la llum quina creu que ha estat l'escena més incòmoda de la seva carrera

Comparteix

Icona de pantalla completa