El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Pimec demana millorar la productivitat davant la pujada del salari mínim
  • CA

Pimec ha explicat aquest dimecres que l’aprovació de l’augment del salari mínim interprofessional ha d’anar acompanyada d’una millora de la productivitat. En aquest sentit, la patronal ha assegurat que el context d’incertesa demana que “mesures perquè l’economia no perdi competitivitat i millori els indicadors de productivitat”. La patronal també ha assenyalat que “cal un escenari de consens” i un “gran pacte de país” per evitar la inflació i que les empreses no puguin fer contractes pels costos laborals que suposa.

En un comunicat, la patronal catalana ha assegurat que les mesures per millorar la productivitat “són necessàries” pel bon funcionament de l’economia i les empreses després de l’aprovació de la pujada del salari mínim -que ara serà de 1.000 euros-. La patronal ha explicat que està d’acord amb l’augment del SMI, en contra de les opinons de la CEOE i Foment de Treball. Tot i això, també ha recordat que cal que vagi de la mà d’altres mesures que puguin ajudar a les empreses a assumir l’augment dels costos laborals que implicarà. l’increment del salari mínim proposat, segons ha indicat Pimec, impactaria en un 16% del mercat de treball català, i per tant, “a prop de 440.000 persones”, tal com ha explicat el secretari general de Pimec, Josep Ginesta.

Aquest dimecres al matí s’ha aprovat la proposta de la pujada del salari mínim sense l’aprovació de la CEOE, que no ha volgut fromar part del pacte. El sindicats, però, han celebrat la decisió i han arribat a l’acord de 1.000 euros, quatre més dels que proposava el govern espanyol inicialment. Ha estat la vicepresidenta segona de l’executiu, Yolanda Díaz, qui ha anunciat l’acord amb els secretaris generals de Comissions Obreres i UGT, Unai Sordo i Pepe Álvarez. Aquest augment és un 3,6% més alt a l’acutal salari i es cobrarà amb caràcter retroactiu des de l’1 de gener d’aquest 2022.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa