El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Ryanair aixeca l’ERTO que afectava tots els seus pilots a l’Estat
  • CA

Ryanair ha aixecat l’Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO) que va aplicar arran de la crisi de la covid-19 i que afectava tots els pilots a l’Estat, aproximadament uns 900. Segons ha informat aquest divendres el sindicat Sepla, la companyia ha pres aquesta decisió després d’intentar cobrir les rutes que tenia operatives de cara a la temporada d’estiu amb plantilla estrangera i no amb treballadors en ERTO. “Operar aquestes rutes implicava una recuperació total de l’activitat habitual; la pressió exercida pel sindicat i el col·lectiu de pilots ha forçat l’empresa a rectificar“, ha apuntat Sepla. Així, la plantilla de l’aerolínia recuperarà el 100% de la jornada laboral, tot i que ho farà amb un sou reduït, tal com es va pactar.

Segons l’acord signat el mes d’agost, els treballadors accedien a una rebaixa salarial del 20% per ajudar a la companyia a afrontar la crisi. La reducció es mantindrà fins a l’any 2022 i, a partir del següent exercici, s’anirà recuperant progressivament fins que torni a ser del 100% en un període de quatre anys.

En el comunicat publicat aquest divendres, Sepla celebra que la companyia s’hagi adonat de “la irregularitat” que suposa recórrer a treballadors externs mentre s’està executant un ERTO. En aquest sentit, confien que el diàleg entre sindicat i empresa “sigui constant” per poder evitar situacions com aquesta i acabar signant un primer conveni col·lectiu de pilots al grup. Ryanait és la segona aerolínia que aixeca un ERTO a l’Estat. La primera va ser EasyJet, que va emetre l’anunci fa dues setmanes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa